Nazaj v kameno dobo s telekomom!

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Polaganje telekomunikacijskih kablov po bloku pa definitivno ni stvar upravnika objekta, še manj pa kakih hišnikov ipd, ampak kar ponudnika telekomunikacijskih storitev, seveda če mi je v interesu in in ima proste kapacitete.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
A niso pred casom udejanili, da za net ni pogoj prikljucek? In kot drugo, kje pise da nocem placat? Nocem placat, ker mi nihce ne zagotavlja, da mi bodo potem lahko priklopili net in tv! In ker gre za tuje stanovanje jim pac ne naneravam podarit 100 eur! Placam, ce mi garantirajo net in tv, cesar mi pa ne znajo/nocejo/ne morejo!

Preko cesa bi pa rad imel izvedeno (predpostaviva za trenutek, da infrastrukture za FTTH v vasem okolisu ni, kabelskega priklopa pa Siol mislim da ne ponuja).

"Enostavno, daj nam 100 eur pa ti mogoce damo net, ni pa nujno." sem jaz interpretiral tako. Ce je bilo misljeno drugace in ti zares zelis palcati 100 EUR, da bos imel potegnjeno parico do stanovanja, potem je moja napaka ... se mi pa potem poraja vprasanje zakaj v tem primeru sploh pi*dancenje na forumu, saj je to prvi (in edini relevantni - bruhanje pare na forumu ne bo doseglo nicesar) korak, s katerih bi prisel do broadband priklopa preko bakra.

Ti zelis, da ti oni potegnejo parico (in da te pri tem ne obesijo na novodobno sorodstvo multiplekserja, EMX, ki hvalisanju navkljub ne more omogociti vseh uporabnikom tistega, kar sicer pricakujejo od lastne parice). To je to, ce imas denarce in si pripravljen placati, ne vidim razloga zakaj ne bi naredili. Menda nisi prvi na tvojem koncu, ki bi rad imel broadband povezavo ?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Jaz pa ne razumem zakaj bi nekateri imeli nekaj opravljenega, ne bi pa za to placali. Ce zelis, da ti nekdo prebeli stanovanje, bos placal. Ce zelis servisiran avto, bos placal. Ce zelis zmontirana okna, bos placal. Ce zelis novo frizuro, bos placal. Samo za parico, ki jo mora nekdo potegniti in narediti priklop, pa ne bi placal. Zakaj ?
bi placal ko bi malarju narocil barvanje parketa,ko pa bi malar prisel pa bi rekel da barva samo stene?
Bi placal servis avta vnaprej,ko pa bi avto pripeljal pa bi rekli da tvoje znamke ne servisirajo?
bi placal menjavo oken,ko pa bi prisli monterji pa bi rekli da montirqjo samo vrata ?
Prides k frizerju (ne frizerki) in placas strizenje las na glavi. Po placilu ti pove da strize samo pse in macke.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Polaganje telekomunikacijskih kablov po bloku pa definitivno ni stvar upravnika objekta, še manj pa kakih hišnikov ipd, ampak kar ponudnika telekomunikacijskih storitev, seveda če mi je v interesu in in ima proste kapacitete.

Polaganje elektro kablov do vsake luci, vticnice je tudi v domeni elektro podjetja ?
Napeljava vode do vsake pipe je tudi v domeni vodovodnega podjetja ?
Komunala ti tudi izprazne kos za smeti, ki ga imas npr. v kuhinji ?

Vsak ti omogoca storitev do prikljucne tocke pa naj bo to stevec za elektriko,vodo ali kanta za smeti. Prav tako se obveznost TS konca na prikljucni omarici na bloku.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Ne berete sploh! Tudi ce on placa tlefonski prikljucek, mu noebn ne more garantirat, da bo na omenjenm prikljucku, lahko prikljucil internet in TV (amis, siol, t2,...)

LP

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Zanima me kako lahko leta 2010 en nacionalni operater ne ve kaj ti lahko priklopi na dom, vse pa pogojuje s telefonskim priključkom, ki si ga lahko vtaknem v rit. Enostavno, daj nam 100 eur pa ti mogoce damo net, ni pa nujno. Banda! Da cimprej crknejo.

Hvala altru za prostor za izliv zolca. Ce bi imel cas bi se sel poscat pred telekomov vhod.

KAko r jaz vem, potrebujejo fiksno telefonsko številko, da takoj pre verijo možnost dostopa. Če te ni, potem pošlješ zahtevo, zaprosiš, da preverijo na tem in tem naslovu, kaj vse je možno. Ne vem pa koliko časa potem to traja.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Poizvedba je bila oddana, klical itak ni noben. Sem jih jaz, 2x. Gospod, nimate priključka. Plačajte 100 eur pa bomo potem videli kaj se da in kaj ne. Ne me jebat, da prej ne vejo.

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Pač naročiš priključek in v opombe dodaš, da priključek naročaš samo ob pogoju da bo mogoč priklop širokopasovnega omrežja. V nasprotnem primeru njihove storitve ne želiš. To je to.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Nekaj takih primerov sem že "videl". Navadno je zadostovalo, če si rekel, da boš vzel priključek pod pogojem, da ti hkrati priklopijo še internet.

Seveda pa ne smeš verjeti na besedo in ti mora nekdo to pisno zagotoviti. Že email po moje zadostuje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
ne vem če se konča na priključni omarici na bloku. Prej bi rekel da se konča na priključku v stanovanju.
Če živiš v bloku ne moreš sam menjat pancerk, čeprav je po tvoji razlagi to stvar lastnika stanovanja. dejansko je štrom od upravljalca - dobavitelja do stanovanja in ne do priključka v bloku. Kaj pa imaš ti po stanovanju pa dobavitelja ne briga, dokler mu ne delaš škode.
Zakaj pa potem telekom in T2 išče soglasja za položitev optike po hodnikih bloka? naj pripelje do stene bloka, naprej se bomo pa sami menili(tako meniš ti, jaz in ostali pa da je treba do stanovanja

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik alfist555 pravi:
Ne berete sploh! Tudi ce on placa tlefonski prikljucek, mu noebn ne more garantirat, da bo na omenjenm prikljucku, lahko prikljucil internet in TV (amis, siol, t2,...)

LP

Glej, prikljucek je predispozicija za to, da imas sploh lahko moznost priklopa. Ali bo potem to zmogel urediti T-2 itd., najbrz na Telekomu res ne morejo vedeti, saj so zraven se druge predispozicije (oddaljenost od centrale, kvaliteta povezave). Enako na T-2ju itd. ne morejo vedeti ali ga bodo lahko priklopili, ker sploh nima prikljucka.

Ko enkrat prikljucek ima in ta deluje (torej da niso samo kabla potegnili od omarice do stanovanja, pa recimo sploh ne bi bilo prostih paric v kablu, ki pride do bloka), je pa menda razumno pricakovati, da ce ima recimo kaksen sosed ze broadband povezavo (= torej da ni tista lokacija nekje bogu za hrbtom, kjer to ne bi bilo mogoce), bodo lahko priklopili tudi njega.

Tako ali tako bodo morali preveriti nekaj stvari, preden bodo sploh lahko zagotovili da lahko priklop izvedejo, jaz bi takrat eksplicitno poudaril kaj zelim oz. cesa cisto zares nocem. Ce lahko to naredijo, bo pa ze tehnik povedal, tisti, ki visijo na telefonu, jasno da o tem ne vejo nic. Jaz imam zelo pozitivne izkusnje z ljudmi iz terena; noben ni bil kaksen prepotenten aparatcik, ce si ga normalno vprasal, je tudi posteno odgovoril.

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
ne vem če se konča na priključni omarici na bloku. Prej bi rekel da se konča na priključku v stanovanju.
Če živiš v bloku ne moreš sam menjat pancerk, čeprav je po tvoji razlagi to stvar lastnika stanovanja. dejansko je štrom od upravljalca - dobavitelja do stanovanja in ne do priključka v bloku. Kaj pa imaš ti po stanovanju pa dobavitelja ne briga, dokler mu ne delaš škode.
Zakaj pa potem telekom in T2 išče soglasja za položitev optike po hodnikih bloka? naj pripelje do stene bloka, naprej se bomo pa sami menili(tako meniš ti, jaz in ostali pa da je treba do stanovanja

Lp
Ne vem ali res ne razumeš ali nočeš razumeti, ko si dal tako primerjavo z pancarkami,. Ko pancark verjetno nimaš v svojem stanovanju, temveč na hodniku. Stvar opreraterja je da pripelje vod do zadnje razdelilne omarice, naprej pa mora za to poskrbeti upravnik oziroma lastnik stanovanja.
Te zadnje razdelilne omarice pa so lahko, kot je že bilo napisano pri manjših blokih na vhodu, kleti, pri večjih pa v vsakem nadstropju, kot je to rešeno pri nas. Do tja grejo parice v skupni cevi, naprej pa se delijo po posameznih priključkih.
Bi pa svetoval pobudniku te teme, da naj se pozanima pri ujpravniku, če so do njegovega stanovanja speljane kakšne proste cevi, ki bi jih lahko uporabil opreater, saj to ve upravnik in hišnik in ne operater, podobno kot v hiši, kjer ti sam veš kje imaš kakšne cevi za vode in ne nek operater, ki brez tvojega povabila nima vstopa v tvojo hišo.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Jiggler pravi:
Pač naročiš priključek in v opombe dodaš, da priključek naročaš samo ob pogoju da bo mogoč priklop širokopasovnega omrežja. V nasprotnem primeru njihove storitve ne želiš. To je to.
Naroči ISDN
wink-1.gif

http://www.siol.net/telefonija/isdn_telefonija.aspx

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Jaz mam najbližjo centralo oddaljeno 5km in telekomu seveda ni interes naraditi karkoli v smeri, da bi imeli spodoben net. Je pa Centrala nova, tipi topi, ne vem za koga, če še adsl-a ne zagotavljajo po občini.

Smo pa se sedaj dogovorili in nam bodo iz sosednje občine potegnili opitko v dve vasi, nek zasebnik. Sicer bo skasiral 300€ na gospodinjstvo, sam nam pa zagotavlja trojček in pa zelo solidne cene. Se pravi 32€ za trojčka optika 10M/10M. Ljudje so bili tako obupani, da so z veseljem dali ta denar...telekom se pa lahko hebe.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.210
1.380
113
Hja to je to ker na Telekomu nikoli ni nihče odgovoren za nič razen za svoje lastne plače, tako ali tako se bašejo z državnim denarjem (torej tvojim).
Ko sem še gradil optiko za njih smo tu pa tam morali menjati tudi stare bakrene parice. In Telekom je to zamenjavo plačal precej bolje, kot položitev optike. Na začetku nisem vedel komu na čast... Pa se je to tudi čez čas spremenilo. Vem za nekaj blokov kjer je Telekom naredil centralo. Do centrale so potegnili šop optičnih kablov. V centralo pa so dali samo stare ADSL enote. Zadeve so bile na novo zgrajene. Torej zakaj tlačit stare ADSL centrale v nove bloke ? Enostavno. Na ADSL lahko pokasirajo precej več kot na optiki ali pa VDSL.
Seveda če bi bil pa živina na Telekomu pa jim nebi bil problem potegniti optike v popolnoma nemogoče kraje. Tako bi lahko bil edini v naselju, ki bi užial ob super hitrem optičnem omrežju, medtem ko bi ostali hirali na predpotopnih centralah.

Še vedno čakam na razplet ene Telekomove dogodivščine, kako iz čistega zaslužka narediti več tisoč evrov izgube. Ampak ker je to državno podjetje tu ni problema. Saj navsezadnje je to denar od vseh in odgovarjal tako ne bo nihče...

Mogoče bi bilo precej bolje da se Telekom privatizira. Me zanima kateri lastnik bi veselo gledal na te dogodivščine, ki si jih privošči vsemogočni Telekom...

BTW. Če se sprašuješ zakaj potegnit šop (160+) optičnih vlaken v centralo in jih nikam priklopit je odgovor zelo enostaven - Ni konkurence...
smile-1.gif

hertz

Pripravnik
4. okt 2007
32
0
6
Če bi kdo lepo vprašal na telekomu, namesto da se razburja, bi tudi izvedel, da če internetni priključek ni možen, dobi denar za priključek nazaj.
Ampak lažje je skakat v luft.
wink-1.gif

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
hehe, 32 evrov za trojček, mi pa ze ušivi emx 0,5mb telekomu veselo plačujemo 26 evrov, ker seveda druge možnosti za net ni.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Veš kaj, T2 in ostalim se še bolj in preje jebe za ruralce. Počakajo da Telekom zgradi omrežje (recimo v današnjem času), potem pa vpijejo, da mora to zastonj dati v uporabo. Pfej, je.bem.ti, pa taka konkurenca.
Pred časom, poslana vloga na T2, da firma SOFINANCIRA izgradnjo optike do lokalne centrale v višini 50%. Bebci s T2 tudi odgovorili niso...