Nazaj v kameno dobo s telekomom!

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Zanima me kako lahko leta 2010 en nacionalni operater ne ve kaj ti lahko priklopi na dom, vse pa pogojuje s telefonskim priključkom, ki si ga lahko vtaknem v rit. Enostavno, daj nam 100 eur pa ti mogoce damo net, ni pa nujno. Banda! Da cimprej crknejo.

Hvala altru za prostor za izliv zolca. Ce bi imel cas bi se sel poscat pred telekomov vhod.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Se strinjam. Nam so v nov blok s šestimi vhodi napeljali 6 telefonskih paric, potem pa jebite se...
sprasujem se.gif

Ampak dobro, imamo vsaj T-2 optiko...

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Dokler nebo v vsako vas napeljana optika, tako dolgo bodo taki problemi.

Po mojem mnenju bi za infrastrukturo morala poskrbet občina, ki bi jo nato lahko dala v uporabo zainteresiranmeu ponudniku.

Ne pa, da se zgodi, da mi v roku 6 mesecev v bajto pripelje optiko T2 in sedaj še Telemach - čez 3 mesece pa pride še Telekom z njegovo. ( in vedno razkopajo celo cesto ).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
3/4 vasi je brez neta, pred 4 leti so polozili cevi za optiko, kabla pa se sedaj ne, in vse skupaj je 7 km od lj obvoznice. Tezava je v tem da sta se 5 leti cufala s t2 sedaj pa nimamo nic.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Jaz ne razumem kako en bosanc ne more glave vtaknit v centralo al kamorkol in povedat, je mozno ali ni mozno. Ne pa, naroci telefon pol se bomo pa dalje pogovarjal. Ja seveda, da pokasirajo zagarantiranih 100 eur. Ce ni mozno stekam, ce je naj povedo, ne pa mucke, daj nam denar in bomo morda prijazni do tebe. Ko vas jeee!

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
se strinjam! pri nas v našem bloku v medvodah imajo vsi telefomov priključek, samo naše stanovanje ne
smile-1.gif
in ko sem klical na telekom, da bi mi prišli priklopit so mi takoj lepo zaračunali predračun glede stroškov četudi ni rečeno, da bom lahko vse skupaj prenesel na t2 ali amis, kateri (žal) potrebuje navadno telefonsko linijo.

in pazi zlomka: lepo smo se naročili na telekom, prišli so fantje da bi nam priklopili in so ugotovili, da mi v mojem stanovanju ne morejo narediti priklopa, ker nimam narejene napeljave do mojega stanovanja (čist na vrhu bloka). JA HALO!!! TO SEM TUDI JASNO POVEDAL OB NAROČILU, DA NIMAMO SPLOH NOBENEGA KABLA SPELJANEGA DO NAŠEGA STANOVANJA! in so nam povedali še pred podpisom pogodbe, da to ne bo problem, da oni vse uštimajo!

jaz sem to podpisal, prišli so fantje in videli, da nimamo soloh napeljave
smile-1.gif
(ma ne?)
in so mi enostavno povedali, da ne bo nič. ko sem poklical na centralo in jim obrazložil moj problem (že četrtič). povedali so mi, da v kolikor ne napišem pisne prekinitve pogodbe v roku 8 dni, da mi bodo računali priklop 89 eurov!!! ja halo!!!? zakaj pa?

ja taki so pogoji gospod, pogodbo ste podpisali in je že v obravnavi
smile-1.gif

super! na srečo sem takoj isti dan poslal po emailu odpoved in so mi jo upoštevali.

ampak a vidite te fore njihove: JA GOSPOD, VI SE SAMO NAROČITE MI VSE ZRIHTAMO, ČEPRAV NIMATE NAPELJAVE KABLA...potem pa ko podpišem in čakam 4 pofu**ne tedne, da pridem na vrsto (in sem ta čas brez neta, tvja...) mi enostavno tehnik, kateri takoj vidi da ne bo možno priklopit reče: JA TO PA NE BO ŠLO, NIMATE NAPELJAVE DO VAŠEGA STANOVANJA. čeprav sem mu povedal, da sem v centrali to sporočil in so s tem seznanjeni.

to je to. vse skupaj smo skenslali in vzeli kabelski tv in njihov internet.

čim manj posla s telekomom v VSEH pogledih. ŠE STAVBE TELEKOM SE IZOGIBAM IN NJIHOVIH AVTOMOBILOV NA CESTI!

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.844
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Zanima me kako lahko leta 2010 en nacionalni operater ne ve kaj ti lahko priklopi na dom, vse pa pogojuje s telefonskim priključkom, ki si ga lahko vtaknem v rit. Enostavno, daj nam 100 eur pa ti mogoce damo net, ni pa nujno. Banda! Da cimprej crknejo.

Hvala altru za prostor za izliv zolca. Ce bi imel cas bi se sel poscat pred telekomov vhod.

mene bolj zanima kako lahko leta 2010 še sploh obstajajo ljudje, ki bi si želeli njihovih storitev in se dejansko prerekajo z njimi, ko pa je konkurence na pretek
stupid-1.gif
še v največje vukojebine se po novem signal po luftu (ario?) pripelje če kaj vem

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Ario v LJ ne obstaja. Poleg tega sem skepticen glede neki wireless zadev. Se po kablih zeza, kaj sele ko veter zapiha. Ne pravim pa da tako tudi je.

bugmenot

Pripravnik
20. maj 2009
103
0
16
Ario je omejen na eno samo področje... sicer pa večini nam konkurenca na papirju nič ne pomaga. Z deli na optiki so recimo prav vsi začasno prenehali. In kaj naj zdaj naredim(o)? jo čmo sami polagat, kot >20 let nazaj telefone?

Tule bi morala država nekaj narest... optični kabli so za razvoj povsem enako potrebni kot železnice in avtoceste. Sicer bomo čez 10 let v takem zosu, kot da bi bili še danes skoraj vsi na 56k modemih.
frown-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
295
83
Zakaj pa bi se z ostalimi zajebaval prek bakrenih paric če mam možnost optike in to samo do telekoma..a kot nazadnje mi je šla napeljava od stanovanja do njihove omarice kar se meni ni splačalo ponovno vlečt novih bakrenih žic....Pač ko so napelali optiko in sem mel brezplačni priklop sem izkoristu priliko...in lahko rečem da deluje odlično vse skupaj že 2 leti....Tko da prek telekoma nimam kaj rečt...
wink-1.gif

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Jaz ne razumem kako en bosanc ne more glave vtaknit v centralo al kamorkol in povedat, je mozno ali ni mozno. Ne pa, naroci telefon pol se bomo pa dalje pogovarjal. Ja seveda, da pokasirajo zagarantiranih 100 eur. Ce ni mozno stekam, ce je naj povedo, ne pa mucke, daj nam denar in bomo morda prijazni do tebe. Ko vas jeee!

Imam isto sranje...ni vec prostih paric, zdaj pa naj si nabavim tel. prikljucek pol pa upaj na moznost priklopa interneta in TVja
bonk.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
se strinjam! pri nas v našem bloku v medvodah imajo vsi telefomov priključek, samo naše stanovanje ne
smile-1.gif

in pazi zlomka: lepo smo se naročili na telekom, prišli so fantje da bi nam priklopili in so ugotovili, da mi v mojem stanovanju ne morejo narediti priklopa, ker nimam narejene napeljave do mojega stanovanja (čist na vrhu bloka).
...
JA GOSPOD, VI SE SAMO NAROČITE MI VSE ZRIHTAMO, ČEPRAV NIMATE NAPELJAVE KABLA...
JA TO PA NE BO ŠLO, NIMATE NAPELJAVE DO VAŠEGA STANOVANJA.

to je to. vse skupaj smo skenslali in vzeli kabelski tv in njihov internet.

Torej na kratko - priklop je mozen ampak ni kabla do stanovanja - noben operater ni dolzan delati interne instalacije do stanovanja!
To je dolznost upravljalca stavbe in ker pises, da je stanovanje cisto na vrhu je to verjetno podstresje predelano v mansardo in ni bil predviden telefonski prikljucek in zato seveda ni prostega kabla do tam.Verjetno bi s pomocjo hisnika preko obstojecih cevi v zidu lahko povlekel nov kabel do stanovanja.
Vsa stvar se je v vecstanovanjskih objektih mocno zakomplicirala z lastninjenjem stanovanj in vecimi moznimi operaterji.
tongue-1.gif

Se najhuje je tam, kjer gredo kabli iz kleti po vertikali skozi vsa stanovanja do vrha.
Imel sem primer, ko je moja stranka v drugemu nadstropju imela zelo slab spoj v prvemu nadstropju in kmalu za tem se je problem pojavil konkurenci v tretjemu nadstropju.V mansardi bi tudi imeli prikljucek ampak ni bilo kabla.V prvemu nadstropju pa zares sitna zenska, ki ni dovolila niti vstopa kaj sele premikati omaro.
Kaj storiti
uf-1.gif

Cez dva dni je tudi v prvemu nadstropju "crknil" telefon - seveda je bil nacrtno odklopljen v kleti
d055.gif

Strokovno sem ugotovil, da je napaka "tocno za omaro" in ni bilo druge kot jo premaknit in pogledat
wink-1.gif

Spodaj v kleti pa je ze cakal eden od sosedov z forspanom ter navezanim UTPjem in smo ga v minuti povlekli do podstresja ter v vsakemu stanovanju pustili po en par.
Vmes je gospa po 20 letih se pometla za omaro in mi skuhala kavico, ker sem bil tako priden, da sem ji popravil telefon.
Ampak verjemi, da nima vsak terenec toliko zivcev, da bi se tako dajal s strankami !
Tudi upravljalec objekta se raje umakne takom posegom ceprav je to njegova dolznost !

In ti si najbolje storil, da si vzel prikljucek kabelske, ki ti je pripeljala sgnal do stanovanja
zmaga.gif

Vendar si moral placati malce drazjo prikljucnino - mar ne ?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz pa ne razumem zakaj bi nekateri imeli nekaj opravljenega, ne bi pa za to placali. Ce zelis, da ti nekdo prebeli stanovanje, bos placal. Ce zelis servisiran avto, bos placal. Ce zelis zmontirana okna, bos placal. Ce zelis novo frizuro, bos placal. Samo za parico, ki jo mora nekdo potegniti in narediti priklop, pa ne bi placal. Zakaj ?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Zakaj pa bi se z ostalimi zajebaval prek bakrenih paric če mam možnost optike in to samo do telekoma..a kot nazadnje mi je šla napeljava od stanovanja do njihove omarice kar se meni ni splačalo ponovno vlečt novih bakrenih žic....Pač ko so napelali optiko in sem mel brezplačni priklop sem izkoristu priliko...in lahko rečem da deluje odlično vse skupaj že 2 leti....Tko da prek telekoma nimam kaj rečt...
wink-1.gif

Še uč vrži na položnico in si poglej postavke malce na novo, nemara najdeš eno, ki je prej ni bilo, v zvezi z optiko... :D

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
295
83
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
wink-1.gif

Še uč vrži na položnico in si poglej postavke malce na novo, nemara najdeš eno, ki je prej ni bilo, v zvezi z optiko... :D

Kdo pa je s ceno zadovoljen a tistih 7€ za digitalni dostop...je pač neumnost telekoma...sam pač optika ni baker...

Dokler lepo deluje nimam kaj rečt čez njih...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
A niso pred casom udejanili, da za net ni pogoj prikljucek? In kot drugo, kje pise da nocem placat? Nocem placat, ker mi nihce ne zagotavlja, da mi bodo potem lahko priklopili net in tv! In ker gre za tuje stanovanje jim pac ne naneravam podarit 100 eur! Placam, ce mi garantirajo net in tv, cesar mi pa ne znajo/nocejo/ne morejo!