Sicer nisem niti prepričan kakšen popust daje ta kupon (mislim da sem nekje zasledil da 20€), vem pa, da je polna cena nadgradnje 69.95 €.
Na strani
http://www.navigon.com/site/int/en/products/car_navigation/comparison si izberete 8310 in 8110 in primerjate produkta oziroma njune zmožnosti.
Jaz sem naštel 12 stvari, ki jih 8310 ponuja več. Odvisno kaj vam je pomembno. Kar se navigacije same tiče so pomojem pomembne samo:
- za nas Slovence slovenski meniji in vodenje v slovenščini
- NAVIGON MyRoutes (omogoča ti pregled nad različnimi možnostmi izbire poti (enostavna, ekonomična, najhitrejša)) vse v istem oknu
- TMC Routing Info (takoj ko TMC dobi sporočilo o kakšni nezgodi na cesti ti avtomatsko izračuna in začrta novo pot, prejšni model te je mislim, da samo opozoril)
Sam gledam na te stvari tako, da je čisto odvisno kje uporabljate napravo. Za tovornjakarja so čisto druge stvari pomembne kot naprimer za enega turista, ki gre z avtom v Amsterdam. Spet tretji uporabnik je poslovnež vsak dan na poti v tujini. Enemu je najbolj pomemben TMC, drugemu pa da vidi 3D objekte, da se lažje znajde sredi centra mesta.
Če nebi imel možnosti brezplačne posodobitve pa dvomim, da bi se odločil za plačilo še dodatnih 70€ za napravo, za katero sem dal 2 tedna nazaj 300+€. In zato so nam, ki smo nazadnje kupili napravo tudi pomojem dali tako možnost. Ni fer do ostalih ampak tak je kapitalizem... Upam, da ne kršim kakšnih pravil foruma če omenim možnost, da se da oziroma da se bo dalo v kratkem z malce spretnosti in s pomočjo branja kakšnega tujega foruma tud prišparat kakšen evro
Za več informacij mi pošljite PM.
Da bolj direktno odgovorim:
Ne. Mislim, da se razen dveh ali treh stvari namembnost naprave ne izboljša drastično. Moji razlogi za to so:
- TMC in s tem Routing Info bo itak pri nas na polno začel funkcionirat šele naslednje leto (v teoriji ze dela) tko kot je to pri nas v navadi, da smo zadaj nekaj let. Glede uporabnosti v tujini pa sami presodite.
- Ko se enkrat navadiš vmesnika je čisto vseeno al je v Turkmenistanščini.
- Do takrat (čez eno leto) bo pa sigurno prišla na trg boljša, lepša, večja navigacijska naprava z boljšimi mapami... kjer bo teh 70€ prav prišlo
- Vse je to ena marketinška poteza. Če pogledamo je cena na spletu za uraden 8310 - 399€, priporočena cena 8110 pa 350€. Če direktno ob nakupu nisem bil pripravljen dat 399€ zakaj bi bil čez pol leta ali leto pripravljen dat 70€? Seveda ti dajo kupon za 20€ in glej ga hudiča smo na 399€.
Upam da se bo komu sploh dal prebrat ker sem se preveč razpisal
Lp,
Moder