Navigon 8110

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Apachi hvala za odgovor....sem nesel napravo pregledat....tud na kraj pameti mi ni prišlo, da sprobam v drugem autu...
bonk.gif

res je da imam premazano šipo, tud ABC mi ni delal ...
frown-1.gif

007James.....

-sem preveril status in vse je prazno....ni nobenih zaznamkov...ko se veza vzpostavi je pesem druga....

-na tem forumu sem prebral kako se vklopi opozarjanje na stacionarne radarje
cheer.gif

opozorilo je pa prikaz zelene kamerce v levem zgornjem kotu in glasovno "traffic control" ali nekaj podobnega...
smile-1.gif

na poti LJ-KP se je ene trikrat drla da slikajo
smile-1.gif
....

-FM uporabljam...ampak sem vedno ročno unesel frekvenco....tako da automatike sploh nisem še sprobal....

007James

Pripravnik
21. jul 2008
136
3
18
@kwa

Super, hvala !!!
aplauz.gif
Sem vklopil in na karti tudi našel zeleno ikonico.

Je pa tvoj odgovor rodil novo vprašanje. Pri Navigonu lahko v njihovi spletni trgovini kupiš in naložiš program Radar warner:

Navigon Safety Camera
v čem je zdaj smisel, da prodajajo nekaj kar je že v standardni opremi naprave ?
17758-icon_confused.gif

rpet

Zelenc'
17. jul 2008
8
0
1
kwa

zanima me, če ti kaj "hrešči" v avtomobilskih zvočnikih, ko imaš vklopljen FM transmiter. Frekvenco tudi jaz nastavljam ročno, vendar nisem zadovoljen s kvaliteto zvoka, ki jo dobim. Tudi prvotnega problema zastavljenega na začetku te teme mi (še) ni uspelo rešiti.

Sicer pa, na dopustu sem bil v južni Dalmaciji, kjer Navigon žal ne pokriva tako dobro kot pokriva Slovenijo. Pa tudi na relaciji Split- Pakoštane me je vztrajno pošiljal dol z AC kljub hitri/optimalni poti (z dovoljenimi AC). Signal pa je bil vedno dosti hitro, tudi po tem, ko smo se vračali in je po 14 izklopljenih dneh v približno 45 sek našel satelit.

lp rok

djtomy

Zelenc'
25. okt 2008
2
0
1
zdravo vsem

mene pa vseeno zanima, ali obstaja za to čudo slo meni???

Enkrat sem vidu na enem forumu za slo menu, ko pa sem klinil,

se pa zadeva ni odprla, ampak mi je javilo da strani ni mogoče odpreti.

Hvala za odgovor

lp

djtomy

Zelenc'
25. okt 2008
2
0
1
....drugač pa moram povedat da zadeva dela hudo dobr, od samega navigiranja, do FM funkcije, prometnih informacij.

Samo v vednost, sem voznik v medn. špediciji in je zadeva res preiskušena, samo še uno bi rad ki govori slovensko hahahaha

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
....drugač pa moram povedat da zadeva dela hudo dobr, od samega navigiranja, do FM funkcije, prometnih informacij.
jest sem ga vzporedno prmerjal z garmino.....
cool-1.gif

vozim se po cesti garmin kaže da vozim po koruzi...
bonk.gif

bom še enkrat ponovil....garmina nočem niti zastojn....
cool-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
sem prebral danke.....samo kwaju pravim da mi senda garmina če ga dobi zastonj :p

dajnar

Zelenc'
11. nov 2008
11
0
1
Odkar berem vaš forum, me je minila želja po Garminu, zato mi povejte, kdaj pride slovenski govor za Navigon 8110 in kako je z načrtovanjem poti, v garmina jih lahko shraniš 10. Zanima me tudi, če obstaja kakšen pohodniški model v stilu OREGON 300 in pa karta v stilu TOPO Slovenije ?

Nazadnje urejeno:

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Pohodniški so samo garmini ter magellani. Mogoče najdeš še kje kaj, ampak zagotovo ne pri Navigonu.
Tudi o 10 poteh pri garminih si vsekal mimo. Pri nekaterih (2xx) serijah načrtovanja poti ni, spet pri drugih jih je recimo 50 ali celo 100.
Navigon 8110 jih recimo podpira 50.

LP

dajnar

Zelenc'
11. nov 2008
11
0
1
Hvala za odgovor Apachi. 10 načrtovanih poti podpira Garmin nuvi 765T ( tega sem mislil) ker sem ga gledal pred Navigon-om 8110 in ne na splošno za vse Garmine.

RIRI

Pripravnik
29. nov 2007
40
0
6
Murska Sobota
Pozdravljeni, sem ravno nabavil 8110, pa bil razočaran glede Panorama View3D možnosti.

A imate podobne težave pri tej funkciji ? Meni namreč, navigon dobesedno "zmrzne" ko pozabim to funkcijo vklopljeno v sloveniji. Ko pridem preko avstrijske meje pa je stvar brez težav. Zanimivo je, da ne dela tudi na madžarskem. In sem nekako sklepal, da je balkan in jug evrope pač nepokrit oz. neizdelan kot si želimo. Se pa v Srbiji recimo obnaša povsem normalno.

Naložene so nove karte Q3/MN7 in nov software. 7.0.8

Pa še vprašanje : Ali 8110 omogoča pogled 3D objektov, v mislih imam Landmark View3D ?!?! Mogoče kdo ve, kdaj bo nova serija kart ?! za MN6.5 že obstajajo Q4

LP Roman

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Navigon MobileNavigator MN7 SW 7210 + Landmark view 3D

Na ppcwarez poišči ta naslov teme in tam si lahko presnameš nov software za 8110. Novega softwera za 8110 pa uradno še ni, je samo za nove naprave.
Glede kart pa vprašanje kdaj bojo, verjetno v slo spet ni kakšnih konkretnih spremembah, smo že navajeni od navteqa.

RIRI

Pripravnik
29. nov 2007
40
0
6
Murska Sobota
Zdravo!

Nekaj sem brskal po forumih in nisem našel našel pravega odgovora , pa bi prosil lastnike NAVIGONA 8110 da mi pomagajo in sicer:

- ali Vam po updejtanju pravilno prikazuje Panorama View 3D, če si izberete naprimer Mursko Soboto. Meni namreč v MS vedno zablokira, pa ne vem, ali je kriva naprava ali pa nova karta. Okolica LJ dela pravilno (testirano v DEMO načinu). Težave tudi na Madžarskem. Tudi v avstriji dela, vendar so se težave začele na poti domov že proti slovenski meji, je izrisoval neke čudne
paralelograme. Za test sem vpisal tudi VRŠIČ in je zadeva padla, okoli Kranjske Gore pa spet brez težav.

Sem pa bil ravno včeraj v Media Marktu in preverjal tam zadevo in je delovala.
Sem si pa pozabil pogledati verzijo, ki jo imajo v trgovini. Mislim pa, da je ta
stara 7.07 in karte Q2, ker dvomim , da so na testnem aparatu delali upgrade.

Version: 7.0.8 (build 1021)
Program: 080602-1606

UserShell:
Version: 1.0.5 (build-1021)

Hardware info:
CE Version: 1.0707

in karte Q3

LP

RIRI

Pripravnik
29. nov 2007
40
0
6
Murska Sobota
A res nobenden nima Navigona 8110 ? Ali pa se vam pač ne da preverite zgoraj napisanega in pomagati ?
sprasujem se.gif

No ja mogoče vas malo prebudim in sporočam, da sem prevedel poleg Mihove datoteke (datoteko najdete na forumu), tudi vse ostale ki so potrebne, da tudi MP3 player, Telefon in prvi meni, kažejo slovenščino.

Datoteke so priložene.
write.gif

LP

Priponke

• 520763-NAVIGON8110-SLO.rar
    3,9 KB · Ogledi: 298

AndrejSk

Pripravnik
10. avg 2007
82
0
6
Pozdrav,

Jaz bi tudi imel eno vprašanje....
Sem končno dobil omenjen model Navigona, gor so naložene karte Q2 in bi jih želel nadgraditi na Q4, ampak ko zaženem updajter mi javi, da na kartici ni dovolj prostora....
Pa sem probal pobrisat kompletno mapo "maps" in se je zadeva poupdejtala, ampak se potem navigacija sploh ni zagnala....Sem zadevo usposobil nazaj z restore funkcijo...
Torej, kako spravit gor karte Q4?
Lahko namesto originalne kartice vstavim 4GB kartico, na katero predhodno kopiram vsebino originalne kartice, ali je kakšen drug način?

Hvala za pomoč...