Kar se tiče nezmožnosti izračuna poti v "truck mode" do končnega cilja zaradi omejitev je v Primo 2.0 boljše rešeno kot v prejšnjih verzijah. Primo 20 te opozarja, da do cilja obstajao omejitve, katere lahko "skenslaš", in potem te vodi naprej (seveda upaš da ni v bližini kolegov modrem), v prejšnji različici pa te je "vrglo ven" na osnovno karto. Večja težava je, ko v bližini cilja ni nobenih znakov za omejitve, torej ti pot v osnovi omogoča vožnjo s šleperjem, si pa presenenečen ko tista pot postane ozka, ..... Sam ko načrtujem pot grem v predogled cilja, ob tem si povečam območje in se prepričam, katera pot bi bila morda ustreznejša. To res pomeni malo dela, ampak ko maš pavzo si moraš tako ali tako malo skrajšat čas. Tudi sam sem imel Garmina, sicer starejšega s tisto kvadratno antenco ven, potem sem imel Route 66, sedaj pa uporabljam x990 kot rezervo s starejšim paketom kart, na Xtab pa imam najnovejše pakete kart in sem kar zadovoljen. Predvsem je zelo hiter pri "preračunavam". Tu ga ne dohaja noben drug GPS, vsaj po mojih izkušnjah ne (morda je hitrejši le g. Virant) .