[NAVIGACIJA] Maporama 2008

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik HITMAN pravi:
No zdaj preveril takoj ....sporočim.

Sem imel v nastavitvah nastavljeno, da se izklopi po 1min, če deluje samo na baterijo. V tem je bila fora.

makaj

Zelenc'
26. sep 2007
8
0
1
Karta slovenije je zelo dobro pokrita HR in ostali balkan pa bolj tko... se razume SLO je v EU!
wink-1.gif

Mapa HUN pa mi ne dela, enostavno ko jo odprem zruši program... a kdo sprobal?

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Bom takoj probal pa ti javim ....

kako zruši ?

Ko jo odpreš pa želiš brskat po njej ti zruši zadevo ?

Čakaj ..... bom takoj naložil.

EDIT: meni tudi, kaj pa ostalim ? Cifra, kaj boš ti rekel, tebi deluje HUN karta BP ?
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Tudi meni osvetlitev oziroma nastavitev osvetlitve ne deluje, enostavno uporabi tisto iz aparata, se peljem in dokler je bil priklopljen vse OK, potem sem ga izklopil iz polnjenja in se je ugasnila osvetlitev. Potem sem še enkrat pogledal nastavitve in je bilo vse OK nastvaljeno. Zgleda da ne zna z mojim telefonom upravljat.

@Snecer
Ja za karte sem zato rekel da ima boljše ker ima vse pokrito kar sem gledal, se pravi pokritos ista kot garmin z tem da je moja hiša in kolegova na pravem mestu. To je zame bolje.

makaj

Zelenc'
26. sep 2007
8
0
1
HITMAN

Z karto AustriaSwitzerland mi zadeva deluje tud z karto Eastern Europe, ko pa preklopim karto na HUN.mln, karto prebere, če pa želim brskati po njej pa se program zapre!

Sem poskusil editirat AustriaSwitzerland.mln in dodal hrvaško ter srbijo zadeva deluje ko pa dodam HUN pa zmrzne!!!

Imam pa karto 2007.07 HUN 719

Drugače pa je program zelo podoben TT, karta pa je zelo dobro pokrita sem probal v Prekmurju - Okolica Murske - vasi so zelo natančno pokrite po številkah ni kaj!

Nazadnje urejeno:

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
V nastavitvah tvojega aparata : Start -> setting -> system -> Backlight spremeni nastavitve.

Tam imaš možnost (govorim za moj dlančnik in predvidevam, da je pri večini tako) nastavit, da ko ga imaš na baterijo in se ničesar ne dotakneš, da se lučka izklopi po 1 minuti ... do 10 min.

Tam odznači kljukico, kar pomeni, da naj se zadeva ne izklopi ko je delovanje samo na baterijo. Jaz sem to spremenil in potem označil tako kot je zgoraj prikazano in zdaj zadeva deluje.

Kaj pa pa mapa HUN ? A ti dela brez problemov ali ti ven meče program.

Nazadnje urejeno:

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Pri meni se zruši program čim,izberem mapo:AustriaSwitzerland.A lahko kdo napiše točen postopek nalaganja kart.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
@lipan:

Tu ni potrebno nobeno znanje.

Karto naložiš enostavno v mapo DriveMe. Zraven je potrebno dodat istoimensko datoteko z končnico .mlm in konec.

No, meni sedaj deluje tudi Madžarska ...
cheer.gif

Tudi jaz imam sedaj isto karto, kot jo omenja uporabnik zgoraj.

Nazadnje urejeno:

Santis

Pripravnik
9. sep 2007
79
0
6
Najstarejše slov. mesto PTUJ
Zdaj pa res ne vem, ali imam napačno karto, ali pa pretiravate z pokritostjo Slovenije boljšo od Garmina. Naj nekdo prilepi sliko ulic Slovenske Bistrice, Kidričevega ali pa Ormoža. Namreč pri meni ni niti ene ulice v teh krajih. Ali pa naj nekdo napiše ime karte, ki to ima. Drugače pa vsepovsod piše naslednje:

Map coverage
Teleatlas maps
Teleatlas data with full coverage include countries Austria, Belgium, Denmark, France, Germany, Luxembourg, The Netherlands, Norway, Switzerland, United Kingdom.

Improvements in the latest Q2/2007 release: Finland (82/100)*, Ireland (41/100)*, Italy (89/100)*, Portugal (79/100)*, Spain (85/100)*, Sweden (97/100)*, Czech Republic (53/100)*, Hungary (47/100)*, Poland (45/52)*, Slovakia (16/40)*, Croatia (18/49)*, Estonia (29/72)*, Greece (45/54)*, Latvia (32/63)*, Lithuania (27/100)*, Russian Federation (11/12)*, Slovenia (43/43)*, Turkey (23/38)*

To pa je že znana pokritost TomTom, Igo, Mio, pa še Teleatlas je.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Hmmm .... to kar si ti prilepil piše za karte, ki se uporabljajo pri Sygic Drive v7 , če se ne motim.
No, nisem siguren, ampak to je program za Symbian in da karte naj ne bi delale na Maporami za PDA. Morda sem vse zamutil ... naj me kdo poravi, če se motim.
confused-1.gif

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
ksz

mlm datoteka je lahko samo ena in vsebuje poljubno število map - npr. bucko.mlm ima vsebino:
[SVN]
[AUT]
[DEU]
[ITA]
[HRV]

in za navigacijo med temi državami ni potrebno preklapljati med kartami.
Datoteko lahko urejate z notepadom.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Obstajata dve verziji SLO kart ... ena je v paketu Aust..Swit... druga pa samostojna 2007.07. Katera je tista, ki ima večjo pokritost pa ne bi vedel povedat - vsaj zaenkrat ne - je treba probat.

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Če se v Sl. Bistrici pojavlja Titova cesta pomeni da je ta karta stara že najmanj 5-6-let, ker so nekje takrat (če ne prej) preimenovali to cesto v Ljublansko.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Santis, torej imaš napačno karto !
Mapa pa je : AustriaSwitzerland (101Mb)

Boš moral poiskat drugo zadevo ....

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik Perica pravi:
Če se v Sl. Bistrici pojavlja Titova cesta pomeni da je ta karta stara že najmanj 5-6-let, ker so nekje takrat (če ne prej) preimenovali to cesto v Ljublansko.

Hja ... to ne vem, vem pa da programa pred 5imi leti še ni bilo, tako da kje v arhivu so našli to, nimam pojma. Morda so brskali ko so delali karte po kakšnem arhivu v Beogradu ....
hysterical-1.gif