[NAVIGACIJA] I-GO novosti

Bojan

Zelenc'
22. feb 2008
10
0
1
Oprosti lipan, ko sem bral razne prispevke na tem topiku sem opazil, da je bila kar večino vprašanj in odgovorov za probleme z IGO, pa bolj malo novosti, pa sem se drznil opisati tudi svoj problem. Če ga bom rešil, upam da mi bo dovoljeno posredovat rešitev tu, kot IGO novost.

dzipo

Pripravnik
3. sep 2007
48
0
6
Bojan tukaj imas odgovor

The GP110 with 1G SD card – map western – map on the card, licenses on the device – copy to any SD card will work, map Eastern Europe – map & licenses also on the SD card – so this part can’t copy. If doing this, map under this part will block.

Drugace pa GP110 nima ikone za predvajanje zvočnih datotek.

Bojan

Zelenc'
22. feb 2008
10
0
1
Hvala za odgovor,
to torej pomeni, da je nekaj hudo narobe ali s prodajalcem ali z samo firmo, ker če ne morem uporabiti večje kartice (originalna 1GB je že skoraj čisto polna) to pomeni da ne morem dodajati novih POI ali kart ali kakeršnihkoli zaznamkov, saj za to preprosto ni prostora. Da ne govorim, da nimam kopije map, če se bognedaj kej zgodi originalni SD kartici. Še ena stvar, na katero je treba pazit pri nakupu.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
No POI pač ne vzamejo prav eliko prostora prav tako tudi zanamki ne, tako da kar se tega tiča tiče si lahko brez skrbi, če imaš le kak megabajt frej. Ja proizvajalec lahko gleda tudi drugače, če tebi pusti delat kopijo karte potem bodo vsi tvoji znanci imeli tvojo kopijo, kar pa ni ravno dobro za proizvajalca, z kartico je pa zeeelo redko kaj narobe in tudi če že je, verjamem da ti jo bi zamenjali pod garancijo.

dzipo

Pripravnik
3. sep 2007
48
0
6
Za nalaganje POI je prostor se na sami navigacije (FLASH). Ne vem zakaj bi dajal na večjo kartico če pa imaš skoraj vse države (europe) na 1GB. Lahko pa skopiras na svoj disk nekatere karte iz vzhodnje evrope. Verjetno pa ne rabis Andorra , Belorusije itd., Če pa kartica crkne pa boš verjetno dobil drugo kot je napisal Leni. Jaz uporabljam GN2020 , ima pa vse karte na napravi. Tako da jih lahko pobrises tiste ki ne rabis . Zraven je tudi cd z kartami. Sem poskusal dati novejso srbijo pa javi da je karta zakljenjena. Proizvajalec ima pac zascitene karte

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
2008/1 Igo 8 slo mapa bo še vedno imela 43% pokritost. Mislim ej, čestitke jim. Tale TeleAtlas očitno samo meglo meša.

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Pravzaprav meglo sedaj meša TomTom, ki je kupil TeleAtlas. TomTom pa nas Slovencev nima rad:
-še vedno ga ni uradno v trgovinah
-še do danes nimajo slovenskega vmesnika in vodenja (uradnega), medtem ko je že leta standardno vkjučena hrvaščina in srbščina
-zelo mi je žal iGo-ja zaradi te situacije s kartami. iGo je zame najboljši in najodzivnejši navigacijski program. Zato sem v Sloveniji preklopil skoraj v celoti na uporabo Garmina, v tujini uporabljam izključno iGO.
confused-1.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Jst sm igo prenehal uporabljat, pravtako TomTom. Igo zaradi slabe slo mape in zame osebno slabega vodenja. TomTom pa isto zaradi slae mape, medtem ko mi je vodenje eno boljših.
Trenutno uporabljam izključno Navigon MN6, ki ima zelo dobro slo mapo, pravtako je dobra tujina in vodenje je neprimerno boljše kot na Igo.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Jaz kjub temu da imam Garmina inštaliranega poleg Igo, ga ne uporabljam, ker je Igojev vmesnik 3x hitrejši, da ne govorim kako je boljše grafično podkovan, pri garminu me še največ moti da med navigacijo trokira in slika ne teče tako lepo kot pri Igo.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
SLOVENIJA nova karta, pa nekaj balkana še

Slovenia : 2007.10 : 071116 : 3111017 NEW 11.04.2008

na starem znanem linku, nisem pa še poizkusil, tako da tisti ki je naj pove kaj je novo na karti?

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Sporočam žalostno novico! Že več kot eno leto imamo na Ptuju novo obvoznico in most, pa ju v tej novi karti še zmeraj ni. Kot Ptujčan se počutim ogorčen in ''ogoljufan''. Ne me resno jemat, vendar sem presenečen nad tem!!! Glede nato, koliko je razlike v velikosti map, ne more biti velike razlike na sami karti(moje razmišljanje).

Nazadnje urejeno:

ceko

gps navigator
21. jul 2007
184
0
16
Napiši jim naj zrihtajo
smile-1.gif
mogoče pa bojo.
al pa naj grejo raje na zemljevid.najdi.si

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik igorduska pravi:
Sporočam žalostno novico! Že več kot eno leto imamo na Ptuju novo obvoznico in most, pa ju v tej novi karti še zmeraj ni. Kot Ptujčan se počutim ogorčen in ''ogoljufan''. Ne me resno jemat, vendar sem presenečen nad tem!!! Glede nato, koliko je razlike v velikosti map, ne more biti velike razlike na sami karti(moje razmišljanje).

Se popolnoma strinjam s tabo. Ampak kako bodo ogoljufani šele tisti, ki bodo iz hrvaške smeri skozi Hajdino, Breg, in skoro center Ptuja potrebovali 30 minut, za kar bi po obvoznici in novem mostu potrebovali dobre 3 minute.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
KSZ:

Namestil (skopiral) sem novo karto Slovenije. Sedaj poskusim v Find&Go, Address in na tipkovnici vtipkam "LANI". Tukaj odleti ven z napako "File format error ...". Se to zgodi tudi drugim?

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Pozdravljeni!
Sem čist nov in na tem forumu kot lastnik iGOta.Prosil bi,če mi nekdo pošlje link na zasebno kjer se da dobit najnovejše karte.Hvala že v naprej in kokr mam občutek se bom še karneki oglašal na tem forumu.

Baksuz

Pripravnik
30. sep 2007
50
0
6
Ja, tudi meni je javljalo file format error. Poiskal sem drugo "distribucijo", ki zaenkrat dela OK.