[NAVIGACIJA] GARMIN XT za SYMBIAN 1.del

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Mene pa zanima če je samo moja izvedba n95 + garmin xt totalni neuporabni crap, ali ima še kdo drug take probeme? Gor imam adriaroute 2.0 in citynavigator nt v9. prvo ko sem se tu pa tam malo igračkal s tem na poti iz službe, je še zgledalo solidno. Zdaj po 3000km dolgi poti po italiji in franciji, pa ugotavljam da je to jajca od jajce. Nekaj časa dela, potem recalculating route. In to brez zajebancije vsaj enkrat v minuti
bonk.gif
Včasih ga tudi malo zmanjka in ostane na eni točki nekaj časa.
Imam samo jaz tako srečo? Isto pot sem predlani prevozil z dlančnikom z vgrajenim gps in igo, to pa je delalo tak kot treba, brez ene samcate napakice

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
ksz

Zakaj mi garmin xt kaže prekratko kilometrino, npr Maribor - Ljubljana 80km, Maribor - Split 350km itd. in z tem posledično tudi prehiter čas prihoda?

Imam Adria Route 2.1.0

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Vodenja še nisem uspel dodobra stestirati, imam pa nastavljeno na Avto/Motocikel.

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
Pod nastavitvam usmerjanje prednostna pot poglej kaj mas nastavljeno,biti mora hitrejsi čas oz krajsa razdalja

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Imam to, usmerja me ok, čas prihoda mi sicer tekom poti povečuje kar je normalno (čeprav v štartu izračuna dosti krajšega od nuvija na isti relaciji), moti me le da pri izbiranju naslovov kaže napačno kilometrino, zdaj sem naprimer vpisal Maribor - Koper (Center) pa mi je izpisalo cca. 160 km.

Edit; Map source na pcju mi kaže normalno razdaljo.

Nazadnje urejeno:

jozefi

Zelenc'
3. avg 2008
3
0
1
prlekija
Pozdravljen
Imam nuvi760,pa mi malo nagaja.Ko prevozim preko pol poti,me več ne usmerja prav,ko mi je prišel zavoj na 0 nobenega glasu,spremembe smeri,samo kaže pot naprej po glavni cesti,čeprav sem že krepko mimo cilne točke.Še vprašanje kako nadgraditi kartoAdria Route2.0 na 2.1.Hvala

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
Za nuvija ne vem točn ga nimam
redface-1.gif
,mogoče lahk probas z updejtom softwerja na njem,ali pa mas prepolnega(ugibam,to bo kak boljsi majstr povedu)

Karto pa enostavno potegni z uradne strani AR 2.1 instaliras in prek mapsursa posles na nuvija
wink-1.gif

kiki39

Zelenc'
4. avg 2008
2
0
1
Ankaran
Imam gsm SE P1i in imam težavo z zunanjim sprejemnikom.....

Garmina sem imel že inštaliranega in je vse delovalo normalno... Enkrat sem ga ponesreči zbrisal pa sem ga znova inštaliral... od takrat mi ne zazna zunanjega sprejemnika...

nekje na foromu sem zasledil ta je to običajna težava in da je potrebno nek file zbrisati in potem na novo narediti SW.UNL datoteko...

formatiral sem spominsko kartico in telefon povrnil v tovarniške nastavitve ter ponovno inštaliral garmina vendar spet mi ne zazna sprejemnia...

lepo prosim kogarkoli če ve kakršno rešitev naj mi je sporoči...

lahko na msn: x-kiki-x@hotmail.com
ali pa na e-mail naslov: k.petrovic86@gmail.com

že v naprej hvala... drugače pa vsem pohvale ker forum je odličen
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik lejko pravi:
Seveda obe karti izberes in posles

Aja, torej potem v eno .unl datoteko zapišem obe kodi? Ali ustvari map source posebej .img datoteko za vsak map set.

Jancek

Zelenc'
6. avg 2008
1
0
1
Pozdravljeni. Imam Nokio Navigator 6110 in bi prosil če mi ko da natančna navodila za inst. "garmina xt". Sam sem nekj poskušal pa mi ne gre. Vsake informacije bom vesel. Hvala

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pozdravljeni.Po navodilih od foruma (stran 1 itn) mi je po treh dneh končno uspelo inštalirat garmina na n70.Zadeva mi deluje in tudi gps je točen(isto kaže kot tomtom) vendar mi nikakor ne uspe odkodirat karte ar 20.Predvidevam da je mogoče neuporabna povezava.
Hvala vse za pomoč.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pozdravljeni
Na n70 dela garmin tudi če ni nobene karte.Je pač ekran skoraj črn ampak pravilno kaže kje je sever in koordinate pa tudi višina je še kar točna.

Zanima me če deluje karta od AR 2.1 na garmin xt 4.10.40 s60.7(to verzijo programa imam nameščeno) in če je koda ista kot pri ostalih AR?

V naprej hvala za odgovore.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Sem si dal gor Adria topo vendar ko sem shranjeval datoteko na gsm sem spregledal črtico na koncu imena in ni zaznalo map ,sem pa dejansko vnesel napačno kodo ker sedaj me vpraša gsm naj vnesem pravilno kodo.
Moram še povedat da ko sem pobiral program za IMEI spremenit v ID sem si potegnil en virus in sedaj je pc na popravilu zato prosim če lahko(če se sme) da nekdo en dober link kje se to dobi.
A ja.Kaj mi lahko kdo pove kodo za ADRIA topo ali pa kje se da dobit te kode?

unknown

Pripravnik
24. jul 2007
44
0
6
Imam eno težavo in upam na kakšen uporaben napotek.
Skratka, ko naložim bluechart v9.5 se mi garmin XT noče odpret (preden se pojavi glavni meni, ga enostavno zapre).
Po testiranju (vse ostale karte sem izbrisal, tako da je bil samo bluechart naložen na N95) sem ugotovil, da se garmin zapre predčasno samo, če izberem npr. celotni Jadran. V kolikor si pa izberem neko manjše območje (npr. samo ožje splitsko območje) se pa program normalno zažene in tudi karta lepo deluje.

Kakšna ideja, nasvet,....

Hvala
lp

Nazadnje urejeno: