Natreen

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Koliko je to boljša zadeva od navadnega sladkorja ali je še slabše? Sem danes stresel dve tabletki v kafe in je sladko k pr norcih. Je skoraj tko kot seldiar, strup v mejhni količini.
grin1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
1 tabletka je baje kot 1 žlička cukra. Drgač pa ja, aspartam je notri in to je to. Zdravo glih ni, pa tud cuker ni zdrav, pa smo tam
rolleyes-1.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
E951aspartamPovzroča: glavobol (tudi zelo močan) in migrena, slabost, vrtoglavica, nespečnost, izguba kontrole nad udi, zamegljen vid, slepota, izguba spomina, nejasen govor, vse vrste depresije, ki pogosto vodijo v samomorilske težnje, hiperaktivnost, črevesne in želodčne motnje, epileptični napadi, kožne poškodbe, izpuščaji, napadi tesnobe, bolečine v mišicah in sklepih, neobčutljivost, spremembe razpoloženja, utrujenost, menstrualni krči (tudi izven cikla), izguba sluha ali zvonjenje v ušesih, izguba ali sprememba okusa, simptomi podobni tistim pri srčnem napadu, astma, stiskanje v prsih. Kronične posledice, h katerim aspartam bistveno prispeva: multipla skleroza, hormonske težave, Alzheimerjeva bolezen, Parkinsonova bolezen, hipoglikemija, možganske poškodbe (tumorji), neuro-endokrine okvare.
E952ciklamat Povzroča migrene, je potencialno rakotvoren, povzročil raka in poškodbe na modih pri poskusnih živalih.
E954saharin Potencialno rakotvoren. Povzročil raka pri poskusnih živalih.

sicer --beri ....

http://www.aktivni.si/prehrana/za-aktivne/vse-o-sladilih/

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ima dodatek maltodextrin, to bi naj blo kaj "strupenega" ali zakaj se priporoča čisti extrakt?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ima dodatek maltodextrin, to bi naj blo kaj "strupenega" ali zakaj se priporoča čisti extrakt?

Ker je maltodekstrin sladkor z visokim glikemičnim indeksom?

Če vzamemo ossnovo zakaj nekdo uživa "sladila" (ker ima sladkorno, hujša, ...) je nekako logično da se mora odpovedat tudi maltodekstinu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
No, ampak kalorične vrednosti ne spremeni, je nekaoko zmlet samo toliko, da doda volumen. Mislim da ima ena žlička tega potem 1kcal, torej nič.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Te raziskave na zelo skritem mestu omenijo, da so uporabili nekaj tisočkratne normalne doze. To bolj podrobno poznam pri saharinu, ki je pri podganah res povzročil raka, ko so jim ga injicirali dnevno nekaj gramov.
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Te raziskave na zelo skritem mestu omenijo, da so uporabili nekaj tisočkratne normalne doze. To bolj podrobno poznam pri saharinu, ki je pri podganah res povzročil raka, ko so jim ga injicirali dnevno nekaj gramov.
bonk.gif

Tudi res ja. Jaz vidim večji problem umetnih sladil v tem, da v naravi ne razpadejo, namreč ker so umetno narejeni, tudi ni bakterij, ki bi jih "predelale"

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Mnenja sem, da umetna sladila ne rešijo problema sladkorne zasvojenosti. To je podobno, kot žretje metadona namesto heroina. Sladkemu okusu se je potrebno enostavno odpovedati, ker je to edini način, da se osvobodiš zasvojenosti.

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
883
23
18
Ljubljana
maltodekstrin ima glikemicni index visji od navadnega sladkorja, kar pomeni da ti zelo hitro dvigne nivo sladkorja v krvi. Če že iščeš volumen pri steviji glej za eritritolom.

Stevia ima glikemicni index 0 + 0cal + ni umetno sladilo. Problem je edino doziranje in pa peka kjer se cuker dodaja kot vezivo.

Ce rabis Eko stavia ekstrakt 25g pa povej. Tud to pocen dobim
wink-1.gif

lp

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.042
5.649
113
Umetna sladila povzročajo trde žile.....kar s5 ni dobro na dolgi rok...

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Preprosto nehaš jest sladkor, ker ga telo ne potrebuje, pa še občutiš razliko potem med dobrim in slabim kofetom
smile-1.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika

Umetna sladila povzročajo trde žile.....kar s5 ni dobro na dolgi rok..

ja za mojo žilo bi pa res potreboval ...........no upajmo na čudež ---hhaha

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Odkar ne sladkam več kave, sladkane kave sploh ne morem več popiti.

Na nekem kmečkem turizmu dobimo na koncu še kavo, že sladkano.
rolleyes-1.gif
Se mi ni dalo ukvarjat z njimi, zato sem se odločil, da jo vseeno popijem. Več kot en požirek nisem spravil vase. prav blokiralo mi je grlo. Podobno je s čajem. Zlijem stran, če je kaj cukra noter. Ne gre.
Še par let nazaj pa mi je postalo slabo ob grenkem čaju/kavi.

Parkrat stisneš zobe in popiješ grenko, nato pa se ti možgani itak "skalibrirajo" na nič sladkorja. Bye bye sugar.
zmaga.gif