Nategnjen..

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Želel sem si telefon Asus P525 in nekaj časa spremljal Bolho, naposled sem videl ponudbo za rabljen telefon. Telefon relativno dobro ohranjen, dobra cena, z garancijo in polno opreme zraven. In nato se zmeniva s prodajalcem, da se dobiva. Sem se odpeljal 50km stran, telefon malo pregledal in ga kupil, ker se mi je zdelo vse kul. Telefon je prvih 2 dni delal dobro, nato pa začel jebat: ni več zaznal sim kartice in ni več oddajal nobenega zvoka skozi zvočnik.

Kličem na Avtoakustiko d.o.o. in povem svoj problem. Nato sem poslal telefon tja, da bi ga poservisirali. Čakal sem 2 tedna, nato pa sem jih poklical, da mi povejo, kakšno je stanje s telefonom. Serviser mi je povedal takole: "Ta aparat je imel na servisu že prodajalec, ki vam je prodal telefon. Povedali smo mu, da se je pojavila mehanska poškodba na matični plošči in da se bojo težave stopnjevale. Za tako poškodbo ni mogoče uveljaviti garancije. Lahko pa vam ponudimo nov telefon za 300e."

Nato pa sem klical prodajalca in ga vprašal, zakaj je tak retard. Je rekel, da o tem nič ne ve, da imam garancijo in naj jo uveljavim. Bolj kot sem mu govoril, da je serviser prepričan, da je ta telefon že bil pri njih in da se garancije ne da uveljaviti, bolj je glumil tisti svoj "jst nevem nč, sej maš garancijo". Nato je še sledil prijazen pozdravček z moje strani
smile-1.gif

Vem, da nisem prvi, ki ga je kakšnen tak [censored] nategnil, a vseeno je bila tole precej draga šola za vnaprej, da rabljenega telefona ne kupim nikoli več.. v bistvu zdaj s telefonom ne morem nič, lahko ga vržem v predal in pozabim nanj.

Kaj bi vi naredili v takem primeru? Jaz bi najraje dal lokalnemu bully-u 50eu, pa naj prodajalca pošteno premlati, da si bo prasec zapomnu...
10.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
matix pokličeš na servis in jih povprašaš, če imajo kakšen dokaz, da je ta telefon bil pri njih na servisu. Če ga imajo, lahko prodajalca prijaviš, saj ti je prodal pokvarjen telefon in ti zamolčal napako. Seveda, če imaš kakršen koli papir, da ti je on ta telefon prodal.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
To bi mogoče delovalo, če bi imel kupoprodajno pogodbo narejeno z njim. Tako pa nimam nobenih papirjev oz. dokazov o prodaji.
tongue-1.gif

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Serviser je rekel, da je vzrok za napako mehanska poškodba in da za take stvari ne uveljavljajo garancije
crazy1.gif
pa sem vprašal, koliko pride popravilo brez garancije, pa je rekel da se to ne da popraviti. Nato mi je pa ponudil novega za 300eu.

Nesposoben servis?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Vrjetno. Kak je lahko mehanska poskodba, če pa mobitel na zunaj zgleda brez praske?

Da bi pa oni retard šel odpirat telefon? Ta bi bla lovska...

Pomoje te na servisu hočejo spečt za novi aparat...

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
malo se še okoli pozanimaj glede popravila, in, če ti noben ne bo mogel popraviti se ti potem res bolj splača menjat za 300€ vredn telefon, kot pa imeti doma tega Asus-a ki ne dela

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Pa veš da mu je "padel" qrac do asusa, če ga jebe nonstop...

Res je
smile-1.gif

Telefon pa ni brez prask, je pač nekaj standardnih praskic, ampak vseeno ni sledov nekega brutalnega ravnanja z njim.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Kot pogodba se šteje tudi "ustni dogovor".
Sam bi ti svetoval, da na prodajalca pritisneš preko odvetnika, saj je zakonodaja na tvoji strani - še posebaj, če preko servisa lahko dokažeš, da je prodajalec za napako vedel predno ti je telefon prodal.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Kot da se mu da... Vsaj meni se nebo dalo... Sicer pa v vsaki kupoprodajni piše,
kupljeno po sistemu videno-kupljeno, za morebitne skrite ali zamolčane napake prodajalec ne odgovarja.

Vsak ma ko kaj kupi, to stestirat, on je telefon stestiral in ni našel nobenih napak.

To isto kot da jas od tebe kupim avto, ju3 pa mi raznese glavo na motorju, tebi je serviser to
sicer povedal, ampak ti tega nisi dolžen dalje govorit. Videno-kupljeno.

zgrabljenec

Fizikalc
4. sep 2007
1.524
0
36
MS ali LJ
Isto se je zgodilo kolegu, kupil telefon, čez 3 dni več ni delal, model se več sploh ni oglašal na gsm, vedno nedosegljiv, kolega šel na policijo, so ugotovili, da je telefon celo ukraden, čeprav so bili zraven vsi papirji (nevem, kje so jih dobili), modela so našli in je moral vrniti kupnino kolegu!

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Vsak ma ko kaj kupi, to stestirat, on je telefon stestiral in ni našel nobenih napak.

To isto kot da jas od tebe kupim avto, ju3 pa mi raznese glavo na motorju, tebi je serviser to

Vsaj pri avtu obstajajo skrite/prikrite napake, za katere je prejšnji lastnik vedel in jih je zamolčal in zato je odgovoren. Ne vem pa kako je pri telefonu.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Zakon je nad določbami v pogodbah.
Klavzula "videno kupljeno" v pogodbah velja le za napake, katere lahko kot kupec opaziš. Skrite napake (npr. to, kar opisuje matix) so tu seveda izvzete. Torej - matix nima nobenih pravic glede praskic in opaznih mehanskih poškodb, glede skrite stvarne napake pa ima veliko pravic.

V vsakem primeru te mora prodjalec obvestiti o morebitnih stvarnih napakah, katere on pozna a se jih ne da ugotoviti. Če on ve, da je z avtom nekaj narobe in ti on trdi, da je vse ok je zakon v primeru kot si ga navedel seveda na tvoji strani.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Zdaj pa dokaži, da ti ni povedal da je telefon hin... Lukn v zakonu je miljon, in zdaj tu se it pravnika
zaradi enega telefona... No ok, itak da ti je bad ko te napizdijo, samo kajčeš kot kupec rabljene robe
moreš bit na vse pripravljen. Ne zagovarjam ne enega ne drugega, samo če se napizdis se napizdiš.

Sam vem ko sem 1x kupoval PS2 od modela s kopra, pošiljka pride, plačam, priklopim,
PS ne dela, kličem modela, ta se dela glupega da nič neve, in da je doma delal brezhibno,
češ "So na pošti metali paket" pa se je kaj zjebalo...

Pa sem "puhnil" 25 jurjev skoz okno. Pol prodal po delih in dobil 15 jurjev nazaj.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Kot da se mu da... Vsaj meni se nebo dalo... Sicer pa v vsaki kupoprodajni piše,
kupljeno po sistemu videno-kupljeno, za morebitne skrite ali zamolčane napake prodajalec ne odgovarja.

Malcom ima prav... Vsekakor se mi ne da najemat odvetnika in vlečt zadeve po sodiščih in ne vem kaj še vse zaradi tega, ker mi je [censored] prodal pokvarjen telefon za 200eu. V končni fazi bi stroški postopka po mojem prišli večji od dejanske vrednosti telefona. Drugače pa saj vemo, kakšen pravni sistem imamo v Sloveniji -> žrtev postane obtoženec
grin1.gif

Jaz sem se že sprijaznil, da me je na suho nategnil, jebiga, tak je život.
crazy1.gif
vsaj vem za naprej..

BikZaRazplod

Zelenc'
24. dec 2007
22
0
1
Pohorje
Ma kaj ne moreš uveljavljat garancije??? Če si kupil telefon z garancijo, se morata servis in prodajalec zmenit med seboj. A boš sedaj ti kot kupec odgovarjal za to, da je prodajalec zagotovil garancijo, ki je zaradi "nesporazuma" s servisom ne more izpolnit??? To je najbolj tipična fora, jest nič ne vem, pojdi k temu pa temu. Nekaterim kupcem verjetno zmanjka volje in si rečejo OK, sem bil pač nategnjen, pozabimo na vse skupi, draga šola je bila in adijo. Pa kot je že bilo omenjeno, videno-kupljeno velja le za napake, ki so kupcu vidne oz.znane.

Takoj na tržno inšpekcijo ali pa na policijo!