Da še jaz napišem kako sem nasedel nategatorjem.
Avto letnika 2005 se je prodajal pri pravni osebi na avto.net. Na začetku je prodajalec povedal, da klima ne deluje, ker ni napolnjena, ker prejšnji lastnik ni uporabljal klime. Spustil je za nekaj evrov in sva se dogovorila, da napolni klimo. Ker klima še vedno ni delovala je spusti še za vrednost rabljenega kompresorja. Avto je bil pisan na fizično osebo. Pravna oseba prodajala za fizično osebo. Prepis smo naredili najbrž z pooblastilom. Ampak to pooblastilo bi moralo biti notarsko overjeno. To nisem prepričan, da je bilo. Najbrž ima pravna oseba tudi veze na "tehničnih pregledih".
Ko sem dal avto na servis je bilo ugotovljeno, da je zanič kompresor, klima hladilnik in hladilnik za vodo motorja. Manjkalo je tudi pol vezne plošče. Dodatno sem pa še ugotovil, da je vozilo imelo lani 30.000 km več prevoženih kot danes.
Govoril sem z obema. S fiktivnim prodajalcem (pravno osebo) in resničnim lastnikom (ga nisem srečal v živo). Prvi se zgovarja na fizično osebo in da če bi to vedel, da ne bi prodajal za drugega in da je to storil zadnjič. Drugi (fizična oseba in družinski prijatelj prvega) se pa zgovarja na prejšnjega lastnika. Naj povem, da nihče ni zanikal vrtenja kilometrov. Samo izgovarnjanje na drugega (torej že predprejšnjega lastnika).
Meni deluje vse skupaj kot ustaljena praksa prodajanja avtomobilov, da jim kupec nič ne more. Kaj lahko naredim? Najbrž nič. Od nakupa je sicer nekaj dni manj kot mesec, ampak ker ga nisem kupil od pravne osebe, se lahko kušnem na rit, ker sem sam kriv, da sem nasedel.
Fiktivni prodajalec je Jure Rebselj iz Novega Mesta.