Nategatorji !!!!

B81

22. jul 2007
36.932
10.500
113
Oprema res ni problem, saj se dobi za par eur. Problem je, ko se izgubi servisna knjiga, ki ima za 220 000 km štemplov in podpisov na uradnem servisu, potem pa se izgubi in avto ima 129 000 km
smile-1.gif

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Ne, ni problem. Greš lahko sproti na AMZS in v 5 minutah vse dobiš novo ampak pokaže pa odnos prodajalca.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Ne ne, je kar prav. Mišljeno je pa bilo, da ni tak problem, če manjka oprema. Greš na amzs in jo kupiš. Se pa vidi odnos prodajalca

seveda ne vem kako bi servisno dobil novo na amzs
smile-1.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Kilometre ti bo vsak prevrtel, to ne delajo sam švercarji, ampak tud pošteni. Sploh, če gre za avto l.2000-2003, ko je že tolk star, da ga noben ne servisira na servisu.
Namesto, da za avto s 280.000km dobi nekdo 600 evrov, ga s prevrtenimi (130.000km) proda za 1600 evrov, zaslužek torej 900 evrov.
Zato pa sam se raje vozim s tem starim avtom, kot poslušam te lažnive prodajalce....

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Še iz drugega zornega kota... Vozim Seata, 2003 letnik, 330.000 prevoženih.

Če bi hotel prodati tak avto na avto.net, kdo ga bo pogledal razen "švercerji"? Pa čeprav je vse redno servisiran z kvalitetnimi olji in originalnimi avto deli, normalna vožnja, stroški s servisi minimalni (nima esp/abs senzorjev, nima turbine, nima dvomasnega vztrajnika in podobno).

Če dam avto na avto.net mi bo vsak "švercar" zbijal ceno zaradi kilometrov, čez 1 teden bo bil pa ponovno gor s 100.000 manj. Raje ga zvozim do konca, kot pa da se ubadam z "švercerji", izmed katerih bo vsak zbijal ceno, razen če bi ponastavil kilometre, da bi avto s tem bil zanimiv tudi za ostalo rajo, ne pa samo švercerjem...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.525
2.899
113
v lokalni ostariji
dejansko je tako, da ure in kilometri so največji magnet... 3/4 jih hitro skoči samo ko vidijo nizko stanje. se mi je zgodilo da sem na enem oglasu zatipkal št delovnih ur (sem prepisal letnik:)) sem dobil takoj ogromno klicev. ko sem popravil ure na realno stanje konec...

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
Boli te kita kdo ga kupi, če je cena prava in je avto ok ga prodaš takoj ne glede na km. Če pa misliš da je zlat in vreden jurja več kot primerljivi na avtonetu samo zato ker si ga redno servisiral je pa druga stvar.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
Ne, ni problem. Greš lahko sproti na AMZS in v 5 minutah vse dobiš novo ampak pokaže pa odnos prodajalca.

Morda pa to je problem. Ker so/smo začeli barantati s ceno, kov na tržnici v Turčiji. Morda bi kdo dal še kaj poleg, če bi kaj več zaslužil. Če pa računaš, kakšni so danes zaslužki, pa nič čudnega.

Pa predno se usuje par kritikov; avto je potrebno imeti na zalogi, ga financirati (se pravi imeti denar za to), plačati zaposlenim najbolj obdavčene plače v EU, telefon, elektrika, ogrevanje... pa še kakšna garancija...

In potem je cel hudič, če nekdo zasluži 500,00 EUR na avtu.

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Očitno si zgrešil bistvo.

Problem je v kupcih, ki avtomobilov z veliko kilometri niti ne povohajo. Če mu ponudiš isti avto z manj kilometri, pa bo odziv čisto drugačen, kot je že nekdo napisal. Jaz jih niti ne obsojam. Daj ljudem tisto kar iščejo. Če hočejo stare avto do 200.000 jim pač ponudiš takšne avte, pa magar so kilometri zbiti za 1/2...

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
Ničesar nisem zgrešil in to da nihče razen švercerjev noče tvojega avta ni nobeno opravičilo za goljufijo. Zbijanje km z namenom hitreje in dražje prodat avto je točno to. Gol ju fi ja.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Citat:
Uporabnik gufy pravi:

Morda pa to je problem. Ker so/smo začeli barantati s ceno, kov na tržnici v Turčiji. Morda bi kdo dal še kaj poleg, če bi kaj več zaslužil. Če pa računaš, kakšni so danes zaslužki, pa nič čudnega.

Pa predno se usuje par kritikov; avto je potrebno imeti na zalogi, ga financirati (se pravi imeti denar za to), plačati zaposlenim najbolj obdavčene plače v EU, telefon, elektrika, ogrevanje... pa še kakšna garancija...

In potem je cel hudič, če nekdo zasluži 500,00 EUR na avtu.

v mojem primeru so zaslužili slabega jurja in pol, se ne spomnim več natančno. In to pri avtu za 5000€. zbarantal sem lahko 200€. bi lahko upravičeno pričakoval opremo al rečem jebitese in grem kupit novo?

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Si bom sposodil, kar to temo.
Stanje je sledeče, kupil sem obnovljen traktor pri znanem prodajalcu v savinjski. Kupim traktor pregledam, par napak še za odpraviti. pol mi traktor dostavijo, grem na tehničnega, gre vse lepo skozi. A glej ga zlomka nekaj mi ni dalo miru in jaz to malo preverjam ploščice na traktorju in najdem datum izdelave. OPA tu pa problem, letnik 1973 v papirjih pa 1985. Preverjam malo po netu, ugotovim da so me nategnili za 12 let starejši traktor. Zanimivo je to, da je bilo treba imeti priče, da so delali papirje, ker moraš dati izjavo, kao, da naj bi se izgubila prometna. Traktor je sedaj registriran z lažnimi podatki.
Zanima me, a je že imel kdo tak primer in če kaj je zrihtal. Mislim, da gre tu za kaznivo dejanje, ali se motim????

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.525
2.899
113
v lokalni ostariji
to dejansko je goljufija. nisi edini ki se je tam opekel. letniki, konji, modeli... to mu je standard... seveda, če pa jaz prodajam odličen traktor z realnim letnikom in urami me pa noben tudi povoha ne... eh ja... davek na naivnost...

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Ti bom čisto odkrito povedal, pol leta sem spremljal avtonet, pa ni bilo nič pametnega. Ko sem šel gledat, da te na rit vrže kaj se vse prodaja, pod dobro ohranjeno
bonk.gif

Zakaj mi pa nisi povedal da imaš, kaj za prodati
wink-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.525
2.899
113
v lokalni ostariji
Verjamem, potem pa upaš da te pravi prodjalec ne bo nategnil... če hodiš in kupuješ po "dolini traktorjev" si vsaj pripravljen na nateg pri registriranem prodajalcu pa ne...

bi vprašal in bi ti ponudil
wink-1.gif

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.216
1.712
113
40
Sestra je plačala aro za nakup rabljenega vozila pri Španu in čaka, da porihtajo homologacijo.

Je normalno, da se isti avto, po tem ko je že bil umaknjen iz avto neta ponovno pojavi med oglasi? Iste slike, identični podatki...?
Sklepam, da imajo več podobnih vozil pa se jim ne da vsakega slikat al kaj? Ampak enaki kilometri in šasija v oglasu?
smirk-1.gif

Podobne teme