Nategatorji !!!!

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Kje pa ti vidiš kilometre? Jaz vidim, da ima samo 1 prevožen km.
evil.gif
Slike ...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
OK, za km mi je jasno da pač zavrtijo. Samo kako pa ponaredijo 2 leti?
Sorodnik je pred leti pri Kekotu kupil Bmw 5. V prometni je pisalo datum prve registracije x.y.2008, datum prve registracije v Sloveniji x.y.2008. Na podlagi tega je sklepal, da je vozilo res slovensko poreklo l.2008. Kasneje smo ugotovili (ko je avto prodajal), da je v resnici imel letnik 2005 in je bila prva registracija leta 2005 v Nemčiji. Servisna knjiga ponarejena, slovenska homologacija pa prirejena.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
nategator

Avto je letnik 2004, ima 195000 prevoženih, lastnik je tretji. Priporočam izogib takemu prodajalcu. Avto se je prodal za 1800 EUR, sedaj je med potjo do preprodajalca "izgubil" 75 000 km in 2 leti
evil.gif

Za kilometre mi je jasno, ampak kako lahko izgubi 2 leti?

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.194
41
48
avto je bil prvič registriran 2006. Prej pa je 2 leti v salonu stal, nato je bil mislim da kako leto testni, potem ga je pa on kupil.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Potem gre za očitno prevaro. Podatek prve registracije bi bil lahko tudi 2016, s tem ne kršiš praktično ničesar (razen, da lažeš). Ampak, ko pa je govora o letu izdelave , sem prepričan, da gre za hujše kaznivo dejanje (nezakonito potvarjanje podatkov). Ampak vseeno mislim, da bi trgovec napisal, da gre za pomoto v oglasu (razen, če ni tako napisano tudi v prometni - potem je busted).
Sicer gre pa lahko za pure troll, pa je avto res letnik 2006, samo nekdo hoče bit pameten. Ker če ni, je tole prevaro lahko dokazati in prodajalec bi bil z lahkoto obsojen prevare (v nasprotju s prevrtenimi kilometri, ki so pri nas prej dovoljen postopek kot kaznivo dejanje).
Ampak, kot že rečeno ... papir in Alter preneseta vse ... tudi 5 tonskega slona.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
36.933
10.500
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
OK, za km mi je jasno da pač zavrtijo. Samo kako pa ponaredijo 2 leti?
Sorodnik je pred leti pri Kekotu kupil Bmw 5. V prometni je pisalo datum prve registracije x.y.2008, datum prve registracije v Sloveniji x.y.2008. Na podlagi tega je sklepal, da je vozilo res slovensko poreklo l.2008. Kasneje smo ugotovili (ko je avto prodajal), da je v resnici imel letnik 2005 in je bila prva registracija leta 2005 v Nemčiji. Servisna knjiga ponarejena, slovenska homologacija pa prirejena.

Pa kak u PM kupec bmwja ne vpise VINa nekam na net kjer se za skor vsak bmw najdejo podatki?
bonk.gif

In kdo je ponaredil homologacijo?

In nenazadnje, kaj je na to rekel sorodnik?

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.194
41
48
V homologacijskem kartončku piše prava letnica. Kolega je klical na tržno inšpekcijo, kjer pa pravijo, da nič ne morejo... Kar se meni tiče se jim ne da delat.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.194
41
48
so ga klical kolegi pa je vedno mutil, da da VIN št. BP, ampak ga trenutno ni v firmi, pa da ma številko pa bo slikal.... mutibarič vglavnem

B81

22. jul 2007
36.933
10.500
113
No s tem ko vprašaš za VIN in možen pregled lahko privarčuješ več kot polovico časa ko kupuješ avto
smile-1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Kako nategujejo v Rusiji:

"This guy signaled to a lady driver that something was wrong with her car and then told her to open the hood of her car.He then had a syringe full of oil which he squirted onto the engine to make smoke.He told her that he knew a good repair shop nearby.She declined and went home to her husband so he could look.
After viewing the video footage they discovered this."

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Toyota Center (BTC in Vic) je okej. avti zgledajo, kot oglasevani, prodajalci fer. za Avtodelto ne vem, kar sem bil tam, so bili korektni, avti ki sem jih gledal, pravtako.

dodal bi se Avtotehno Vis na Celovski, tudi fer in posten odnos, avti, vsaj tisti, ki sem jih gledal, zelo okej, servisne stimale.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.984
769
113
Pri Špan sem tud jaz mel malo mešane občutke. Sicer sem šel gledat sam en avto pa vseeno.
Ni bilo nobenga problema s pridobitvijo VIN številke in tudi podatki so štimali.
Sam zgodba je bila potem bolj z ogledom in kako so se tam obnašali. Prvo po telefonu hvalili avto, da takega ni in da je cena bolj kot ne fiksna. Potem še zgodbe s tem, da je skoraj zaaran a, če se jaz odločim sem pa vseeno bil prej in imam prednost. No potem pa je bil kar v slabem stanju kar se zunanjosti tiče za denar, ki so ga hoteli imeti. Da ne rečem, da je potem na licu mesta takoj bil pripravljen kar dobro spustit ceno. Potem so še rekli, da imajo tko enega, ko že piše predračun za njega in, če se odločim do naslednjega dne je moj. No potem so me čez en teden klicali a bi kupil.
smile-1.gif

Ne rečem pa, da so zaradi tega nategatorji.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Jaz sem kupil avto pri Španu. Kilometri so zelo verjetno realni, pri ceni so malenkost popustili, odnos OK, VIN so dali brez problema, pred nakupom je prodajalec prinesel merilec laka in pregledal avto.
Slabosti: nekaj so mutili pri motive service garanciji ampak se je potem uredilo. nisem je uveljavljal, samo ugotovil sem, da so mi prodali nekaj, kar za moj avto zaradi km ne velja, potem so na svoje stroške popravili. Pri nakupu nisem dobil nobene obvezne opreme, sem moral vse sam kupit (prva pomoč, žarnice, brezrokavnik).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Tole o obvezni oprem tudi mene zanima, kam se "izgubi". T di sam sem dobil samo trikotnik v rabljenem slo avtu 1. Lastnik, kupljen sicer pri avto hisi. A je to prvi lastnik prenesel na nov avto, ali je to naredila avtohisa ne vem. In to grejo delat zaradi dobrih 10 evrov?
Sem pa opazil pred nakupom da tega ni v avtu. Nisem pa vprasal zakaj ni.

Podobne teme