Citat:
mpr7, on 05 Jun 2013 - 13:55, said:
Pozdravljeni,
pridružil sem se forumu, ker sestra ravno kupuje avto in med ožjimi kandidati je tudi Opel Astra, tako da upam, da bom izvedel kako koristno informacijo in nasvet.
Imam pa tudi sam opozorilo in sicer glede Astre, ki smo jo ogledali v Kranju v petek 31.5.2013.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7384604&show=1
In sicer, ko smo klicali na kontaktno številko, se je oglasil brat od mlade punce, ki prodaja avto, ki nam je dal kontaktno številko od očeta ki nam bo avto razkazal, ker njega ni bilo doma.
Avto sam je res skrbno čuvan, ne kaže velikih znakov obrabe ne na volanu ne na stopalkah in in ne na prestavni ročici. Zunaj je par prask na havbi od kamenčkov in praska pri prvi desni luči. Skratka eden od lepše ohranjenih avtov, ki smo si ga ogledali. Oče je povedal da je hčerka druga lastnica in sicer že 2 leti, prvi pa naj bi bil starejši možakar od katerega so ga kupili. Avto tudi nima servisne knjižice, ker jo je prvi lastnik "pozabil" dati. Avto pa prodajajo ker je hči izgubila službo.
Skratka avto nam je bil tako všeč da smo ga takoj zaarali in sem slikal prometno dovoljenje, da uredimo zavarovanje za prepis vozila.
In tukaj se pojavi problem. Ko pridem domov lepo pogledam na emrvl preteklo stanje vozila in vidim, da je že 4. lastnik, sicer 2. uporabnik, kar je ok. Bolj me je skrbelo da je bila registracija narejena 29.5. in da so bile ob registraciji zamenjane stare reg. tablice za nove.
Nato sem v ponedeljek dobil podatek, da je avto bil v lasti podjetja, kjer ga je vozil njihov zastopnik in je bil v lasti podjetja v podjetju kupljen v novembru 2007 in do maja 2013.
Največji šok pa je prišel ob podatku da je vozilo imelo ob registraciji novembra 2012, 200.000 km.
Moj namen je, da se potencialni kupec vozila resnično pozanima o kakšnem stanju je vozilo, mehansko, ker zunanjost in notranjost je res odlično ohranjena in se nikjer ne kaže znakov obrabe in tudi na podjetju, kjer so si avto lastili so mi zagotovili da je bilo redno servisirano.
Podrobnosti imam pri sebi in če koga zanima več me lahko kontaktira na zs.