Nategatorji !!!!

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
jebeš evidenco na tehničnem... se bo pač pred tehničnim vrtelo pri unih, ki se preveč vozijo

Je bistvena razlika - to bo počelo mogoče kakšen promil ljudi, ki se ukvarjajo s prevozništvom - taksisti, obrtniki in podobni. Sedaj se vrtijo kilometri avtomobilov, ki ji preprodajalci kupijo od 'običajnih' ljudi. Taka rešitev ne rešitev seveda ne bo izbrisala problema vrtenja kilometrov, ker bodo dilerji tiste iz uvoza še vedno lahko veselo vrteli, sigurno bo pa precej bolje in to je za zečetek meni dovolj.
smile-1.gif

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Preverjanje na tehničnih bo za začtek kar OK.
Večina tistih , ki se vozi ne bo vsako leto vtela kilometrov sem 100%, sploh pa ne firme ki imajo službene avte.
Me pa zanima kako bo pri vozilih iz uvoza..............
Kolkor vem je prvi tehnični na po štririh letih, pol pa na dve. Zbiješ enkrat v štirih letih oz. dvakrat v šestih pa prodaš.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Imaš prav. Najbolje bi bilo, da se ustanovi neke vrste protidopinška komisija in ti uletijo nenapovedano sredi noči in popišejo števec.
smile-1.gif

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Mogoče pa ni slaba ta smer... Kaj pa če bi policaji, ko ti napiše položnico, moral še zraven napisati stanje na števcu? To tudi ne bi bilo slabo... Poleg tehničnega, seveda... Morala bi biti neka skupna evidenca Policije, uradnega servisa ter tehničnih pregledov. Mislim, da bi se na analizi teh treh institucij oz. podatkov dalo vzpostavit nekaj reda (npr. ko bi prišlo do nekega očitnega odstopanja, bi to pristojnemu poslalo na mail avtomatsko).
Seveda neverjamem, da se tudi tukaj ne bi dalo prirejat kilometrov, ampak vsaj v extreme ne bi šlo, kot npr. zavrtenih 50.000 in več..

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
No če predlagate tako ostro kontrolo glede tega kdo koliko prevozi na leto, pa dajmo še uvest cestni sklad glede na prevožene km, do 15.000 km naj bo poceni kaj pa je več pa naj se obračuna tako, da se popravijo vse ceste v čim krajšem času.

Pa koga briga koliko km se jaz prevozim na leto.

Za nove avte je prvi tehnični pregled po 4 letih. V tem času je možno napraviti mali milijon km in preden greš na prvi tehnični pregled pač zavrtiš km drastično dol. Če bo več povpraševanja po vrtenju km bo ta usluga cenejša in bo to delal vsak, ki se vsaj malo spozna na elektroniko vozil. Za starejše avte pa je itak skoraj vseeno če ima 200.000 km ali pa 300.000km. Nekaj je pač treba vložiti v staro "kanto", da se lahko voziš.

Za vsak zakon se najde luknja. Predvsem v tistih zakonih, kjer se gre za denar.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Ja, to je vse res kar praviš, sam nekje je treba pač začeti. Drgač pa lahko samo sanjamo o kolikor toliko dobrih oz. verodostojnih rabljenih vozilih.
Najlepš bi bilo, da ne bi bilo treba nobenega kontrolirat, če bi vsi igral na poštenje. Sam balkan je balkan, tle raznih ostrih rezov in prijemov nič ne pomaga.
grin1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.816
5.927
113
Pri nekaterih vozilih (višji razred), se podatki zabeležijo na servisu (in gredo na server tovarne, nimajo nič "servisne knjižice"), tako da odpade vrtenje.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.816
5.927
113
Če kupiš nov avto za 60 k E, ga boš dal servisirati pod kozolec ?
Si žal kupil zase predrag avto.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.001
972
113
ne morem drugega reči kot. da nekateri pretiravate , komu ki kupi avto za 50-60K€ pride na pamet vrtenje km(sploh vsako leto).....???...ne rečem, da niso tudi taki , ampak bodimo realni,......tipo kupi avto, po 5 letih se ga naveliča in zopet vzame staro za novo.....so seveda tudi izjeme...100ljudi , 100 čudi....ampak ne vem če je takih modelov, ki bi vrteli več kot nekaj %.....preprosto ljudje, ki kupujejo take(drage) avte razmišljajo vsekaj drugega kot je vrtenje kilometrov.
Pa potem firme , ki imajo flote avtov,....ali si res mislite da imajo tam človeka, ki skrbi za vrtenje kilometrov....????

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
ne morem drugega reči kot. da nekateri pretiravate , komu ki kupi avto za 50-60K€ pride na pamet vrtenje km(sploh vsako leto).....???...ne rečem, da niso tudi taki , ampak bodimo realni,......tipo kupi avto, po 5 letih se ga naveliča in zopet vzame staro za novo.....so seveda tudi izjeme...100ljudi , 100 čudi....ampak ne vem če je takih modelov, ki bi vrteli več kot nekaj %.....preprosto ljudje, ki kupujejo take(drage) avte razmišljajo vsekaj drugega kot je vrtenje kilometrov.
Pa potem firme , ki imajo flote avtov,....ali si res mislite da imajo tam človeka, ki skrbi za vrtenje kilometrov....????

Večina ljudi, ki kupi avto za 60.000€ ta avto rabi. Potem da staro za novo in trgovec zhandla ceno zaradi veliko km. Ker želi trgovec mastno "zaslužiti" (nenasitna država, plače, dajatve, dobiček,....) pred prodajo malo zniža km. Če je "pošten" proda avto preprodajalcem in to operacijo vrtenja napravijo oni.

V glavnem ves problem tega vrtenja km je denar in kapitalizem. Najbolj enostaven način proti zbijanju km bi bil v tem da se ukine denar in z njim kapitalizem(pohlep). Ampak to se ne bo nikoli zgodilo, tako tudi zbijanje km ne more nihče preprečiti.

Vsak res vsak med nami bi kot prodajalec zbil km na avtu, če bi bilo v igri 2.000, 3.000, 4.000 € ali več.

In vsak med nami bi bil zelo razočaran, če bi kot kupec kupil tak avto z zbitimi km.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.736
15.776
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Vsak res vsak med nami bi kot prodajalec zbil km na avtu, če bi bilo v igri 2.000, 3.000, 4.000 € ali več.

In vsak med nami bi bil zelo razočaran, če bi kot kupec kupil tak avto z zbitimi km.

jaz nebi. ker je to podn od podna. in ko prodajam avto povem bolj kot ne tudi za vse realne napake ter tudi, ko kupujem avto, raje kupim enega z več km in preverjeno zgodovino oz. servisi kot pa z malo km in da potem ne vem kaj je bilo menjano in kaj ne. mogoče sem optimističen idealist a yebiga. sem prodal avto z 364k km pač enkrat ceneje kot bi ga lahko, če bi jih prevrtel na npr. 175k km ampak imam vsaj čisto vest. eni imamo tudi to ja, kljub časom, v katerih živimo.....

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Sem prodal avto kateri je imel realnih 260k km(v kratkem čas za veliki servis). Naslednji dan sem šel naredit prepis tip je imel pripravljene že vse papirje za nadaljnjo registracijo na zavarovalni polici pa vpisani kilometri 160k km .

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
sem prodal avto z 364k km pač enkrat ceneje kot bi ga lahko, če bi jih prevrtel na npr. 175k km ampak imam vsaj čisto vest.

Je pa nekdo drug napravil to kar ti nisi in zaslužil tisto kar si ti izgubil. Nima čiste vesti ima pa lahko zaslužen denar.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
444
83
45
dolenska
Samo, sej ni tak problem v kilometrih, ker avti delajo res veliko kilometrov. Problem je, ker konkretno sute poštimajo in prodajo. Jaz mam srečo, da po parih mesecih ugotovim, da je bil avto razbit. To je že 3. Komu se naj žalim? Sam sebi, ker sem tako smotan.

B81

22. jul 2007
36.927
10.498
113
Citat:
Uporabnik x5x pravi:
Sem prodal avto kateri je imel realnih 260k km(v kratkem čas za veliki servis). Naslednji dan sem šel naredit prepis tip je imel pripravljene že vse papirje za nadaljnjo registracijo na zavarovalni polici pa vpisani kilometri 160k km .

Kako si komentiral?

Večkrat sem prebral že podoben komentar ali nikoli se nisem prebral, da bi nekdo napeesdil prodajalca za to.
Saj vem, že tako težko avto prodaš, pol pa se boš še kregal z njim...

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Po pravici povedano sem šele na poti domov pogledal ko mi je dal kopijo vsega. Sem ga pa nekaj časa(dober mesec) čakal na avto-netu vendar zaman. Najbolj "zanimivo" mi je bilo to da mi je vneto razlagal da on kupuje avto za sebe itd..klasika. avto mu dam v nedeljo v ponedeljek je bil zadnji odbijač že udarjen...

Podobne teme