Nategatorji !!!!

supafly

Pripravnik
30. sep 2007
204
0
16
Knežje mesto
www.nrghouse.org
Ekola, jazst pa kupujem Compacta 316i ali 318ti...

Bil na ogledu tegale: KLIK :po besedah prodajalca avto tip top in ga upa prodat kateremkoli kolegu. Jaz pa šel malo avto preverit. Imel je 8 lastnikov, po karoseriji sodeč ima okoli 400k km, ne pa 174k. Voznikova vratna tapeta je privijačena kr z križnim vijakom, levi prag barvan na novo, na desnem se barva lušči, obrnil ključ, zakadilo dizelsko črno, ko sem hotel avto ugasnit je še kr laufal, sem uzel ključ iz ključavnice, avto še kar pri življenju
shocked-1.gif

Top Gear top tip: AVOID!
smile-1.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
ksz...
Po drugi strani imaš pa veliko večino ljudi, ki ne kupi avta, če nima magičnih (do 150.000km) pa čeprav je avto star 13 let!

Sem ravnokar prodajal avto, ki je bil redno servisiran (servisna knjižica!), servisi delani na 15kkm pri pooblaščenem serviserju ... v glavnem, avto kot nov! Nisem tip, ki bi iu iu, pa sem ga prodajal takšnega .. Veliko, jih je klicalo .. veliko jih je VRGLO slušalko dol, ko so slišali za kilometre (15 let in 250kkm).

Raja raje sliši 120.000 km na 15 let starem avtu in bodo brez pomisleka avto kupili .. Naslednjj avto, ki ga bom prodal, bo zagotovo imel zavrtene km, ker s poštenostjo zgolj sam sebi v skledo ..

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Dol so metali dilerji. Tu vidiš nivo človeka in odnos do soljudi in stvari.
Sicer pa, dat moraš primerno ceno za 250.000km. Za isto ceno kot 150.000 ga pač ne bo nihče kupil.
Bi pa morali vpeljat sistem sledenja kilometrov pri avtomobilih in goljufe pošteno po denarnici vsekat. Potem bo tudi trg rabljenih avtov postal konkurenčen in cene avtomobilov z mnogo kilometri se bodo dvignile.
Žal pa je tvoj avto z 250.000km na trgu vreden manj kot bicikel.

lp

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Dol so metali dilerji.

Se ne strinjam. Dilerji komaj čakajo na lepo ohranjene avtomobile z ogromno km, da jih kupijo skoraj za đabe. Potem jih lepo posejajo, zavrtijo km in že je tu lepa nova cena. Če mene vprašaš je to edini način, da lahko živijo.

Sem bil prejšnji teden v Berlinu in drugod po Nemčiji in sem za foro pofirbcal malo pri dilerjih z rabljenimi avti. Začuda so vsi normalni rabljeni avtomobili tam gori dražji kot primerljivi pri nas. Nočem ugibat zakaj, ampak mislim, da nam je vsem jasno, kako je s temi ki se tu prodajajo.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Če je bilo njihovo prvo vprašanje "Ko£k je zadnja ceena?" potem so bili definitivno dilerji. Imaš cel kup folka, ki preprodaja avte kar na svojem dvorišču, kvazi kot fizične osebe.

lp

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:

Žal pa je tvoj avto z 250.000km na trgu vreden manj kot bicikel.

lp

Se pravi, moj avto z 250 in rednimi servisi je vreden manj, kot enak avto, z zbitimi km na lepih 120 (govorimo o 15 let starem avtu), ki tudi od daleč ni videl še nobenega dobrega serviserja?

No, vidiš. Ravno zaradi takšnih, bom jaz naslednji avto pošteno zavrtel nazaj .. ker se očitno kvaliteta ne prodaja, pač pa vsak gleda le še na koliko
smirk-1.gif

Pa tudi slovenskih 150.000 km se lahko skrije pred nemškimi 250.000 km .. Slovenski avto je v povprečju že pri 50.000 km bolj zjeban kot nemški pri 300.000 ..

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.554
1.084
113
Titograd
Na prvi stavek ti lahko samo odgovorimo z JA. Tako pač je. Sploh če imaš kaj iz VAG koncerna se morš navadit da te bodo itak oni z naglaskom najbolj klicali, te pa samo cena zanima.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Najbolj zanimivo je, da ponavadi razni potencialni kupci stokajo okrog km. Potem se na širko izognejo takemu avtu (ki je nepoškodovan, ima vse dokumente, servisno, itd) in kupi 2x slabšega za več denarja, zgolj ker ima na števcu manj km.
Drugače pa imajo razni preprodajalci itak radi avte z veliko km, ker lahko zbijajo ceno na ta račun. Nato sledi poliranje, globinsko čiščenje in vrtenje km, nakar se avto preda kot malo vožen.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Žalostno, a ni?
crazy1.gif

Pol pa skušaj biti pošten ..

Me zanima pa drugo .. na tehničnih pregledih vpisujejo prevožene kilometre .. kako to, da na naslednjem tehničnem pregledu nihče ne opozori stranko, da se kilometri ne skladajo?!
17758-icon_confused.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Vrtenje kilometrov bi morali opredeliti kot kaznivo dejanje, tudi z vidika ogrožanja varnosti. Če ima nek avto več prevoženih kot na števcu, namreč pomeni, da nov lastnik še ne bo zamenjal nekaterih delov, ki bi jih glede na (resnične, ne tiste na števcu) kilometre bilo treba zamenjati.

Ko bi nekaj dilerjev in tistih, ki "servisirajo" števce zaradi tega šlo za par mesecev na dieto ričetom, bi se zadeve najbrž hitro uredile.

Zdaj, ko se spreminja prometna zakonodaja, bi bila idealna priložnost, da se uredi tudi to.

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Ko se je prodajal avto z 250000 prevoženimi je prišel en diler, pogledal na hitro zunanjost, bolj podrobno notranjost in ga čez 5 min že odpeljal. Avto je bil res super ohranjen in mu je diler zbil kilometre na 120000km, ker sem ga videl na avto.net.
Žalostno je to da kakor hitro folk sliši da ma avto 200000 prevoženih, je avto za njih za odpad. Rajši kupim avto z 200000 prevožinimi od enega človeka ki ga je vozu na relacije, kot pa avto z 100000 ki je bil peljan samo po mestu od gostilne do gostilne.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.893
113
v lokalni ostariji
panaromic: hja glede ogroženja varnosti: tukaj km ne igrajo veliko vloge. mora vsak vedeti da ko je nekaj iztrošeno (to se vidi) se menja... ne pa čaka...

drugače pa bodo pa napisali:ni garancije na km... saj nemci imajo tudi nekaj podobnega... kot vem...

še nekaj sem pozabil: kako to dokazati da so bili km prevrteni ravno pri njemu... sploh pri par let starem avtu... če bi hoteli imate že zdaj določene zakone po katerih bi zadevo sankcioniral.. npr toje očitna goljufija... samo dokazati to je pa malo težje...

Nazadnje urejeno:

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Kaj pa obraba materiala oz. dolocenih sklopov, ko ima avto cez 200000 kilometrov prevozenih? Pa je vseeno ce se z njim vozi relacije ali pa po mestu...

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
KSZ

Najboljše bi bilo, da bi na tehničnem pregledu vedno vpisali kilometre in to bi pri vsakem tehničnem dobil spisek za tisti avto za nazaj. Seveda pri uvoženih to ne bi bilo tako enostavno, pa vendarle bi kar precej rešilo.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Seveda. Sploh ko je prvi tehnični pri novih avtih šele po 4 letih. Jaz naredim ta čas lepo cifro kilometrov. Bi pač zavrtel števec nazaj in voila, uradno požegnanih 100 jurjev manj.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
No, registracijo pa menda imaš vsako leto? Naj pač takrat zapišejo - to bi pač bilo dodatno polje v bazi avtomobila. Na zahtevo (in neko simbolično plačilo) bi ti seznam natisnili.

Podobne teme