Nateg s strani S.P. Jevca kako naprej?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
40.755
5.382
113
Lahko tud kako sliko od tajnice v unih 2h 3h temah :D
 

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.046
389
83
44
dolenska
ynos v vednost. Kolikor vem vse firme z okni in vrati vzamejo 100% avans. Če se motim me popravite ampak mislim da se ne motim.
Pred desetimi leti me je Medle vprašal kako bomo poračunali je pa namignil na 100%. Plačal sem 50 pri naročilu 50, ko je bil zaden oken montiran.
Tri leta nazaj sem plačal 100% kak mesec ali dva po vgradnji pa še to sem mogel težit izvajalcu. Ni bil kak znanec.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
46.149
5.754
113
pri taščici
100% avansa se najbrz nihce ne brani, 8888
Ce je pa narocnik ga pripravljen placat je pa drugo vprasanje. Jaz ne.
Do montaze maximalno vrednost materiala. Niti znancu iz vasi ne 100%.
Ocitno imajo racunovdkinje zadnje case precej dela in pozabljajo kaj so jim narocniki naročili.
Moj primer, telekomunikacijske storitve. Racun prejsnji mesec "reklamiram" ces da so mi pozabili obracunat popust katerega so ponudili ( igi ) in da so pozabili prenesti dobropis iz druge gsm stevilke na sedaj zdruzen racun.
Po mejlu priznajo obe napaki z obljubo da bo to na naslednjem racunu upostevano. Za drugo napako sem jim moral kar lepo izpis transakcij za zadnje leto servirat, da so ugotovili/priznali da so v zmoti.
In vceraj spet dobim mesecni račun. In vrzem oko na njega. In glej ga hudica. Na njem ni ne popusta ne dobropisa. WTF.
Jim napisem 2 email pritozbi kot odgovora na mejl dopise s priznano napako prejsnji mesec in glej ga hudica, spet hocejo najprej vse moje podatke za indentifikacijo.
Pa kaj hudica, ne vidite tam v emailu zgodovine dopisovanja ce se odgovarja na emaile? Sem vam prejsnji mesec poslal izpis za celo leto transakcije za dve narocniski stevilki katere niste bili sposobni zdruzit na en racun ne da bi se dobropis iz ene "izgubil".
 
Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
32.905
5.654
113
blizu močvirne prestolnice
Jaz redko vzamem avans, če ga ga 50% ampak res redko. Recmo kar je nad petimi jurji. Mi je pa že par folka pojamralo, da so morali za okna in vrata plačati 100% avans.
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
14.133
2.210
113
Če prav razumem, gre za vhodna vrata v bloku.
Opažam, da sedaj pogosto delajo vrata iz tistih okenskih profilov, z enim plastičnim vmesnikom /steno kot izolacijo!
Sam sem bil med prvimi in lesena vrata, OK okovje. Potem so bile pa furnirana, pa plastična. Sam sranje.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Mare2

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.256
3.670
113
davorinm.wordpress.com
Tašča pravi, da denarja ni na računu, tale SPjevka pa se zaenkrat ne javlja na moj klic. Tok me je razjezila, da bom mogoce raje komu prodal tole da izterja.
 
  • Haha
Reactions: shift

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.309
1.327
113
Klasična natega, to pol delajo v nedogled, da si kupijo čas. Ni mi jasno, da takim ne potegne, da bodo ljudi samo še bolj razjarili. Ne čakaj, ampak takoj dalje na TIRS; sam pa lahko kot si rekel prodaš terjatev. Sicer ti verjetno ne bo nihče pripravljan kaj dosti plačati, ker če ima blokiran TRR je verjetno poskrbela, da tudi privat nima nobenega premoženja. Si preveril če ima kak račun v A odprt, to je sedaj pri takih postalo modno. Si preveril če še kje kaj dela, mogoče celo preko upravnika bloka. To ti je pol opcija, da začneš izvajati pritisk na njih, da sodelujejo pri goljufiji stanovalcev in bodo mogoče oni s pritiski izsili kakšen denar pri tem sp. Ali pa če s kom drugim poslovno sodeluje, da jih tam očrniš oz. se dogovoriš, da ti pol njen poslovni partner poravna dolg namesto nje (asignacija plačilo tebi, namesto na njen račun). Ampak je tudi to lahko malo problematično, ker če bi šla v stečaj se za zadnje leto, lahko take stvari gleda in bi kak zajeban stečajni hotel denar nazaj.
 

sad

Guru
24. avg 2007
20.461
9.154
113
Meni sicer ni jasno, kaj takšni hočejo doseči. Namreč, če gre v to z namenom natega, potem verjetno ni tako neumen, da bo imel kakršnokoli premoženje na sebi, kar pomeni, da gre tukaj za čisti nameren nateg. Torej takoj prijava na TIRS in prijava na policijo s kronološkim prikazom nategovanja. Ker če to ni namerna goljufija, potem ne vem, kaj je.
Kot drugo je pa, če se je slučajno zalomilo: ampak potem dvomim, da bi pošten človek tako nategoval stranke, razen če je zadaj kupovanje časa, da se počisti premoženje in morda poteče rok, ko se lahko gleda za nazaj.