Nasvet za nakup LCDja/plazme

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Tudi jaz rabim nasvet.

Omislil bi si eno teh ploščatih tvjev, na katere se čisto nič ne spoznam. Signal bo prihajal po optiki T-2, velikost imam v mislih nekje 42". Ceno pa pod jurja
smile-1.gif

Kateri model bi prišel v poštev? V Merkurju imam še bon za 10% popust za lažjo odločitev.

P.S.: Sedaj buljim v CRT Philipsa 72cm in slika na njem je res ful lepa, signal pa z Lastovke.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Gledal bom pa večinoma TV program, Discovery in podobno...pa TV dnevnik
smile-1.gif

42" plazme so kar cenovno ugodne
confused-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Računaj, da plazma kuri trikrat do štirikrat več štroma kot LCD. V vročem poletnem stanovanju bruha tudi tolikokrat več toplote v luft.
Če že dobivaš digitalni signal, bi jaz raje vzel LCD. Če gledaš TV le pol ure na dan, je pa seveda vseeno.

Ogo

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Tudi jaz sem pred podobno dilemo,plazma ali LCD
Tudi tam nekje 42", Siol Tv

Audio

Pripravnik
6. avg 2007
247
15
18
Citat:
Računaj, da plazma kuri trikrat do štirikrat več štroma kot LCD

Ne ga srat.
Plasma kuri cca 30% več elektrike, pa še to je precej odvisno od svetlosti slike.

@Benady
Najbolje pa bo, da greš v trgovino in primerjaš.
Verjetno boš prišel do ugotovitve, da ima za isti denar plasma boljšo sliko.

lp

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
meni je vseeno koliko kuri, samo da je slika dobra ceprav imam prizgano precej casa

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Računaj, da plazma kuri trikrat do štirikrat več štroma kot LCD. V vročem poletnem stanovanju bruha tudi tolikokrat več toplote v luft.
Če že dobivaš digitalni signal, bi jaz raje vzel LCD. Če gledaš TV le pol ure na dan, je pa seveda vseeno.

Ogo

ja sej ti pa nisi normalen no...
bonk.gif

kje si dobil 3x ali celo 4x večjo porabo?
confused-1.gif

Sony KDL40Z5500 porabi 137 Wattov, Panasonic TX-P42V10 pa 191 Wattov. To je po tvoje 3x,4x več
bonk.gif

čakam, da začneš še o uhajanju plina in zapečenosti slike
hysterical-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kok ste bedni.

požre kukr požre, greje kukr greje..važn je kaj ti paše na oko.

pri nas v dnevni s eplazma sveti k sam hudič in je podnevi nemogoče gledat. pač taka postavitev oken. v igri je led od samsunga, zdej ma ze philips led zuni (ta bo verjetno boljsi, ker samsung ima svetleco povrsino), v uporabi pa je 8404

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.443
424
83
Citat:

Najbolje pa bo, da greš v trgovino in primerjaš.
Verjetno boš prišel do ugotovitve, da ima za isti denar plasma boljšo sliko.

Kar sem gledal po trgovinah teh ploščatih zadev, je bil slika iz TV signala večinoma slabša od mojega starega Sony trinitrona na old school kabelski.

Signal je tam bogsigavedi kakšen, poleg tega pa sem nekje (tukaj?) prebral, da je treba pri teh škatlah napravit fine tuning in šele potem pride kakovost slike do izraza. S čimer pa se v trgovinah ne bojda ne ukvarjajo.

Kaj je sedaj res
sprasujem se.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Softiæ, v eni izmed tem piše da so menda vrhunski tudi novi Sharp LCDji z LED tehnologijo.

Lp

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Kaj je sedaj s tem LED Tv-jem?
Sem zadnjic videl v Media Marktu pa se ne vem kaj dosti o tem ne da se mi pa iskat.
Prednosti- slabosti??

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:

Ogo

ja sej ti pa nisi normalen no...
bonk.gif

kje si dobil 3x ali celo 4x večjo porabo?
confused-1.gif

Sony KDL40Z5500 porabi 137 Wattov, Panasonic TX-P42V10 pa 191 Wattov. To je po tvoje 3x,4x več
bonk.gif

čakam, da začneš še o uhajanju plina in zapečenosti slike
hysterical-1.gif

Sony ima deklarirano porabo 137 watov +/- par watov....Panasonic 42 G10 ima povprečno porabo pri 720p vsebini (zmerjeno na Arte HD programu) krepko čez 200 W. Še zanimivost, Pany doseže tudi "peake" 600 W .

p.s. LED osvetljeni delujejo okrog konstantne porabe 100 W, Sharpove 42tke serije700, 76 W!
lp

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Techno market reklama je prišla danes, dve plazmi sta ugodni.

Samsung PS-42B430 499 €

Panasonic TX-P42C10Y 599 €

To ni una Panasonic tahudejša? Una ima X?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Res najbolj je smešen k folk pametuje glede porabe štroma in prav zanima me kolk od tistih k jokajo ponoči izštekajo kabl iz vtičnice
grin1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Jaz dejansko poznam nekoga ki ponoči izklaplja vse od A do Ž ker menda vse naprave ki imajo lučke žrejo. Celo izračunal si je koliko to znese na letni ravni.

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Jaz dejansko poznam nekoga ki ponoči izklaplja vse od A do Ž ker menda vse naprave ki imajo lučke žrejo. Celo izračunal si je koliko to znese na letni ravni.
To znese približno polovico cene servisa menjave on/off stikala katerekoli od teh naprav (ta stikala niso dimenzionirana za dnevno vklaplanje), verjetno pa vklaplja/izklaplja na podaljšku ...
Vsekakor je verjetno ta "nekdo" izračunal tudi, da mesečno na ta način skuri elektrike za cca štiri kofetke, da televizor v eni uri delovanja pokuri prav toliko elektrike (kot vse standby naprave cel mesec), pravtako če bo šel peš do lokalne trgovine vsaj enkrat na mesec, verjetno 1/10 mesečnega računa za gsm telefonijo, itd, itd, ..., da ne govorim o raznih, ki se čez vikend zapeljejo na morje, smučanje, Bled, ...

In če kupi napravo iz višjega cenovnega razreda, ki mu bo služila vsaj 10 let (in jo ne bo vrgel v smeti že po 3 letih) bo tudi ogromno prišparal (znesek nakupa) pa tudi manj bo osnaževal naš planet

Obstajajo dosti manj neumni načini kako prišparati 5€ na mesec, ..., npr. jaz bom z novim letom odpovedal časopis delo in bom prišparal 25€ na mesec in pol ure na dan
smile-1.gif

Pa ne preveč resno vzet tega pisanja,
Peter

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Moj panasonic plazma 42V10 kuri med 130 (temne scene) in 230 W (zelo svetle scene). Predvajan nek DVD film v delno zatemnjenem prostoru. Mesečna prognoza 17 kWh ali 2€. Merjeno s conradovim merilcem porabe.
V standby-u pa 0.1 W in 26.0 VA (baje plačujemo samo wate (W) in ne jalove voltampere (VA)).

Televizor ima vgrajen senzor svetlobe na podlagi katerega regulira svetlost panela. Če v senzor usmerim svetilko se poraba skoraj podvoji, panel pa kar žari. Ampak mislim, da to niso realni pogoji gledanja.

Največ kar sem nameril je bilo 400W v zelo svetlem prostoru in prikazom monokromatske barvne slike (lahko da je bil bela, rdeča, modra).

Lp,
Peter

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Da ne odpiram nove teme...
Tudi pri meni je prišel čas za zamenjavo TV-ja, pa sem se v ponudbi popolnoma izgubil. Vsak prodajalec mi ponuja nekaj drugega, boljšega, nihče pa mi ne ponudi vsega kar želim. Torej, imate kakšen predlog za moje zahteve: 46"ali 47", full HD, DVB C/T/S, min.100MHz, mpeg4, slika v sliki z dvema sprejemnikoma in pa brezžična povezava z routerjem(Wi-Fi). Mislim, da te zahteve izpolnjuje Philipsova serija 9xxx, vendar nisem siguren, za ostale firme pa ne vem.