Nasvet prosim

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Dizzy, imaš prav. Ponavadi je res v kombinaciji z 70-200. Ta objektiv je v bistvu neka osnova za šport, taprvi objektiv ki se kupi. Kolko gledam po tekmah (sploh reprezentančnih) jih večina ima 300 2.8, par jih je z 400 2.8. Za mojega "delodajalca" vem, da ima na full frejmu 300mm, na cropu pa 400mm kar potem znese 500mm. 300mm uporablja ko se akcija dogaja pred golom
smile-1.gif

Glede na kvaliteto osvetlitve v naših dvoranah se včasih ne da brez 200 1.8 oz. 200 2.0 pri nikonu.
@stieber, meni se prav smilijo, ko morejo kupit večji objektiv hehe
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Se strinjam, za šport bolje d300 kot d700, že še samo pogledamo ceno kombicnacije d300 in 300 2.8 ali d700 in 400 2.8, edino šum ima najbrž tristotka bolj izrazit, ampak po mojih izkušnjah tam do iso 2500 ni panike, če pravilno osvetljuješ. Ja, včasih je bil 400 2.8 ekskluziva, danes jih je pa v slo že kar nekaj.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.926
10.657
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
res je! glažovina je najpomembnejša!!

pri Olympusu je res nekje trenutno najboljša v nižjih razredih, čeprav nižjega razreda skoraj da nimajo. je pa neprimerno dražja.
pri Nikonu in Canonu sta nižja razreda tam tam, potem pri višjem pa je Nikon tudi malce boljši (razen Canonovi 16 - 35, 70 - 200 in 300 fix).

Pentax in zraven Samsung dobro delata, prav tako Sony, problem je v objektivih, saj njihovih lastnih zaenkrat primankuje.

če bi zdaj še enkrat nabavljal, bi verjetno še enkrat Canona. ker za to, kar delam sam, je top. zame, za nekoga pač ne. in ko začenjaš z DSLR-ji, je dobro vedeti, da ne kupuješ za tisti trenutek, ampak kupuješ celoten sistem. ko sem sam nabavljal, me je pri Nikonu zbodlo to, da vsi objektivi ne gredo na začetne bodyje, kar pomeni, da nekaj najboljših na Nikonu sploh ne dela (no, dela, samo ostriti moraš na roke), medtem ko lahko že na malega Canona 1000D natakneš tudi 300 mm f/2.8.

problem Olympusa je, kot je nekdo napisal čisto drugje - v majhnosti okularja. to je dejansko edini stik s sliko, ki jo delaš in kontroliraš in to je edina stvar, ki mi gre pri Olympusu pošteno v nos.

sem Canonaš, priznam, ampak vseeno, tudi Canon ga serje - 15 mpix v kao "novi" senzor 50D!? no go ... samo za primer.
smile-1.gif

kaj izbereš je čisto tvoja odločitev - če boš fotkal zase in boš mogoče nabavil še dva, tri objektive Tamrona ali Sigme, je vseeno kaj vzameš - vsak ti bo dobro služil.

če gledaš dalje, da bi nekoč malo bolj profi delal, pa mislim, da Canon in Nikon. samo tedva.

Nimajo vsi Olympusi miniaturnih okularjev. E-1 je imel dobrega, E-3 ima še boljšega, prav tako bo dober tisti od prihajajočega E-30. Pa E-1 in E-3 imata 100% pokritje frejma, česar še Nikon D700 nima.
bonk.gif
Res pa je, da pri nižjih modelih, ki nimajo prizme, temveč ogledala, pa stvar res ni tako prepričljiva.

maskwoz

Pripravnik
2. feb 2008
77
0
6
KRŠKO
Pozdravljeni svetovalci vlade za foto(zunanje)grafske zadeve.

Ker mi je pač kinta za nekaj časa odtavala še sam ne vem kam vas sedaj sprašujem za naslednji kit

oz kaj menita za tamronov objektiv v tem kitu..

Danke !

PS a mate tud vi tolk telefonskih številk ko dimsi