res je! glažovina je najpomembnejša!!
pri Olympusu je res nekje trenutno najboljša v nižjih razredih, čeprav nižjega razreda skoraj da nimajo. je pa neprimerno dražja.
pri Nikonu in Canonu sta nižja razreda tam tam, potem pri višjem pa je Nikon tudi malce boljši (razen Canonovi 16 - 35, 70 - 200 in 300 fix).
Pentax in zraven Samsung dobro delata, prav tako Sony, problem je v objektivih, saj njihovih lastnih zaenkrat primankuje.
če bi zdaj še enkrat nabavljal, bi verjetno še enkrat Canona. ker za to, kar delam sam, je top. zame, za nekoga pač ne. in ko začenjaš z DSLR-ji, je dobro vedeti, da ne kupuješ za tisti trenutek, ampak kupuješ celoten sistem. ko sem sam nabavljal, me je pri Nikonu zbodlo to, da vsi objektivi ne gredo na začetne bodyje, kar pomeni, da nekaj najboljših na Nikonu sploh ne dela (no, dela, samo ostriti moraš na roke), medtem ko lahko že na malega Canona 1000D natakneš tudi 300 mm f/2.8.
problem Olympusa je, kot je nekdo napisal čisto drugje - v majhnosti okularja. to je dejansko edini stik s sliko, ki jo delaš in kontroliraš in to je edina stvar, ki mi gre pri Olympusu pošteno v nos.
sem Canonaš, priznam, ampak vseeno, tudi Canon ga serje - 15 mpix v kao "novi" senzor 50D!? no go ... samo za primer.
kaj izbereš je čisto tvoja odločitev - če boš fotkal zase in boš mogoče nabavil še dva, tri objektive Tamrona ali Sigme, je vseeno kaj vzameš - vsak ti bo dobro služil.
če gledaš dalje, da bi nekoč malo bolj profi delal, pa mislim, da Canon in Nikon. samo tedva.