Nasvet pred nakupom Canon-a

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
malo offtopic ...

ker si mi malo na žulj stopil ... Canon, you can ... not ...

včeraj sem najprej delal neko zadevo, se opremim, sposodim še eno 430EX blisko, nastavim, še dodatna reflektorčka, ni da ni ... sprobamo, vse zakon. in potem, ko bi to moralo iti vse kot po maslu (pa hitro je bilo treba, ker so se stvari med delanjem v roku pol minute tudi sesedle), meni 430EX ne proži. okej, pač se ne vidita, ta fakin master-slave način pri Canonu je res predpotopen, nastavim, da se ja vidita - no difference. zamenjam baterije. ni razlike. vedno je blicnil na vsake 5 shotov ...

in kot da to ni dovolj - zvečer grem delat neko zadevo, pa da se bom malo igral. nastavitve popolnoma iste kot dopoldne, ko je vse vsaj polovično funkcioniralo ... zdaj 580EXII sploh ni blicala ... fak Mejduš, potegnem ven baterije in jovo na novo, ugasnem master, normalno ... prvo rudno dokončam normalno, naslednjo rundo, se pripravim, vse naštimam, preverim, in kaj se začne dogajat - sekundarni blisk je imel vsaj pol sekunde, če ne sekundo zamude!! in potem naj delam in naredim mogoče še kaj novega!? zakaj potem sploh imajo to možnost, če pa ne deluje!?

in zato sem se odločil, da če Canon ne naredi nič novega pri DSLR razredu - Nikon here I come.

plus, da sem hotel naslednji teden moji nabavit roza Ixusa - guess what - dobila bo roza Nikona.

razočaran, full.

Sicer ne spada v to temo ampak vseeno, si kaj rešil s tem delayem? Jaz sem imel isto situacijo: 40D s kombinacijo 580EX kot master in 430EX kot slave. Fotkam, fleš vžge, na sliki tema. Potem se je izkazalo, da fleš vžge z nekim delayem. Na koncu sem obupal...

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Tu imajo dosti stvari najceneje, tako da...

Sem ga že dobila.
cheer.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ja, sem rešil - sem dal na servis, pa so mi ugotovili, da mi je itak šla žarnica na 580EXII.
redface-1.gif

potem pa nisem več kaj dosti sprobaval ...
tongue-1.gif

@Leprotto: dobro lučko pa čimveč zanimivih momentov z novo pridobitvijo, mislim, da ti bo v veselje fotkat s tem fotičem.
zmaga.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
ja, sem rešil - sem dal na servis, pa so mi ugotovili, da mi je itak šla žarnica na 580EXII.
redface-1.gif

potem pa nisem več kaj dosti sprobaval ...
tongue-1.gif

Ko je meni žarnica šla na sb-600 me je servis prišo 70€
smile-1.gif
...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
eno vprašanje lastnikom Ixusov - recimo, imam možnost dobiti zelo ugodno sledeča fotiča:

- Canon Ixus 75
- Canon Ixus 860 IS

a kater od teh dveh podpira Manual nastavitev?

sej vem, da SX110 IS podpira to in da je ista cena, kot 860 IS, samo je tudi precej večji, sam bi pa mel nekaj za v žep ...

matejmesar

Pripravnik
1. jul 2009
95
0
6
Ko sem pred kakim letom kupoval SX110, sem si ogledoval tudi oba omenjena IXUS-a kot alternativo in nista imela možnosti Manual.
Kolikor se spominjam, niti ni bilo Av in Tv opcije.
Se pa nisem nikoli dejansko poglobil v navodila in se morda motim.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst imam ixusa 860 in tut sam pogrešam manual nastavitve:(
ok res, da se v 99% itak s temi fotiči fotka na auto al pa na kako predpripravljeno sceno, sam kdaj bi se pa človk tut mau poigrau.

Kaj ima ixus pod manual:
- exp. (svetlenje in temnenje slike)
- max 15sek odprto zaslonko
- 7 različnih withebalancov
- en kup nekih barvnih efektov
- 3 različne načine merjenja svetlobe
- kvaliteto stiskanaja jpeg
- velikost fotografije
- self timer (čez kolk časa se sam sproži)
- nastavitve iso občutljivosti

pa še kaka malenkost bi se našla.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
KSZ..

da ne odpiram nove teme in ker je ravno tema o Canonih - a kdo morda ve, kje se skriva nastavitev za šport pri Canonu SX200? Namreč, starejši Canoni so imeli enega laufarčka na vrtljivem gumbu, zdej na tem fotiču pa tega ni, niti nisem na SCN našel tega programa?!

Al pač športa ni in je treba pač manualno čas zaklopke nastavit na ene 1/1200, pa recimo odprtost na ene 4.3?

hvala

Lp

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
za mene (na mojem 40D) ni športnega laufarčka, če pa je, ga pa še niti nisem videl, ampak zame je športna nastavitev Av, kadar je svetlobe v izobilju in Tv, kadar jo je malo manj. in seveda fokus na AI Servo oz. na Continuous.
smile-1.gif

glede na to, da ima SX novo, Digic IV drobovje, verjamem, da je kakšna stvar spremenjena, samo mislim pa, da jo ima nekje v sebi ...

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Hm... sem celega prečekiral, ampak vseeno nisem nikjer nič našel...

amapk sej ni panike, se bom pa z Av in Tv-jem igral.. bolj mi je to problem, če bodo drugi slikali.. jih moram še navadit, da zdej pa ni to več "sam dej na laufarčka, pa bo okey" varjanta
smile-1.gif

Koliko je pa recimo neka najboljša nastavitev za šport v dobrih svetlobi? je 1/600 in zaslonka čimbolj odprta...?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ponavadi, če je dovolj svetlobe, vedno poskušam dobiti ven tisočinko in zaslonko nekje med f/4 in f/7,1, po zaslonki f/3,2 ali f/2,8 posežem res v slabih svetlobnih pogojih, da je potem čas čimkrajši - pri plesu večinoma v povprečju delam nekje na 1/400 in f/3,2, ampak to je že zelo dobro, nazadnje sem delal na f/2,8 in 1/250 in so bile še kar malo temne fotke, samo sem se že tu precej dajal z nestresenostjo fotk.

se pa da nekje z minimalno 1/400 še naredit okej fotko športne akcije, sploh, če gre za kompakt, sem opazil, da gre to lažje.
smile-1.gif
verjetno, ker je vse manjše, pa stabilizacije v objektivih lažje sledijo.