Nasvet pred nakupom Canon-a

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kupi IXUSa. Jaz sem Nikona, ki naj bi bil konkurent IXUSu, skoraj vrgel v smeti. Toliko šuma še TV Srbija ni zmožna sproducirati v ponovitvah partizanskih filmov. Kupil, prodal in ne povoham več Nikona, vsaj kompakta ne. Z DSLR pa nimam izkušenj, le s Canonom in sem zadovoljen za tisto, čemur mi služi (20% zmožnosti fotoaparata mogoče tudi uporabljam).

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
torej glas Ixusom (gledamo nekje v rangu 200€), mogoče še kakšen od Canona? malo me moti ozki kot na širokem kotu, najbolj širok pri Ixusih v tem razredu je nekje 35 mm.

kaj pa ostali proizvajalci - Sony vem, da je kar širok v tem razredu, zadnjič videl en fotič, ki je imel 33 mm pa nekje 160€ je stal - mislim, da je bil 130W, nekaj takega.

Olympusi?
Pentaxi?

Fujifilm mi je tudi full fin, sploh J150W, ker je wide (28 - 105 mm, zakon, moram reči), samo je pa moja se malo pritožila nad obliko, plus dodatni minus so xD kartice ...
redface-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
odločam se med tema:

Canon PowerShot A1000 IS

Canon Ixus 80 IS

več k 200€ ne dam, ne maram obične sivine in črnine, samo rad bi nekaj za v žep. zakaj stara modela - ker imata manj pikslov, in posledično boljše možnosti za boljšo fotografijo, plus cenejša sta.
evil.gif

kar se tiče plusov in minusov - A1000 IS, definitivno malce širši, plus 4x optika, mogoče je prednost v AA baterijah, minus, je bajsek, slabši ekranček (manj pik) - Ixus - ima dober zaslonček, pregovorno dobro programsko obdelavo fotk, minus je edino 3x optika in "standard" 38 mm. to, da nima AA baterij, pa še ne vem, a je minus ali plus, ker ne vem, koliko fotk naj bi naredil - A1000 IS naj bi jih nekje 400.

kaj je zdaj boljše?
smile-1.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Ima kdo kakšno idejo, kako priti do Canona sx10 is najceneje? V eni trgovini sem ga našla za 325€, na ebay-u pa nisem našla cenejšega. Kartico, baterije ipd. še imam od pokojnega S3-ja.