malo offtopic ...
ker si mi malo na žulj stopil ... Canon, you can ... not ...
včeraj sem najprej delal neko zadevo, se opremim, sposodim še eno 430EX blisko, nastavim, še dodatna reflektorčka, ni da ni ... sprobamo, vse zakon. in potem, ko bi to moralo iti vse kot po maslu (pa hitro je bilo treba, ker so se stvari med delanjem v roku pol minute tudi sesedle), meni 430EX ne proži. okej, pač se ne vidita, ta fakin master-slave način pri Canonu je res predpotopen, nastavim, da se ja vidita - no difference. zamenjam baterije. ni razlike. vedno je blicnil na vsake 5 shotov ...
in kot da to ni dovolj - zvečer grem delat neko zadevo, pa da se bom malo igral. nastavitve popolnoma iste kot dopoldne, ko je vse vsaj polovično funkcioniralo ... zdaj 580EXII sploh ni blicala ... fak Mejduš, potegnem ven baterije in jovo na novo, ugasnem master, normalno ... prvo rudno dokončam normalno, naslednjo rundo, se pripravim, vse naštimam, preverim, in kaj se začne dogajat - sekundarni blisk je imel vsaj pol sekunde, če ne sekundo zamude!! in potem naj delam in naredim mogoče še kaj novega!? zakaj potem sploh imajo to možnost, če pa ne deluje!?
in zato sem se odločil, da če Canon ne naredi nič novega pri DSLR razredu - Nikon here I come.
plus, da sem hotel naslednji teden moji nabavit roza Ixusa - guess what - dobila bo roza Nikona.
razočaran, full.