Nasprotujmo ekofašizmu - prižgimo vse luči!

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.520
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
sam ste res kmetje. grem stavit da vas 90% ne ve nič o svetlobnem onasneževanju. sicer pa nema veza.Že komentar Reačitya pokaže na kakšnem nivoju ste
Kolega ne tako samovšečno no...

Svetlobno onesnaževanje je bistveno bolj posledica javne razsvetljave kot pa luči pri nas doma. Ker verjetno ti ne spiš pri prižgani lučki. No jaz tudi ne. A ti maš doma štekar za ugasnit javno razsvetljavo v tvoji ulici? Ne? No jaz tudi ne. Pa bi jo kdaj, ker mi sveti direkt v spalnico. Seveda bi blo potem več ropov, vlomov v avtomobile itd... Ampak ej, vse za ekologijo. Dej no ne neumnosti zagovarjat.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.121
1.279
113
42
Tudi po drugi strani je brezveze met toliko luči prižganih. Namesto da bi malo šparali z energijo. Še vedno ne vidim nič dobrega v tem da imamo skoz luč prižgano doma. Kaj je narobe s tem da malo šparamo? Zanimivi ste res. Pri plačah je narobe ker so premajhne a vseeno vsi najemajo kredite, za račune nimate a vseeno imate skozi prižgane luči. Zanimivo razmišljanje ni kej.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.056
6.255
113
blizu močvirne prestolnice
Čim več luči sploh okoli Cerkva
cheer.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.121
1.279
113
42
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
sam ste res kmetje. grem stavit da vas 90% ne ve nič o svetlobnem onasneževanju. sicer pa nema veza. Že komentar Reačitya pokaže na kakšnem nivoju ste
Na moje poste, argumentirane z ekonomskimi in tehničnimi podatki si odgovoril z enovrstično žaljivko. Res si prispeval k debati.

Raje odgovori na moje vprašanje glede svetlobnega "onesnaževanja", ki sem ga postavil na prejšnji strani ( https://www.alter.si/tabla/printthread.php/Board/cvek/main/1169599/type/post ):

Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Sicer pa, kako svetlobno "onesnažujejo" šele sonce, luna in oblaki, da ti ne moreš gledat zvezd.

Pa prosim pokaži kje si ti posredoval ekonomske in tehnčne podatke v tej temi :D
Sej model poglej si malo več o svetlobni onesnaženosti pa mi ti povej ker se delaš da si neki strokovnjak.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.121
1.279
113
42
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
cheer.gif

Cerkev pa sploh spada med največje onesnaževalce. Skoz majo luči prižgane ki svetijo v luft. Ekonomsko totalno potratno in škodljivo za nočne živali.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.121
1.279
113
42
Citat:
Uporabnik Bush pravi:

Jaz tudi podpiram montažo ogledala nad lučjo, ampak zato, da so ceste bolj svetle, ne zaradi takoimenovanega "svetlobnega onesnaževanja".
:

A nimaš luči na avtu ali kolesu ko se pelješ ponoči?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Jankoviæ od zorana vam je tuk ljubljano zapufal , da boste naslednijh 20 let ždeli v temi sredi belega dneva.
Torej jutri nažgijte vse luči in uživajte v svoji minljivosti...
Bog z vami..

Jebal te Jankovič u šupak. 2x.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.476
5.680
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Bush pravi:

Jaz tudi podpiram montažo ogledala nad lučjo, ampak zato, da so ceste bolj svetle, ne zaradi takoimenovanega "svetlobnega onesnaževanja".
:

Turbobitch....mislm da ga tuki totalno nisi razumel kaj je hotu povedat

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.121
1.279
113
42
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Bush pravi:

:

Turbobitch....mislm da ga tuki totalno nisi razumel kaj je hotu povedat

Zakaj neki bi pa on hotel imeti svetlejše ceste. Da jih lažje iz okna opazuje?

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
50
LJ
Citat:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
cheer.gif

Cerkev pa sploh spada med največje onesnaževalce. Skoz majo luči prižgane ki svetijo v luft. Ekonomsko totalno potratno in škodljivo za nočne živali.

zmaga.gif

Pa da o njihovih 'glasbilih' sploh ne govorimo.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Zakaj neki bi pa on hotel imeti svetlejše ceste. Da jih lažje iz okna opazuje?
WTF? Kakšen pa je namen cestnih svetilk v NASELJIH in ob PREHODIH ZA PEŠCE čez večje ceste? Če ima luč kapo, je večji del proizvedene svetlobe uporabljen v koristne namene, torej v osvetlitev tega, kar hočeš osvetliti.

Ampak svetlobnega "onesnaževanja" pa res ne razumem. Kako velik onesnaževalec je potem šele sonce ali luna? Sonce čez polarni dan? O-ne-snaž-evanja ima za koren besede ne-snago. Kje je tu nesnaga, ne razumem.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.121
1.279
113
42
Stari a si že kdaj slišal za kresničke? Sicer nekaj luči rabiš ampak prehod pa res ni na vsakem koraku....Pretiravaš isto kot pri celi temi. Pa še vedno nisi podal nobenih dokazov da jeslabše za ekonomijo če ugašamo luči

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Stari a si že kdaj slišal za kresničke? Sicer nekaj luči rabiš ampak prehod pa res ni na vsakem koraku....Pretiravaš isto kot pri celi temi. Pa še vedno nisi podal nobenih dokazov da jeslabše za ekonomijo če ugašamo luči
Kje pretiravam? Daj en citat.

Nisem ravno trdil, da je slabše za gospodarstvo, če ugašamo luči. Moj glavni argument je, da je za gospodarstvo slaba nezanesljiva in draga električna preskrba. Najbolj zanesljivo dobavo elektrike, neodvisno od vremena, imajo termoelekrarne in nuklearke. Saj nuklearke so isto termoelekrarne, samo da se ne kuri s premogom, ampak gretje proizvaja cepljenje atoma (fisija). Fuzijske elektrarne zaenkrat za reakcijo še potrebujejo več energije kot jo proizvedejo.

Glavnina gospodarske aktivnosti je čez dan - kot ima večina folka šiht. Torej se za samo razsvetljavo ne porabi veliko. Je pa koristna javna razsvetljava, saj se jo začne ugašati takrat, ko začne folk po firmah zaganjati stroje: v omrežje lahko pošlješ samo toliko elektrike, kolikor je v tistem času poraba. Če ne ne moreš ostati pri 230V/50Hz parametrih +/- par %.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
50
LJ
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Fuzijske elektrarne zaenkrat za reakcijo še potrebujejo več energije kot jo proizvedejo.

Kolikor jaz vem, temu ni več tako. Je pa res, da so problem lobiji.