Naši "čefurji" vs. pravi

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.675
233
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
če se že toliko govori o teh čefurjih in so stalno na tapeti, bom pa še jaz par stvari povedal oz. se pozanimal.

torej, ta vikend sem sicer delavno, a vseeno, preživel v Beogradu. in me je presenetila ena stvar, namreč ... dol ljudje niso oblečeni, kot pri nas. ovešeni, okičeni, pink puloverčki, srebrne svetleče copatke, po možnosti Nike. edina stvar ki se ujema, so pedertošli, ampak okej, to postaja zelo širok trend in verjamem, da so dejansko praktične.

torej, od kje potem našim čefurjem/brazilcem/južnim bratom ta ideja, da morajo biti tako kičasto napravljeni?

p.s.: Beograjčanke pa ...
srce-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.017
1.927
113
ti si prvo malo pojme razčisti. čefur je človek južnega porekla ki živi pri nas v sloveniji in mu nekak ni do asimilacije in po novem tudi domorodci ki se obnašajo kot da so sa juga. ti pa si opazoval čisto navadne srbe
smirk-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Imajo pa tudi oni svoje "čefurje". Cigani, šiptarji, priseljenci iz Bosne, Kitajci, na severu so Slovaki itd. Kdo je zdaj čefur?

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
KSZ

Meni je pa najbolj bolno to, ko vidim da Slovenčki in Slovenčice trudijo bit od dol. Pa govorijo s takim naglaskom da te kap zadane, oblečeni res alal jim vera, nevem kje najdejo take kiči cote, punce majo obvezno pretemen puder + kilo nakita na sebi, boli te tud če maš superge, si dej nakita gor kolkor ga maš, v soboto se hodi na balkan žure kajpak,...

Zakaj to delajo, ne vem... da niso v manjšini morda?
grin1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ti si prvo malo pojme razčisti. čefur je človek južnega porekla ki živi pri nas v sloveniji in mu nekak ni do asimilacije in po novem tudi domorodci ki se obnašajo kot da so sa juga. ti pa si opazoval čisto navadne srbe
smirk-1.gif

Točno tako.

Ko da bi se kakšen Američan začudeno spraševal, zakaj večina ljudi v Mehiki ni oblečena gangsta style, kot neasimilirani mehiški priseljenci v ZDA..

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Jaz pa zadnje čase opaža novo kolekcijo. Obvezno trenerka, zdaj ni več šuškavac, ampak 100% Cotton, superge pa fensi šmensi puloverček. A je to kaj novega mogoče?
V mojih časih so res najhujši Bosanci nosili trenerke v javnosti, zdaj pa vidim, da je kar modni hit pa obvezno šlampaste in odvezane superge na deklici, ki sicer zgledala čisto normalno. A LV torbico sem omenil?
grin1.gif

Bem vam modo.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Ja ja, "moda" se vsake tok mal spremeni... od frizur do stajlinga nasploh. Me zanima kaj bojo izumili naslednje poletje, no pa za zimo me tudi zanima če so bunde z muckasto kapuco še v modi?
Pa nepogrešljiva "LV" torbica, direktno iz Arizone...
hysterical-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Jaz pa zadnje čase opaža novo kolekcijo. Obvezno trenerka, zdaj ni več šuškavac, ampak 100% Cotton, superge pa fensi šmensi puloverček. A je to kaj novega mogoče?
V mojih časih so res najhujši Bosanci nosili trenerke v javnosti, zdaj pa vidim, da je kar modni hit pa obvezno šlampaste in odvezane superge na deklici, ki sicer zgledala čisto normalno. A LV torbico sem omenil?
grin1.gif

Bem vam modo.

Eurosport trenerka, ki so jo imeli vsi.
grin1.gif

http://vukajlija.com/eurosport/209436

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.476
5.680
113
Citat:
grin1.gif

Bem vam modo.

Men je zanimivo ko se tak šuškavac šunji poleg opicanjene bejbe.....in gresta po čopovi....ONA lepo zrihtana da je za pogledat in da jo cela LJ slač sred čopove z pogledi.....un majmun pa v trenirki pa supergah zravn :rofl; Jaz se ugreznem v granitne kocke da kako zrihtano kolegico srečam v centru jaz pa v trenirki ko da za burek nimam
bonk.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:torej, od kje potem našim čefurjem/brazilcem/južnim bratom ta ideja, da morajo biti tako kičasto napravljeni?

1. turbofolk kultura je nastala in izhaja iz Srbije, predvsem iz Beograda
2. ni znacilna samo za Srbijo (ali Balkan)
3. taksno opazovanje moskih je IMHO mesanica latentne homosekualnosti in nestrpnosti

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:.....un majmun pa v trenirki pa supergah zravn :rofl; Jaz se ugreznem v granitne kocke da kako zrihtano kolegico srečam v centru jaz pa v trenirki ko da za burek nimam
bonk.gif

Ti potrebujes oblekico da se pocutis dovolj dobrega za zensko (khmm) in potem je on majmun?
hysterical-1.gif

mayk

Pripravnik
7. nov 2007
261
0
16
44
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
če se že toliko govori o teh čefurjih in so stalno na tapeti, bom pa še jaz par stvari povedal oz. se pozanimal.

torej, ta vikend sem sicer delavno, a vseeno, preživel v Beogradu. in me je presenetila ena stvar, namreč ... dol ljudje niso oblečeni, kot pri nas. ovešeni, okičeni, pink puloverčki, srebrne svetleče copatke, po možnosti Nike. edina stvar ki se ujema, so pedertošli, ampak okej, to postaja zelo širok trend in verjamem, da so dejansko praktične.

torej, od kje potem našim čefurjem/brazilcem/južnim bratom ta ideja, da morajo biti tako kičasto napravljeni?

p.s.: Beograjčanke pa ...
srce-1.gif

Drekaci kot si ti mi greste res na k.urac. Zate so itak vsi cefurji, se prav juzno od Kolpe pa ne vem kaksne vzdevke se uporabljas.

Vrjetno si bil pa v prvi vrsti pa ves ponosen navijal za slovensko reprezentanco kjer razturajo razni Novakovic, Dedic, Handanovic, Dragic, Becirovic, ...pa se bi lahko nasteval v nedogled.

Tudi sam sem porekla "od dol", rojen in vzgojen v Sloveniji. Me tega ni sram in sem ponosen na svoje korenine! Mi grejo na zivce cefurcki ki se tko obnasajo in se oblacijo, se bolj mi grejo pa na zivce taki osebki kot si ti in vse dajejo v isti kos!

Lp

mistique

Guru
16. jun 2009
14.169
1.955
113
Emona / Carnium
Zaplankanost zna bolet včasih. In ne buljite preveč ne v hude bejbe, ne v trenirkarje...
grims-1.gif

Sicer pa je za subkulturo imenovano čefur veljalo, da je značilna za manj izobražene ljudi iz bolj ruralnih delov brdovitog Balkana. Ta slika se je začela spreminjati od konca zadnje vojne, ko so se prebivalci številnih vasi in zaselkov začeli umikati v mesta. In so s seboj prinesli svoje "navade".
Za Slovenijo in zahod evrope pa velja podobno. Naši čefurji so, tako kot je opisala "drolja iznutra", na daleč opazni, stilsko v prekršku, moški (predvsem), ki se obnašajo značilno in poslušajo ravno tako značilno muziko, ki jim predstavlja neko kulturno vez z...ne vem čim...Narodnost je manj pomembna, čeprav statistika pove svoje. Izjeme pa vedno obstajajo...npr. Teja Stražišar k ji gre £ in pizduliranje kar dobro od rok.
Skratka, ne gre primerjat npr. avtohtonega Mariborčana z nekim šerifom iz Dupleka.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
V mojih časih so res najhujši Bosanci nosili trenerke v javnosti
grin1.gif
A ti mene žališ?
tongue-1.gif

K zdej pomislim na to me je kar malo sram
redface-1.gif

p.s. Glede tiste PVT zadeve pa se mi trenutno ne gre nikamor, mogoče spomladi
wink-1.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.389
318
83
Mogoče v Beograda res ni tega folka, če greš pa vn na sela, pa v bosno, pa.... boš pa drgač opazu.
Sm se pa najbl smeju leta nazaj, ko smo šli v beograd za novo leto, pa naš bus res poln trenirk, smo pa pršl v beograd je pa folk sam debeu gledu, ker domačin noben u trenirki...hahha
smile-1.gif

Beograjčanke so pa res za oblizat....ampak se opazi, da je poceni lepotna operacija, sm letos, k je blo toplo in so se mal odgrnle na šetnji okoli savskega jezera naštel kar lepo število povečanega oprsja. Nism usake pošlatu če je to res, se je pa vidlo, da je za njeno suhljato postavo mal preveč stoječega in štrlečega materjala.