Našel se je kolesni obroč z gumo za specialko

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.822
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ej, to je pa moja feltna! Tako sem zgubu!
grin1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
To mata vidva malo napačno obrnjeno.

Kolega bi ti moral prvo povedat kake mere ima tista, ki jo je izgubil in potem bi ti @mtl povedal, če je ista ali ne.
Sedaj imaš skoraj vse podatke in z lahkoto lahko tvoj kolega reče, da je njegova čeprav mogoče ni.

V bistvu nima skoraj nobenega podatka, ker ta vreden del je kolo in ne platišče.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

V bistvu nima skoraj nobenega podatka, ker ta vreden del je kolo in ne platišče.

Pr specialki je lahko platisce tudi slabga jurcka ce je kaka top zadeva

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

Pr specialki je lahko platisce tudi slabga jurcka ce je kaka top zadeva

zatipkal sem se, mislil sem "in ne PLAŠČ"

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.719
412
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
A ma to kakšno serijsko gor ?
sprasujem se.gif
Sem že dosti napisal
wink-1.gif
.
Tisti, od katerega je platišče ne bo imel težav z opisom platišča se izkazat kot lastnik. Na podlagi tega kar sem do sedaj napisal pa lahko samo Chuck Noris pravilno opiše platišče
grin1.gif
.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ful težko opisat platišče
grin1.gif

Je okrogle oblike, na sredini je pesto, ki je z naperami pritrjeno na obroč, na katerem je namontirana guma, ti tabular. Nekje na obroču je majhna izvrtina, skozi katero gleda priprava za polnjenje zračnice, po domače se ji reče ventilček. Obroč je, kot rečeno, okrogle oblike, če bi ga pogledal v prerezu, ima obliko črke U. To pa zato, da se zračnica (tabular ima združeno zračnico in tekalno povšino) lahko v ta U vsede in je na ovinkih ne fukne dol z obroča. Zunanja stran U-ja včasih služi tudi za potrebe zaviranja, kajti zunanji del U-ja objamejo čeljusti bremz, ki so narejene iz gume in ob pritisku na steni U-ja povzročijo trenje, ki onemogoča prosto vrtenje obroča, Ker vemo, da je kolesni obroč (po domače feltna) višjega cenovnega razreda, vemo tudi, da je oblika U-ja nizka in torej ni namenjena zaviranju z gumijastimi čeljustni, ampak je na pesto namontiran naluknjan disk za zaviranje. Naluknjan je zato, da se laže ohlaja ob zaviranju. Zavira se s pomočjo čeljusti, ki z obeh strani enakomerno pritisnejo na disk in onemogočajo normalno vrtenje. Čeljusti niso gumijaste kot v prejšnjem primeru, temveč imajo posebno oblogo, ki nudi boljše trenje in s tem boljše zaviranje, stranski produkt zaviranja je toplota, v katero se pretvori trenje ob zaviranju - zato luknje v disku, da se le-ta lažje ohlaja. Obroč in napere so ponavadi kovinske barve, ker je vse skup brez veze štrihat, ker farba itak kmalu stran pade.

Kdaj pridem po feltno? Baba ma rojstn dan, pa da ji podarim en ornk prstan.
grin1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.719
412
83
Kras
www.mtl.si
hysterical-1.gif

Ti pa res nimaš kaj bolj pametnega za delat
grin1.gif
...
Jah nič, prileti mimo, pa prpel bicikl s sabo, da vidimo, če paše gor
grims-1.gif
.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
hysterical-1.gif

grin1.gif
...
grims-1.gif
.
Če baba zve, da si ji reku bicikl, te bo stoukla
hysterical-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.719
412
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
hysterical-1.gif

grin1.gif
...
grims-1.gif
.
Če baba zve, da si ji reku bicikl, te bo stoukla
hysterical-1.gif
hysterical-1.gif

Sožalje
evil.gif
.

Off: to zajeb... je pa že skoraj na nivoju Sux-a.
grin1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Klikni uporabnika (recimo, če bi jaz hotel tebi poslati, bi kiknil besedo "tepka" in potem, ko se ti odpre novo okno, najdi besedilo levo spodaj "pošlji zasebno sporočilo"