Poltrde leče ki jih imam, me stanejo pri optiku 105 eur/kom, torej 210 eur/par. OK to je prva informacija in če ne veš si lah misliš poceni/drago/kajpavem,...že morajo tolk stati . Zavarovanje krije 80 eur/kom, 160/par , torej doplačam 50 eur in jih imam. Potem eno izgubim in grem k optiku, plačam 105 eur da si nabavim novo lečo. Ti hudič ne mine 14 dni in mi huronski veter dobesedno odpihne eno lečo ven iz očesa,.... pa si mislim spet 105 eur, wtf, daj da vidimo če kak ebay ima to isto stvar in Glej glej , enaka leča , istega proizvajalca, iz Nemčije s poštnino vred 65 eur! (če vzameš dve pride ena okol 63 eur). HURRA in si jo nabavim. Mine leto in dan grem na pregled, oslabšanje potrebujem nove leče z novo dioptrijo, OK. A vam kar naročimo me vpraša še po stari ceni 105 eur? Čaki čaki čaki,...zavarovanje krije 160 eur, mene pridejo leče iz nemčije 125 eur! Naročite mi jih iz nemčije pa magari če ostanek ostane vam samo da mi ne bo treba doplačevat. OPLA tako pa ne gre gospod , leče so subvencionirane (s 160 eur) samo v primeru, da so kupljene pri pooblaščenem prodajalcu v SLO (vsi imajo enotno ceno 210 eur/par) .
Torej povzetek: Za medicinsko blago, ki stane v Nemčiji (v maloprodaji )130 eur, naša zdravstvena zavarovalnica plača 180 eur (!) plus še vsak posameznik mora doplačat 50 eur (!). Zdej pa ključno vprašanje: Kako se temu reče, če ne KRAJA?