Narobe svet...upokojenci (pokojnine) -delavci (pla

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Živjo

Kaj druzga, kot pa narobe svet
uf-1.gif
+++ pokojnine na mesec, kupujejo "nove avte", hodjo na dopuste in to kljub temu, da nič ne delajo.....bogi delavci delajo za od 400 evrov dalje 500€, 600€ 700€ pol se pa že, kar konča za normalni delavnik pa komaj preživijo (govorim za delavce)

Zakaj taka razlika, če nekdo dela bi moral dobiti najmanj 2x,3x več, kot upokojenec. Zakaj upokojenec dobi 500 evrov, če pa....ah bog vedi, kolk so plačeval...drobiž proti temu času.....še polne delovne dobe nimajo pa kljub temu dobijo, kar veliko

Kaj pa tisti upokojenci, ki dobijo 200€, 300€ u glavnem pod 400 evri.

Za te se je pa, kar pozabl. Naj lepo unim vzamejo in dajo tem upokojencim.

Morda ve, kdo, kako je v Avstriji, Italiji, Nemčiji.

Nazadnje urejeno:

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
v italiji je minimalna penzija 700 evrov..
penzionisti so celo življenje plačevali pošteno za te penzije; minimalna penzija se gleda za polna leta in polno delovno dobo; tisti, ki so pod tem pragom pač nimajo polne delovne dobe..kar se meni tu ne zdi prav je to, da jih iz revščine potem rešujejo s pokojninsko blagajno namesto, da bi ta denar vzeli iz kakšnega socialnega sklada..prav tako se mi ne zdi prav, da kmetje in kmetice dobivajo pokojnino, ki je nikoli niso plačevali (pa še župniki so želeli nastavit svoj pisker za pokojnine)..
pa še primer iz prve roke, da se vidi kako se penzije ne usklajujejo več po zakonu in dogovoru in dejansko padajo: nekdo, ki je šel pred leti v polno penzijo je dobival pokojnino v višini vsaj 2x povprečne slovenske plače (bil je pač na dobro plačanem delovnem mestu in temu primerno je plačeval v pokojninski sklad) danes pa dobiva le malo več več kot je povprečna slovenska plača!
dejansko so različno plačani ljudje različno plačevali za pokojnine..in ne moreš ti zdej nekomu pa vzet, kar si je sam plačal in dat drugemu, ki si pač ni..
pa še: ti ljudje, ki so zdaj v pokoju so gradili delavcem delovna mesta;
direktorji, menežerji pri katerih imajo delavci plače po 400 evrov, pa so si kot prvo divje polastninili prej državne firme in si sedaj izplačujejo mastne plače, nagrade, odpravnine itd.. in spravljajo firme v stečaj ..kdo je zdej tu kriv za nizke plače?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
prav tako se mi ne zdi prav, da kmetje in kmetice dobivajo pokojnino, ki je nikoli niso plačevali

Zavajaš.

Kar pomnem se plačuje za kmečko penzijo.

Druga je starostna.

Na drugi strani poznam upokojene avtoprevoznike, ki so živeli na veliki nogi, za penzijo pa plačevali minimalca in sedaj ne dobijo niti 400€.

Mene moti še nekaj drugega. Procent za penzijo mi trgajo isti kot so ga tistim ki imajo sedaj 83%, mi mladi bomo imeli pa koliko? 65%?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
neki pa ima trust prav...

Takrat, v yugi so plačevali drobiž za penzije! Danes se pa kar poznajo tisti procenti k grejo za pokojnine!

Nej to ukinejo, pa naj vsak zase varčuje sklade pa je... Boš vsaj vedel, kaj boš imel, tko da boš vidu, če se ti sploh splača še živet pol...

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
ne-ne-1.gif
, kaj pa, ko se je v Jugi fse udarnisko naredlo baje,
vsi so delali za ceste, pa za tovarne, pa za stanovanja,....

to pa vsi pozabite,
in to premozenje je zdaj v nekih drugih rokah,
veliko tudi v drzavni lasti in odtega bi lahko tudi placali boljse penzije, ane?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
nikakor se ne strinjam s tem da bi morali varčevati v skladih. Država mora poskrbet za najnujnejšo preživetje v skladih lahko varčuješ sam kot dodatno k pokonjini. Kaj pa bi naredil v taki situaciji ko je delavec npr. varčeval 20 let te dni bi odšel v pokoj v skladu pa težek minus?

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
točno to..za sklade ti žal nihče ne garantira, da boš denar, ki ga vplačuješ, še kdaj videl..

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.184
113
V ponedeljek je bila mislim da na prvem programu oddaja o penzijah..... me kje kar malo šokiralo ko sem slišal kakšne cifre so upokojenci govoril ( 1000, 1200 1300 €, seveda tudi 400€ ampak polovica je bila pa nad 1000), pa še niso zadovolji...mater jim jaz nimam take plače....pokojnine pa tudi nebom imel ko bom (če bom) šel v penzijo.
Star fotr in matka imata 320€ in 175€( kmečke) penzije tolk za inf.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
ja sej zdej tud nimaš 7000€ plače... če bi jo imel, bi pa lahko zahteval 1000 plače. sej to je le 12-15%....

sej kdo pa garantira, da bomo mi dobil, to kar vlagamo? Sej so že zdej problemi, kaj bo šele čez 50 let? Mladih je premalo, noben ne bi več delal... To pa pomeni posledično premalo pritoka v blagajno... in pol zmanjka.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
točno to..za sklade ti žal nihče ne garantira, da boš denar, ki ga vplačuješ, še kdaj videl..

kdo ti pa garantira ta način?
vidiš da se procenti nonstop manjšajo..
frown-1.gif

tko da, brez iluzij....današnje generacijo, če si same ne bojo kej navarčevale, bo kriza.... čedalje glasneje se bo o tem govorilo
wink-1.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
ja žalostno je tole

pa še bi radi stranko upokojencev v koaliciji
rolleyes-1.gif

NA MLADIH SVET STOJI!!!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.989
6.994
113
Eh. Študentarija v SLO je itak krneke. Samo bi se bunili pa sami ne vedo za kaj.

Mladi hodijo na temeljih, ki so jih upokojenci postavili in to so počeli dosti bolj solidarno, kot to počno dandanes mladi. Včasih so delali veliko zastonj, več je bilo kolegialnosti, etc.. dandanes pa bi mladina samo pila, delala pa za velike pare.

Ko bo družba začela zapostavljati upokojence, potem se zamislite kaj se bo zgodilo z vami, ko boste, če boste, prišli tja.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Jaz vem čisto preprosto rešitev za naše pokojnine.
Vsak naj imam vsaj 5 otrok in bomo imeli vsi velike pokojnine
cheer.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pa obleke pa plenice pa ... uf so kar stroški s 5 naj se nekdo razpiše ki ima vsaj enega pa pol damo mi x5!

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ni treba dati x5, ker vsak otrok naprej stane toliko manj. imam pa enega in zneski niso majhni...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
A maš že šoloobveznega? Naša mala, 9 mesečna ne stane veliko. Lahko bi rekli, da več porabim za cigarete, kot zanjo.
Če mene vprašate, bi vse stebre in sklade pospravu. To se neki igrajo s našin denarje, na koncu, ko boš poreboval, boš dobil pa nič oz drobiš. Sej skoz neki plačujemo, madona. Pa penzije nad jurja tut nebi dovolil. Vsak, ki dela, prav vsak, si po večini uredi življenje pred penzijo. Tisti, ki lahko še delajo pa tko mal še zaslužjo. Kak zidar, al pa tišlar. No take poznam. Mi bomo sploh šli za kak dan v penzijo? Pri tem norem svetu že ne. Pa mislim, da bo kak kmalu nastala s.v., ki bo tut zreducirala ljudi.