Naravno čiščenje jeter

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.041
5.649
113
Meso so bli vecinoma cevapcici & ostali zar...veliko masti je v takem mesu
wink-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.638
113
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Boš pa opazil zelene "kamenčke", ki sicer niso kamenčki. So pa kar veliki koščki zelene tvorbe. Limona in oljčno olje tega sigurno ne proizvedeta.
Pa točno limona in oljčno olje to proizvedeta. Ne bit no naiven

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Meso so bli vecinoma cevapcici & ostali zar...veliko masti je v takem mesu
wink-1.gif

Saj z mastjo ni nic narobe, če je živalskega izvora...

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Boš pa opazil zelene "kamenčke", ki sicer niso kamenčki. So pa kar veliki koščki zelene tvorbe. Limona in oljčno olje tega sigurno ne proizvedeta.

sem že sinoči naredil to mešanico v kozarcu in dobro pretresel, zdaj čakam na ta "produkt". Do sedaj je nastalo samo nekaj okroglih zelenih lužic, daleč od tega da bi bile to kompaktne stvari, še bolj daleč pa od tega kaj pride iz človeka.
Poleg tega pa ta teorija ne pojasni tega zakaj je čez 1 mesec bilo manj teh grudic, recimo samo 10-20% v primerjavi s prvo kuro.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Povečane jeterne encime, oz. zamaščena jetra imajo lahko tudi ljudje, ki alkohola pokusijo ne.
Dostikrat so to ljudje, ki imajo povečano telesno težo. Pa treba je računat, da je metabolizem od človeka do človeka različen.
Veljajo pa ista pravila zdravega lajfa tudi zanje. Pazit kaj se je, pa zmanjšat telesno težo z redno intenzivno telesno aktivnostjo.

Nekoč sem imel tudi kolega, ki je bil suh ko trlica in fit, holesterol in krvni tlak pa v višave. Je pač rad snedel kilo majoneze dnevno in je slednja bila njegova skoraj edina hrana. Slednje je imel za nekaj normalnega. Vsega je.
smile-1.gif

tud sam sem imel na pregledu povečane jetrne encime (S-gama-GT sem imel 1,57.
ne pijem alkohola (nič), nimam prekomerne teže, redno ukvarjanje s športom,....rahlo povečan holesterol (S holesterol 5,07); tlak in pulz vse odlično.
kakšno coca colo rad spijem, pa ne redno vsak dan.

kaj bi bil lahko vzrok?
na ultrazvok jeter še čakam..

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.638
113
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:

sem že sinoči naredil to mešanico v kozarcu in dobro pretresel, zdaj čakam na ta "produkt". Do sedaj je nastalo samo nekaj okroglih zelenih lužic, daleč od tega da bi bile to kompaktne stvari, še bolj daleč pa od tega kaj pride iz človeka.
Poleg tega pa ta teorija ne pojasni tega zakaj je čez 1 mesec bilo manj teh grudic, recimo samo 10-20% v primerjavi s prvo kuro.
Ne pozabi še bruhati v mešanico. Ključ so kislina in želodčni encimi. (citronka se veže na delno razgrajeno maščobo)

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
sem pričakoval tak protiargument. Potem pa še razloži zakaj je v dveh zaporednih kurah bilo prvič ogromno tega, drugič pa samo 20%? Še kakšen brihten odgovor?

Še eno vprašanje, kaj si po izobrazbi? Kemik? Farmacevt? Zdravnik? Si že opravil kakšno raziskavo v zvezi s tem?
Čisto tako vprašam od kje ti to znanje, da postavljaš teze. Ne pravim, da imam jaz prav, rad bi pa slišal kdo postavlja take de-facto trditve.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Praktično raziskavo imaš na linku, ki ga je prilepil Mirage. Če temu ne verjameš, pa jo sam izvedi.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
Kolikor sem bral enkrat, naj bi bilo v drugo še več tega? Težko je delat statistiko, da bi v dveh zaporednih preizkusih že trdil kako je? Priznam, nimam pojma o tem, se nisem nikoli poglabljal.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.638
113
Recimo da sem nekdo, ki vsaj približno razume vse skupaj(če je potrebno pa imam tik pred nosom zdravnike in farmacevte), ter mi kemija ni nekaj tujega.
Za kruh tudi ni dovolj le moka, voda in kvas. Potrebuješ tudi pečico
wink-1.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48

Citat:
Kolikor sem bral enkrat, naj bi bilo v drugo še več tega?

ne obratno. Prvič je bilo tega veliko, čez 3-4 tedne se kura ponovi in je bilo tega še samo 20% v primerjavi s prvič. Po tej teoriji bi moralo biti tudi drugič veliko tega.

Dobro, briga me kdo verjame ali ne. Ne vem ali je ravno to pomagalo ali ne, nisem strokovnjak. Vem pa samo to, da sem imel 10 let težave s kolikami dokler nisem naredil te kure, od takrat naprej zdaj že dve leti nisem imel napadov (kljub temu, da se zelo slabo prehranjujem v zadnjem času).

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Mirage pravi:
Beri zakaj je stvar nateg: LINK

O tem vsi govorijo:

Citat:
Torej zeleni kamenčki nastanejo, ko enostavne in mešane trigliceride v olivnem olju, želodčne lipaze razgradijo do oleične kisline. Kalijev karboksilat v limoninem soku povzroči saponifikacijo in nastajanje velikih netopnih micelijev.

Podobne reference (ena ista).

Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Jaz sem telovadil s tem...probaš.

A ti imaš problem drugje
wink-1.gif
...imaš zamaščena jetra (je tako?) kar pa ni enako da bi bila zapacana in jih rabiš očistit.

Jetra kot taka so v ovoju maščevja in teže opravljajo svojo funkcijo...in tega s tovrstnim čiščenjem ne odpraviš, kakor ne z raznimi tabletami za čiščenje.
Se pa tudi drugače hudo težko kaj premakne če jih imaš zamaščena...vsaj pri meni se ni..pa je šlo dol kil za en hobuk, konkretno več gibam, pijem sicer kadar je prilika a jih prav veliko ni...po enem letu...ultrazvok: zamaščena jetra
jezen.gif

Ultrazvok je pokazal, da so rahlo zamaščena.
tongue-1.gif

@Fadil, yahel: Hvala za opis izkušnje.

Kamele0N

23. jul 2008
42.041
5.649
113
Seveda moje nasvete (ki delujejo
tongue-1.gif

Druže zagorac...kdaj greva na soljatko?
evil.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.041
5.649
113
Seveda ne...druže je samo en tu gor...the one and only
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.041
5.649
113
Kombinacija vsega pa...gibanje...vec sadja&zelenjave...voda...

...seveda tud alko ob pravih priloznostih
smile-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.638
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Sadje ne more pomagat.
Zdej pa že počasi odjebi.
Sadje pomaga pri marsičem. V primernih količinah.
Tableti tudi pomagajo, pa se zlahka stegneš, če jih poješ preveč. Pri VSAKI stvari je važna količina!