Naravno čiščenje jeter

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.041
5.649
113
smile-1.gif

Bi ti se verjel ce mi ne bi 6pack pa flasa refoska ze en mesec+ gnila v hladilniku...

Drugo je pa ko sem zunaj v druzbi...

Sedaj pa se mi postavlja vprasanje... Je folk tolk dolgocasen da se ga moram nalivat v njihovi druzbi?
tongue-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.041
5.649
113
Ja nisem (hotel) razumet zdravnice da sem alkoholik ker spijem pivo na dan ali dva dneva
smile-1.gif

Bom presaltal na coca colo...ta je brezalkoholna
wink-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Povečane jeterne encime, oz. zamaščena jetra imajo lahko tudi ljudje, ki alkohola pokusijo ne.
Dostikrat so to ljudje, ki imajo povečano telesno težo. Pa treba je računat, da je metabolizem od človeka do človeka različen.
Veljajo pa ista pravila zdravega lajfa tudi zanje. Pazit kaj se je, pa zmanjšat telesno težo z redno intenzivno telesno aktivnostjo.

Nekoč sem imel tudi kolega, ki je bil suh ko trlica in fit, holesterol in krvni tlak pa v višave. Je pač rad snedel kilo majoneze dnevno in je slednja bila njegova skoraj edina hrana. Slednje je imel za nekaj normalnega. Vsega je.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.041
5.649
113
Ja saj sem mu napisal "manj alterja"
smile-1.gif

A se ni hvalil da ma doma kmetijo...kolker je trmast bi lahko oral tud brez traktorja
evil.gif

Njiva na dan...odzene holesterol stran
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Če nič drugega ti črevesje opere kot z štrajfiksom....
Mislim, da je črevesje tud leglo bakterij (sicer laično razmišljanje)...

Tko da občasno pucanje z grenko soljo ni neki kar bi škodovalo..

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.638
113
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Če nič drugega ti črevesje opere kot z štrajfiksom....
Mislim, da je črevesje tud leglo bakterij (sicer laično razmišljanje)...

Tko da občasno pucanje z grenko soljo ni neki kar bi škodovalo..
Ja, koristnih bakterij. Tako da tako pucanje škoduje.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
V človeškem telesu je precej več bakterij kot pa lastnih celic. Večina bakterih "prebiva" v črevesju in koži, kar je celo zaželeno in normalno. S pucanjem črevesja in jemanjem antibiotikov pa ta ekosistem porušiš. Pride lahko do raznih drisk in do glivičnih vnetij (glivice prevladajo zaradi odsotnosti bakterij, sicer pa med njimi obstaja neko zdravo ravnovesje).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
V kolikem času naj bi se jetra razmastila.
Namreč po enoletnem ležanju v bolnici kjer sem prišel pod idelano težo so mi ugotovili zamaščena jetra in jih imam še vedno po 10 letih. Razumem da jih imam sedaj ko sem 20 kil pretažak, ampak...
Je pa res da sem ga v bolnici tudi pil. Občasno kako pivo, nekaj mesecev pa tedensko skoraj liter terana. Mi je šel bolje po grlu kot sok rdeče pese...
No "pil" sem tudi po cevkah. Rekord je bilo 16 flaš nad glavo. (vsaj po besedah sorodnika, jaz sem bil na tridenskem spanju).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Zamaščenost jeter ni vedno nujno povezana s prekomerno težo, ampak s prehrano, če ni za zamaščenst kriva bolezen.

Torej jest bolj normalno, pa bo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Jaz sem telovadil s tem...probaš.

A ti imaš problem drugje
wink-1.gif
...imaš zamaščena jetra (je tako?) kar pa ni enako da bi bila zapacana in jih rabiš očistit.

Jetra kot taka so v ovoju maščevja in teže opravljajo svojo funkcijo...in tega s tovrstnim čiščenjem ne odpraviš, kakor ne z raznimi tabletami za čiščenje.
Se pa tudi drugače hudo težko kaj premakne če jih imaš zamaščena...vsaj pri meni se ni..pa je šlo dol kil za en hobuk, konkretno več gibam, pijem sicer kadar je prilika a jih prav veliko ni...po enem letu...ultrazvok: zamaščena jetra
jezen.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.041
5.649
113
Kaj pa prehrana?

Je kaj solatk...sadja....vode itd?
smile-1.gif

Jaz sem tud samo meso pa pizze natepaval.....pa je blo kar je blo...

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Hidrati so ravno problem, sadje torej

Jok brate. Sadje ima lahko dosti cukra, tudi pravega sadnega cukra - fruktoze , ki pa je negativni faktor ravno pri zamaščenju jeter. Prekomerna uporaba fruktoze v prehrani, pa je celo povzročitelj ciroze jeter. Tako da tele zadeve, ki so kao naravne, niso nujno najboljša varijanta, sploh v večjih količinah. Tudi strup kobre in cianid sta naravna, pa to ne pomeni, da sta fajn za uživat.

Se pa strinjam, da bolje jabolko ali dva, kot pol kile kruha.

Jaz bi čim več eliminiral ogljikove hidrate, pa čim bolj povečal aerobno aktivnost. Za hrano kaka pusta skuta, nemasno meso in velik zelenjave so top izbira. Pa masten svinjski zrezek je še vedno boljša izbira kot pol kile belega kruha.

Nazadnje urejeno:

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
imel sem žolčne kamne, ki so mi jih operativno odstranili skupaj z žolčnikom. Občasno sem še vedno imel močne kolike (v povprečju 3x letno).
V zadnjih 5 letih sem si zato že ene 3x očistil jetra po tej opisani metodi, uporabil sem 50g na vsako čiščenje. Spuca te v vsakem primeru, boljše je da te bolj (če se že greš to matrat). Dva dni boš bolj zdelan, ni prijetno. Boš pa opazil zelene "kamenčke", ki sicer niso kamenčki. So pa kar veliki koščki zelene tvorbe. Limona in oljčno olje tega sigurno ne proizvedeta.
Nazadnje sem to čiščenje čez en mesec ponovil in takrat je bilo teh zelenih koščkov precej manj kot prvič. Od takrat naprej do zdaj nisem imel več nobenih napadov (količnih krčev), je pa minilo že skoraj dve leti od zadnjega čiščenja in ne bi mogel reči da ravno pazim na telo zato bi po tej logiki moral imeti danes več napadov kot pa pred leti. Pa jih nimam več.

Kar se tiče čiščenja od alkohola ne vem, pri mojih težavah pa je mogoče ravno to pomagalo. Aja, no pa tableti tudi lahko kar fino uničijo jetra, ne samo alkohol.

Boš pa precej zdelan
grims-1.gif

p.s.: je pa tudi res da pravi žolčni kamni niso zelene barve ampak bele (jih imam v vrečkici za spomin, dobil od dohtarja
grin1.gif
), je pa treba tudi razumeti kako nastajajo tej kamni. Zaradi zastajanja žolča se očitno počasi formirajo v kamne, včasih v nekaj večjih, včasih pa v drobne kamne -pesek.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Narobe si razumel moj stavek
smile-1.gif

Rekel sem, da so hidrati problem, kar torej pomeni da je sadje problematično od tistih naštetih, ki je kameleon napisal "solata, sadje, voda", in pa pizza. Meso, ki ga je jedel, sploh ni kritično, če je občasno ruknil kake ribe tudi...