Napredne domače polnilnice - izkušnje

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.840
7.386
113
pri taščici
Evo vam originale
Glede na to kaksni so pri nas davki , prispevki in place za zaposlene, kaksne trgovine imamo in kaksno premozenje imajo trgovci veliko drugace ne more biti.
Metron in podobna podjetja pa ce delajo z eu robo pač ne morejo doseči kitajske cene pa ce....
Nekateri privatniki vidim da ze kupujejo direkt od Kitajcev nic vec preko nasih trgovcev. Vsaj tisto kar lahko planirajo naprej ozirima imajo lahko zalogo.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
689
39
28
Bolj vidim problem v tem:
Metron in podobna podjetja pa ce delajo z eu robo pač ne morejo doseči kitajske cene pa ce....
ker največkrat se izkaže da ta podjetja, ne leti tole na Metron uporabljajo iste "kitajske" elemente, komponente.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.958
11.775
113
Evo vam originale
Glede na to kaksni so pri nas davki , prispevki in place za zaposlene, kaksne trgovine imamo in kaksno premozenje imajo trgovci veliko drugace ne more biti.
Nekateri privatniki vidim da ze kupujejo direkt od Kitajcev nic vec preko nasih trgovcev. Vsaj tisto kar lahko planirajo naprej ozirima imajo lahko zalogo.
vau tole pa je novo. NOT. :evil:

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.070
1.091
113
Cakam se, da bo stevica guru povedal kaksno je zares stanje, ker mi tu itak pojma nimamo. A vse to smo nekateri napovedal 2 leti nazaj pa so se 'znalci' norce delal. Hoces noces kitajc nas bo pojedu. Ker smo usmrajeni razvajeni sakerji. Cela EU, mi (kokos) smo itak drekec pekec...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.828
7.288
113
Res je. Sem sla pogledat. Ne vem, zakaj sem mislila, da je ameriski. Pa požegnan od Appla... Hmm...

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.149
321
83
Torej hočeš ti meni povedati, da pol metra dol USB kabel za 2 EUR je race to the bottom, Typa 2 5M polnilni kabel z elektroniko noter za 50 EUR je pa fuLLa draga zadeva. A to se bo na koncu prodajal za 10 EUR ali kaj?

Kje sem pisal jaz o tem, da moraš kupiti jurja vredno polnilnico? Napisal sem PRIZNANIH izdelovalcev. Ne pa šanžan, ki se bo jutri imenoval čučan.

Evo, rabljen kvaliteten kabel za 160 EUR. Sam jajc, k tam pa dobiš fuLLa tanajtaboljš NOV kabel za 50 EUR. To je fuLLa predrago, sam znamko plačaš. :evil:
slab usb-c kabl stane za izdelavo mogoče 2-3c... Vse vmes so pa marze prodajalcov, da ti lahko 2€ vredn kabl še vedno prodajo za ogromn profit.

Izdelava ene take polnilnice pa še vedn stane vsaj kakih 10-20€, če nič druga zarad bakra v kablu.

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.149
321
83

evo 0.10$ v količinah. S tem da more tle tut alibaba posrednik pa tovarna neki zasluzit, tko da govorim o centih za dejansko izdelavo...

sad

Guru
24. avg 2007
21.723
10.342
113
Eh.
Povej mi kaj delaš in povej mi zakaj nimaš enake cene, kot te stane material?

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.149
321
83
Eh.
Povej mi kaj delaš in povej mi zakaj nimaš enake cene, kot te stane material?

Ne razumeš. Js hočem tle sam povedat, da je najcenejši usb-c kabel bistveno slabši kot najcenejši type2 polnilc. Ker je pri former bistveno bolj agresivn race to the bottom.

Mogoče se bo tudi to začel dogajat z type2 kabli in boš dobil namest 6mm2 bakra 2.5mm2 aluminij pa not v škatli samo "kontrolno" logiko brez relejov in zaščit.
Ampak nismo še tam, zato tudi bp kupiš tudit tisti cenejši polnilec za občasno uporabo, pa nebo nič zgorel...

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.436
1.484
113
Mislim da tudi najosnovnejsi kitajski proizvajalci ravno ne upajo mesetarit s polnilnicami za EV. Ker navsezadnje se ne gre za polnjenje 100€ vrednega telefona.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: sad in hojnikb

sad

Guru
24. avg 2007
21.723
10.342
113
Mislim da tudi najosnovnejsi kitajski proizvajalci ravno ne upajo mesetarit s polnilnicami za EV. Ker navsezadnje se ne gre za polnjenje 100€ vrednega telefona.
Lool. Nisi ti še imel opravka s Kitajci, ne? Noname seveda, ne priznanimi znamkami, da ne bo Jabe spet pisala, kak so super.
Boli njih džoko, kaj se bo tebi zgodilo. Ko imajo denar pri sebi, njih ne zanima popolnoma več nič. Razen, če boš kupil še enkrat, sweet talke, je keš pri njih, bum, te ni več.

Ne razumeš. Js hočem tle sam povedat, da je najcenejši usb-c kabel bistveno slabši kot najcenejši type2 polnilc. Ker je pri former bistveno bolj agresivn race to the bottom.

Mogoče se bo tudi to začel dogajat z type2 kabli in boš dobil namest 6mm2 bakra 2.5mm2 aluminij pa not v škatli samo "kontrolno" logiko brez relejov in zaščit.
Ampak nismo še tam, zato tudi bp kupiš tudit tisti cenejši polnilec za občasno uporabo, pa nebo nič zgorel...
Ej, ne vem kaj in kako. Vem samo, da jaz raje dam 100 EUR več za rabljen kvaliteten polnilec priznane znamke ob katerem bom potem mirno spal. In sem napisal, vsakemu svoje. Sem samo opozoril, če bo kdo kupoval, da naj malo razmisli in tudi sam razišče te zadeve.

Drugače pa, da se to ne dogaja (1s iskanje po googlu, več mi je škoda časa):
https://www.reddit.com/r/electricvehicles/comments/uw5wgs Verjetno fake news. :fredi:

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.149
321
83
Lool. Nisi ti še imel opravka s Kitajci, ne? Noname seveda, ne priznanimi znamkami, da ne bo Jabe spet pisala, kak so super.
Boli njih džoko, kaj se bo tebi zgodilo. Ko imajo denar pri sebi, njih ne zanima popolnoma več nič. Razen, če boš kupil še enkrat, sweet talke, je keš pri njih, bum, te ni več.

Ej, ne vem kaj in kako. Vem samo, da jaz raje dam 100 EUR več za rabljen kvaliteten polnilec priznane znamke ob katerem bom potem mirno spal. In sem napisal, vsakemu svoje. Sem samo opozoril, če bo kdo kupoval, da naj malo razmisli in tudi sam razišče te zadeve.

Drugače pa, da se to ne dogaja (1s iskanje po googlu, več mi je škoda časa):
https://www.reddit.com/r/electricvehicles/comments/uw5wgs Verjetno fake news. :fredi:

Za razliko od amerov imamo mi 230V strom in prenosne šuko ponilnice nikol ne teras na več k ~10A... Pa tudi priklop v samem avtu imamo mi boljsi.

Če pa hočes porinat 40A čez crappy polnilnco in se čudis, zakaj se kaj greje.. well then...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.828
7.288
113

Pišeš, kot da ti ne bi nikdar imel opravka s Slovenci in Evropejci... Modus operandi je povsem enak.

sad

Guru
24. avg 2007
21.723
10.342
113
V redu.
Če je to tako, bi te vprašal, zakaj se voziš v Tesli in ne v kitajcu?
Kolikor se spomnim si se palila na MGja kakšno leto nazaj.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.828
7.288
113
Da ne bom spet nepotrebno razlagala, lahko nazaj pogledas. Cel proces odlocanja je tu gor. Si tudi spremljal in sodeloval, kot se spomnis...