Naprava za smrad

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Bom še tebe vprašal, ali ješ meso ali si vegi? K prireji mesa in mleka te vonjave sodijo zraven in ne boš nič uspel s pritožbami ti že zdaj povem, zato se odseli nazaj v mesto kjer je blažen mir in vse lepo diši.
cheer.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
žal bo. sem se pozanimal. edino kaj lahko naredijo so meritve hrupa. ampak te meje ne rabi presegati in te bo vseeno zelo motilo...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.171
113
v lokalni ostariji
tole so silosi, notri je najbrz silaža, ki pa ima specifičen vonj (rezek, močan), če pa je silaža pokvarjena je pa huuud smrad...

a da bi šel do njega pa ga vprašal kaj je narobe da tako smrdi pa ni variante? če je samo pokvarjena silaža bo kmalu bolje!

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.079
3.763
113
Najbolj silos smrdi, ko ga pokriješ in se začne postopek konzervacije, takrat (če je silaža bolj mokra) iz njega teče taka črna tekočina, ki tudi meni, ki s tem delam kar precej smrdi. Načeloma bi se morali betonski silosi delati na odcejanje v posebno jamo za to tekočino, a v praksi se to le malokdaj zgodi, takrat ta tekočina zastaja na površini in oddaja svoj specifičen vonj. Sicer mi delamo še silose na zemljo in bolj na odprtem, tako da okrog naših silosov ni praktično nikakršnega vonja (lahko prideš preverit).

iggi

Zelenc'
26. okt 2010
1
0
1
bero1 - zanima me, če ti je kaj uspelo v zvezi s tistim smradom? danes sem namreč naletel na to, da smrad lahko izračunajo na zavodu za zdravstveno varstvo maribor. ne vem cene. če jo kdo morda pozna bom vesel informacije.

sicer pa imam jaz podoben primer in se ubadam s tem že eno leto pa nič. kaj še lahko naredim na pravni ravni?

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.079
3.763
113
Odseliš se z dežele, najboljša rešitev zate. Ali pa greš živet v gozd, tam zmeraj diši.

Zakaj silite iz mest na deželo, če vam smrdi? Hrana na mizi vam ne smrdi?

Ena od možnih rešitev je tudi zasaditev zelene meje okrog hiše ali silosov, velikokrat kar precej pomaga.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.918
116
63
mb+ -20km
Na žalost nič.Sem nekaj spraševal odvetnika glede tega, pa mi je samo rekel, da je pač tak, kot je.Samo jaz nisem zadovoljen z njegovim odgovorom. Če boš ti kaj zvedel, javi, lahko tudi na zs.
Lp.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.918
116
63
mb+ -20km
Tebe pa vabim k sebi na kavo, sploh v teh dnevih, pa pridi zvečer.Kavo boš odzunaj pil, potem se bova dalje pogovarjala.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.079
3.763
113
Imaš možnost zasaditve zelene meje?

Če gre zadeva preko vseh normalnih mej bi vsekakor priporočal kakšen dialog s sosedom in zasaditev visoke zelene meje, dokaj uspešno preprečuje smrad. Tudi mi smo imeli probleme s sosedi, ki so jim smrdele krave ki so se pasle ob njihovi ograji. Zasadili smo živo mejo, oni ciprese, mi pa "liguster". Ironija je, da imajo tudi oni krave, pa še to je okno hleva zraven okna spalnice
stupid-1.gif
Njihove pač ne oddajo vonja.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Verjetno si mislil drugega uporabnika, meni je prav fino na vasi.
zmaga.gif