Naprava za smrad

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.918
116
63
mb+ -20km
Prosim moderatorje,če lahko tole pustijo v čveku radi večjega obiska.
Torej na kratko ali obstaja kakšna naprava za merjenje smradu
confused-1.gif
?Prvega soseda sem povprašal po mnenju in mi je rekel,naj se navadim,saj sem se preselil na kmetijo(tri letA živim na tej pof... kao kmetiji-glavna cesta btw).Prosim za odgovore in upam,da ste me sploh razumeli,ker sem jezen ko pes.
Lp.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.571
482
83
Dobrodošel na vasi.

Kaka pokvarjena silaža je res zelo neprijetnega vonja.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.918
116
63
mb+ -20km
Hvala za dobrodošlico,samo če bo šlo to tak naprej grem nazaj v mesto,bajto pa bom prodal verjetno za četrt cene,ker ne bo hoto nobem kupit bajto,kjer bo lahko samo not zaklenjen.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
zihr obstaja. kakšna inšpekcija bi se tud za to najdla.

sam sej veš kako je... na vasi se z sosedi skregat ni dobro! plus tega, če je tip kakšen orng kmet, mu bojo itak skoz prste pogledal, ker so kmeti kar zaščiteni...
najprej stopi do njega, pa se mal pogovorte...
sam ima pa sosed tud prav... tko je na vaseh in v okolici kmetij... kdaj tud smrdi.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.918
116
63
mb+ -20km
Če enkrat na teden malo zasmrdi ni problem,saj je vas,ne more pa VSAKI ljubi dan.Preden pokličem na inšpekcijo,pa bi rad kaj več izvedel,pa tudi na katero inšpekcijo se naj obrnem!? mestnipobapress

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pri kmetijah še gre, ko je smrad vsake toliko, kaj pa naredijo ljudje, ki živijo v bližini farm? Na Ptuju od farme pri Puhovem mostu tak smrdi, da preventivno že prej vsakokrat vklopim kroženje notranjega zraka, pa še vedno zasmrdi not.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.571
482
83
To gre za govejo štalo? Kaki prašiči ali perutnina znajo bit res problematični.
Od hleva je vonj vsakodnevno. Če je vse narejeno kot mora biti pa nikakor ne sme biti pretirano moteče. Ko se vreme menja je druga.

Kolk pa imate občutljive senzorje? Ti smrdi običajna silaža ali je problem z gnojem (če ni nekih primesi kot je odpadna silaža ne smrdi), gnojnico ali le z odpadno silažo, ki jo vozijo nekam na kup?

tony

Guru
23. jul 2007
9.783
1.564
113
Najprej: moje sožalje, gre tudi meni na živce.

Kar smrdi je silažna koruza, ki fermentira v silosu, in drugačna kot da smrdi sploh ne more biti. In kot je rekel nekdo drug: dobrodošel na kmetih. Jebiga, je bila prej vas tam kot tvoja bajta. Sorry. O kakšni inšpekciji pa pozabi...
grin1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Naprave za merjenje smradu vsekakor obstajajo, so nam jih kazali na faksu pred leti. Imajo neke sonde, vsaka zaznava svoj tip kemikalij.

Kaj več pa žal ne morem pomagat.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.521
6
38
bero1: ne misli, da te ne razumem, ampak tu boš težko kaj dosegel. To je podobno kot, da se preseliš na vrh ogromne stolpnice, potem pa pizdiš, da tako ne moreš živet, ker imaš višinsko bolezen. Hočem rečt, veš da ti bo takoj rekel, tu je vas, tu smo kmetje nisi sredi Slovenske ceste v Ljubljani kaj si pa prišel sem, če ti smrdi pa kaj si moreš? Bolj malo
frown-1.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Po Stvarnopravnem zakoniku mora lastnik nepremičnine pri njeni uporabi opuščati dejanja in odpravljati vzroke, ki izvirajo iz njegove nepremičnine in otežujejo uporabo drugih nepremičnin čez mero, ki je glede na naravo in namen nepremičnine ter na krajevne razmere običajna, ali delajo znatnejšo škodo.

Če so izpolnjeni zgornji pogoji, imate možnost s tožbo pri pristojnem okrajnem sodišču zahtevati od lastnika nepremičnine, iz katere izvira smrad, opustitev dejanj, ki povzročajo smrad. Zadevo pa poskušajte še pred vložitvijo tožbe urediti po pristojni inšpekciji za okolje in prostor. Lahko vložite civilno tožbo zoper farmo zaradi smradu in razvrednotenja okolja in vaših nepremičnin.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
bero1 je kot je povedal prvi kupil hišo in šele nato se je kmet spomnil zgradit, karkoli je že zgradil, zato ima bero1 prednost. Bero1, ti kar povprašaj naokoli....

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.918
116
63
mb+ -20km
Kot prvo se bom obrnil na inštitut za varstvo okolja(zdaj sem obrno celi net),oni lahko izmerijo smrad,jih bom tudi povprašal za nasvet,saj verjetno ne bom prvi,kateri se je s tem problemom obrnil na njih, potem pa naprej. Če pa ve katerih od uporabnikov kakšen pameten nasvet,pa ker na tablo z njim,ker tak kot je zdaj sigurno ne more bit.Btw obiskov v večernih urah ne sprejemam,ker mi je full nerodno-sram kak čete,si izmišljujem vse sorte.