Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Prava italjanska pica se peče manj kot 5 min na zelo visoki temperaturi (ja take doma ne boš dosegel, mislim da je tudi čez 400C).
Pri nas se večinoma dela predebele in preobložene pice in take se jasno/logično pečejo več časa. Ker pri peki na več časa pico pri 400+C zažgeš je temperatura ustrezno nižja da dobiš enak efekt.
Kar je nad 10-15 minut je bolje pečt brez sira in ga dodat na koncu, drugače dobiš trdo skorjo na siru in ja tudi "efekt" dvignjega sira nastane s takim načinom peke.
Torej recept za dvignjen sir je tanko testo, relativno nizka temperatura peke in pa preveč sira (ki mora biti še čimbolj masten) = po vseh standardnih zanič pica!
Pica se peče med 260 in 280 C
Če bi se pekla pri 400C, bi dobil en sam zažgan ocvirek ven! hehe
Je pa kot so že rekli finta v tem, da je krušna peč STALNO segreta na to temperaturo! Ne kot doma, ko odpreš pečico, pade temperatura, pa zopet rabi nekaj časa, da se segreje na tistih nekaj čez 200C...