napihnjena pica?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
p.s. edini uporaben link najde google tole . Nevem, kakšna je ta, ker tole glih ni marmor... :D

Jaz jo imam, in dela :)

Na voljo je pa še Webrovi kamni za peko pizze: http://www.kupi-zar.si/pripomocki.html

Ta dva vajina linka sta bolj tako-tako, nič dosti nisem našel tam.

Če bo kdo videl še kako akcijo za tak kamen bi blo lepo če bi objavil tukaj gor.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Že pred leti sem pisal, da sem jaz to nabavil v eni trgovini Terra ali nekaj takega, iz Komende, za smešno ceno. Prodajajo večinoma neke poceni kitajske izdelke. Ne vem pa, če to še obstaja. Mogoče bo kak domačin bolj vedel.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Sam pečem dva tipa "domače pice" odvisno kje sem doma, ampak v navadni pečici ki nima ventilatorja pa po možnosti ima samo en grelec (in še ta napol delujoč) ne boš spekel (dobre) pice na 250C (kolikor je BTW max. temperatura osnovne gospodinjske pečice). Sam pečem v taki pečici na 200C cca. pol ure, pozicijo pladnja obrnem na 15min, sir dodam zadnjih 5-10min peke. V ventilatorski na 275 (tako imam doma) pa tanko pico komot spečeš v 5 min.

Aja pico pečem 1x na teden, obvezno, ni da ni!
nahrung002.gif

Jaz naredim tanko testo, nadeva pa kolikor komu paše (zase ga dam kar veliko). Pečem na rešetki na peki papirju, na 235-240C, brez ventilatorja, cca 10 min (mojo debelejšo kako minuto več), pa je taprava. In sir (obvezno mocarela) dam takoj gor.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Šamot je izredno poceni, tako da iz principa ne bi kupil na tisti strani speci kruh, ker so ko eni mongoloidni herbalajfovci.

Imam pa peč, tako da si kamna še nisem kupil (kdaj bi prišel prav, ker kurit 2 ure prej ni za vsak dan).

Glede časa in temperature....enkrat sem za hec štopal picopeka v Kašči Mrlačnik, ko mi je pekel pico za sabo. V peči ni bila več kot 2,5min.
zmaga.gif

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik globus1 pravi:
V Terri nimajo več.
ne-ne-1.gif

Preverjeno prejšnji teden

Nč, pol pa čakat na naslednjo akcijo v Lidlu. Tašča ga ne more prehvalt.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
dejte mi sam povedat, kako pico spravte v pecico, ce mas ta kamen (ga imam, pa mi se ni ratal dat pice gor, brez da bi razpadla)...

Testo razvlečem ga položim na pekač s položnim robom, na katerega sem pred tem položil še peki papir. Nato pico obložim.
Do pečice jo prinesem na pekaču, potem pa z orokavičeno roko potegnem peki papir na kamen.
Tudi ven jemljem na podoben način - peki papir potegnem na pekač. Paziti pa je treba pri več zaporednih pekah - peki papir se na visoki vročini sčasoma začne trgati, zato sam istega uporabim za največ dve pici.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
take loparje dobiš pri ribnčanu za 10€. samo se moraš malo glihat. 15€ če se ne znaš.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
A je pri Ribničanu tudi "iz nerjavečega materiala", pa z nosilnostjo 1,5 KG?
hysterical-1.gif

globus1

Pripravnik
18. sep 2007
57
0
6
Kamen nabavljen preko e bay-a za 20 eur (fi 38 cm). Preizkušen na žaru (Weber) in v prčici, obakrat odlično.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik globus1 pravi:
Kamen nabavljen preko e bay-a za 20 eur (fi 38 cm). Preizkušen na žaru (Weber) in v prčici, obakrat odlično.

Link? Okrogel? Se mi zdi malo veliko fi 38, če je okrogel.

Ok,sem že sam našel.

Nazadnje urejeno:

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Sam pečem pico v pečici na programu vroči zrak + panj pare na cce 220 stopinj cca 8 min. Tale para namreč lepo "napihne" testo.
Pico dam v pečico, ter šele nato zalavfam program za pečenje (torej pico v ohlajeno pečico)

Nazadnje urejeno:

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
A mi kdo lahko pove kateri pečar prodaja in odreže šamotno ploščo po meri, ki verjetno ne sme biti predebela (drugače se predolgo greje)? Relacija KR-LJ in okolica.

Sem klical okoli in se noben pečar ne zna javljat na telefon.
crazy1.gif

EDIT: sem dobil ploščo. Eden izmed pečarjev (Hrastje pri Kranju) me je poklical nazaj, dobil 30x40x2 cm plošče za 8eur
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
A je pri Ribničanu tudi "iz nerjavečega materiala", pa z nosilnostjo 1,5 KG?
hysterical-1.gif
z dovolj veliko nsilnostjo in premerom za pico in hlebec. in ja iz nerjavečega materiala - les je tehnično gledano "nerjaveči material"
grims-1.gif