Napetost v Ukrajini - Krimu

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Ukrajina je v Afriki?
confused-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.167
7.026
113
Rusija je sama "vdrla" v ukrajino, brez UN in kogarkoli. Amerika je naredila...well..nič..govorila samo in uvedla male sankcije. Nekako se v tem primeru gre rusija šerifa na bivšem ozemlju, brez pravice.

Zadeva je sicer malce relativna, se najdejo zagovorniki obeh strani, ampak že dejstvo, da večino sveta obsoja rusijo, pove, kaj si o tem misli večina sveta in vodilne države (G7). Torej je čisto brezpredmetno kaj mislim jaz ali kaj misliš ti, point je zgolj v tem, kaj si voditelji mislijo o tem, oz kakšna politika se bo zdaj izvajala z rusijo in krimom.

G8 so odpovedali, EU išče nove alternative za energetsko neodvisnost od rusije. To so pomembne stvari ki se bodo dotaknile vseh nas, ne pa retorika na forumu.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.015
16.152
113
...ksz...

Rusija je napadla Ukrajino in Obama si zasluži Nobelovo nagrado za mir bolj kot Putin, ker Obama pač ni napadel nobene evropske države, pa kaj vi to kadite nooo
hysterical-1.gif

@8888 - No, zdaj veš
grin1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
še 1 x
rusija ni vdrla v ukrajino, ker po tem ukrajine ne bi bilo več
ruska vojska je bila in je na krimu že desetletja
krim se je odcepil od ukrajine. to so že hoteli pred kakim desetletjem in nazadnje oktobra lani.
ameri ne marajo rusov zaradi ekonomskih povezanosti med Eu in rusijo in so se bali, da bi zgubili vpliv v EU ( kar dejansko tudi so nekoliko )
za vso jajčkanje okoli krima in sankcij bomo plačali mi. ukrajinci pa bodo bolj revni kot so sedaj
in da citiram Mareya :
USA so zaen k zaradi dvojnih meril in splošnega hinavstva in to je to kar hočem povedat, Rusija je pa potem spet čist zgodba zase

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Putin si tako kot Obama zasluži Nobelovo nagrado za mir, saj je to nagrada, ki so jo v zgodovini dobile moralno precej podle osebe: Kissinger, Mati Tereza, Arafat.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.167
7.026
113
Saj sem rekel, da je čisto vseeno kaj si ti misliš, da je bilo, oz verjameš da se je zgodilo. Tvoje mnenje je globalno nepomembno. Verjamem pa da je kul se dokazovat na forumu, ampak spet, čisto nepomembno. Verjamem pa tudi da mi sploh nimamo prave slike dogajanja ker smo preveč pod vplivom medijev in predaleč, da bi lahko "lastnoročno" ocenili kaj se dogaja.

Merilo je samo to, kako svet, oz svetovni liderji vidijo zadevo. In zaenkrat jo vidijo drugače, kot ti, oz tebi enako misleči. Zato tudi "sankcije" in odpoved G8.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.015
16.152
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Putin si tako kot Obama zasluži Nobelovo nagrado za mir, saj je to nagrada, ki so jo v zgodovini dobile moralno precej podle osebe: Kissinger, Mati Tereza, Arafat.

To je res, drugalče pa jaz nisem rekel, da si Putin ne zasluži Nobelve temveč se smejim "dejstvu", da si Obama bolj zasluži Nobelovo kot pa Putin zgolj zato, ker Obama pač za razliko od Putina napadel nobene evropske države.
Ker Putin jo pa je, majkemi, sem prebral na internetu
aplauz.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ne vem, zakaj potem sploh pišeš in se dodazuješ na forumu, ker je tvoje mnenje enako nepomembno kot moje in vseh ostalih in edino merodajno je kar misli obama & co in kaj oni naredijo

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.015
16.152
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Merilo je samo to, kako svet, oz svetovni liderji vidijo zadevo. In zaenkrat jo vidijo drugače, kot ti, oz tebi enako misleči. Zato tudi "sankcije" in odpoved G8.

Na žalost tole zgoraj absolutno drži ampak žal je to tako, da gledajo na zadevo izključno iz ekonomskih, političnih in vojaških vidikov ter z dodatkom močne sugestije s strani ZDA. Saj veste, to so tisti, katerim MORAMO rito lizat (prosto po mnenju nekaterih alterjevcev).

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Ti pa si en navihanec.
Jest naj podpiram trditve, ki so splošno znane in sprejete?
confused-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.015
16.152
113
Ja, podpri svoje izjave. Saj če so pa splošno znane in sprejete, ti sploh ne bo noben problem recimo nalepit linka do kakšnega članka, kjer poročajo o napadu Rusije na Ukrajino, mar ne?
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.167
7.026
113
Res je, zato se tudi ne spuščam v "kreganje" in prerekanje o tem kdo ima prav in kdo ne, ter poskusim pisati zgolj aktualne zadeve okoli dogajanja.

Je pa tudi primeren čas, da so se lotili tega okoli ukrajine, EU ima sedaj dobre pol leta časa, preden bo spet zima, da uredijo energetike, da ne bo potem zeblo
wink-1.gif

Pa še to sem se zadnič spomnil...kaj na južni tok ni nihče pomislil? Naša država si je od njega kar nekaj obetala, zdaj pa je projekt še v večji negotovosti, kot je že bil, čeprav so se pri nas dela že začela. To bo spet sranje tu.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.015
16.152
113
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
stoenajst milijonov zadetkov na guglu bo dost?
hysterical-1.gif

https://www.google.si/?gws_rd=...ine&spell=1

Ne, ne bo dost, niti niz iskanih besed ni pravilen, moral bi namreč iskati pod "Russia invades Ukraine". Prosim za en sam objektiven članek/fotografijo/video, ki potrjuje napad ruskih vojaških sil na ukrajinske vojaške enote na ozemlju Ukrajine. Bo šlo?