Napetost v Ukrajini - Krimu

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Aha, in ko bodo za protiutež/odgovor, 300 metrov od te meje paradirali rusi svoja vozila, bo na vseh straneh zahodnih medijev, da se rusi pripravljajo na invazijo Estonije.

Opaziš ironijo?

Edit: V bistvu to ne bi bila prava protiutež. Prava protiutež bi bila, da bi rusi naredili parado na Kubi.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Ja, ker estonci nikol ne bi naredili invazije v rusijo, medtem ko rusi dokazujejo nasprotno v ukrajini.

Tu je razlika med mojim in tvojim dojemanjem "zahoda" in "amerike". Jaz zahod vabim z odprtimi rokami in se hudičevo bojim rusije, ti pa verjetno obratno?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Gre se za percepcijo, a ti tega sploh ne zaznaš.

Američani so se s svojo vojsko popolnoma približali ruskim mejam. So rusi kje v taki bližini ameriške meje?

Ti si prestrašen že, če vidiš rusko vojsko na svojih mejah v svoji lastni državi. A ameriška vojska, ki je napadla in uničila že nič koliko držav, te pa nič ne prestraši?

Edit: Kaj bi porekel na to, da bi rusi naredili eno tako parado na Kubi? Saj kubanci tudi še niso napadli USA, kajne?

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Te države so že bile prej uničene, vladala so jim tiranski voditelji, človekove pravice so bile tam nižje od absolutne ničle. Hvala lepa za tak lajf, če bi bil tam, bi bil rajši, da poskuša amerika nekaj narediti, pa čeprav neuspešno, kot pa da sem obsojen na bedo.

Amerika je za globalizacijo, za demokracijo, za svoboden svet, za pravice pedrov, lezbijk, pravice manjšin, invalidov, etc etc..zato je v tem načinu življenja prihodnost. Rusija pa temelji na mafijskemu vodenju države, prihodnosti tukaj ni. In rusija predstavlja prihodnosti resno grožnjo, no..pa še kitajska..in zato je prav, da se prva linija obrambe približa rusiji koliko se le da, da ko bo sranje, se lahko zaustavi že tam in ne v berlinu.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Amerika je za globalizacijo, za demokracijo, za svoboden svet, za pravice pedrov, lezbijk, pravice manjšin, invalidov,

hysterical-1.gif

Amerika je postala stroj korporacij, oboroževalske, naftne industrije in bankirske mafije.

Kako kaj demokracija v Afganistanu, Iraku in Libiji
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Amerika je za globalizacijo, za demokracijo, za svoboden svet,
Upam da res ne verjameš tega
hysterical-1.gif

Ja so,ampak samo dokler jim ustreza. Ko ni več po njihovo, je hitro konec kakršnekoli demokracije, svobode itd

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.361
5.651
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Gre se za percepcijo, a ti tega sploh ne zaznaš.

Američani so se s svojo vojsko popolnoma približali ruskim mejam. So rusi kje v taki bližini ameriške meje?

pozabljas na ruske jedrske bombnike T-95 v blizini EU mej....recimo se podmornice...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Nič takega. Američani imajo oboje, kar omenjaš, stalno na ruskih in kitajskih mejah. In ko se jim stresejo hlače, bežijo čez države, ki jim ne odobrijo preletov - npr. Švedska.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Amerika je za globalizacijo, za demokracijo, za svoboden svet,
Upam da res ne verjameš tega
hysterical-1.gif

Ja so,ampak samo dokler jim ustreza. Ko ni več po njihovo, je hitro konec kakršnekoli demokracije, svobode itd

Zakaj pa smo mi rinli v EU in NATO če tam ni prihodnosti? Raje bi se povezovali s rusijo, azijo?

Kamele0N

23. jul 2008
42.361
5.651
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Nič takega. Američani imajo oboje, kar omenjaš, stalno na ruskih in kitajskih mejah. In ko se jim stresejo hlače, bežijo čez države, ki jim ne odobrijo preletov - npr. Švedska.

Z B52 ....B2....al z malimi frcoplani
sprasujem se.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Potem pa povej, zakaj smo želeli tja, saj je volja naroda bila tudi naklonjena temu.

Jaz bi ugibal, da folk, ki je takrat volil, še predobro ve, kakšni so rusi v resnici, saj so videli njhovo početje v jugoslaviji.

Nekateri, mlajši, pa ste pač podlegli anti USA dogmi in kategorično zavračate vse, kar je made in USA iz bogsigavedi kakšnega razloga.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
....
Jaz bi ugibal, da folk, ki je takrat volil, še predobro ve, kakšni so rusi v resnici, saj so videli njhovo početje v jugoslaviji.
...
Daj ti meni povej kaj so rusi počeli v jugoslaviji !?
se prav ničesar ne spomnim.
se pa spomnim kaj so ameri delali v vietnamu

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Potem pa povej, zakaj smo želeli tja, saj je volja naroda bila tudi naklonjena temu.

Nekateri, mlajši, pa ste pač podlegli anti USA dogmi in kategorično zavračate vse, kar je made in USA iz bogsigavedi kakšnega razloga.
Jaz sem bil na referendumu proti, kot še ostalih 34 %... Pred referendumom, pa je bila večina PROTI NATOu, nakar se je vključila KOMPLETNA slo-politika , z modrookim škratom na čelu.. Neverjetno kako sta bila takrat murgeljčan in Ivan popolnoma usklajena in enoznačna ( edinokrat v zgodovini ), za NATO in kako je , kot se to vedno zgodi uspelo politiki oprat možgane poslušnim ovčicam...Rusi , Sloveniji v zgodovini niso še nikoli naredili nič žalega za razliko npr. Od Nemcev, Italijanov in Mađarov.... Samo, kaj, ko je človeška neumnost brezmejna in med drugim si tudi ti pravi dokaz za to trditev...
stupid-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

hysterical-1.gif

Ravno obratno je.
Ti kategorično zavračaš vse kar ima veze z Rusi.
Nekateri pa vidimo, da so tako Rusi, kot ZDA bumbarji. Le vsak na svoj način.

Kamele0N

23. jul 2008
42.361
5.651
113
Citat:
Uporabnik boomslang pravi:
...Rusi , Sloveniji v zgodovini niso še nikoli naredili nič žalega ... Samo, kaj, ko je človeška neumnost brezmejna
stupid-1.gif

In ima kratek spomin........

Kamele0N

23. jul 2008
42.361
5.651
113
Če se ne motim je tam ko se kadi vas......v tej vasi pa so vietkongovci imeli oporišče....pri tem pa vzeli vaščane za živi ščit.....tko da ni vse črno belo....navkljub črnobeli sliki
wink-1.gif

Ker to je podobno kot v Ðungli čez katero so se prebijali amerosi.......Vietkongovci so prišli v lokalno vas....odprli ogenj na američane....te so vrnil z vso sofisticirano tehniko ki so jo imel na patruljnem čovnu in pobili celo vas.....vietkongovci so se pa umaknl...
cheer.gif

Pol pa poslušaš zgodbice o pogumnih "partizanih"