Napetost v Ukrajini - Krimu

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.136
7.022
113
EU mora samo rit lizat ameriki, pa bo, ker če propade amerika, propade svet, pol pa je vseeno s kom smo, če pa gre amerika gor, pa gremo mi. Če pa gre rusija/kitajska gor, pa gremo mi dol...

Po novih napovedih, ameriki ne kaže slabo, drugo leto bi naj imeli že samo 6% brezposelnosti torej gospodarstvo okreva.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
saj to EU dela. zato pa smo mi še zmeraj v qrcu
zaradi mene lahko ZDA propade. EU in mi nimamo ravno neke hude gospodarske koristi od nje.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.981
16.105
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
EU mora samo rit lizat ameriki, pa bo, ker če propade amerika, propade svet, pol pa je vseeno s kom smo, če pa gre amerika gor, pa gremo mi. Če pa gre rusija/kitajska gor, pa gremo mi dol...

Po novih napovedih, ameriki ne kaže slabo, drugo leto bi naj imeli že samo 6% brezposelnosti torej gospodarstvo okreva.

Valda, če pa d3bili bombandirajo vsako tretjo državo, ki se jim zazdi tega potrebna, vojne pa že od nekdaj hranijo njihove lobije oz. gospodarstvo. Drugega jim več ne reostane ter potem ponujat pomoč pri obnovi vsega, torej ponujajo poceni kredite ter se vežejo s temi državami na daljši rok. Zakaj pa misliš, da tako silijo s svojo pomočjo Ukrajini ter ostalim, ki so jih do sedaj rušili, tako pač vežejo države nase in večajo svoj vpliv.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.136
7.022
113
To je edino česar se bojim iz strani rusije. Da bi država padla v tako dramo (ali pa mogoče je že?), da ne bi vidla več drugega izhoda, kot da sproži vojno, da se začne na novo cikelj?

USA, na srečo, neti vojne na xy območjih, rusija pa zgleda hoče po evropi...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.981
16.105
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To je edino česar se bojim iz strani rusije. Da bi država padla v tako dramo (ali pa mogoče je že?), da ne bi vidla več drugega izhoda, kot da sproži vojno, da se začne na novo cikelj?

USA, na srečo, neti vojne na xy območjih, rusija pa zgleda hoče po evropi...

Rusija noče nič po evropi, to so vas samo tako prepričali tisti, katerim je po tvoje treba rito lizat.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
saj to EU dela. zato pa smo mi še zmeraj v qrcu
zaradi mene lahko ZDA propade. EU in mi nimamo ravno neke hude gospodarske koristi od nje.

Dj to bratuškovi povej da ne bo več po kredite hodila v ameriko in naj gre raje k putinu. Al se spet bojijo da jim bo avion tam v tisti klimi čudežno crknil ?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.981
16.105
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Največje izvoznice orožja 2008-2012:
•1. USA
•2. Russia
•3. Germany
•4. France
•5. China
•6. United Kingdom
•7. Spain
http://www.sipri.org/googlemaps/2013_of_at_top_20_exp_map.html
Meni se zdi, da prav vse velesile lepo živijo od vojne.

Evo, hvala za potrditev moje prejšnje izjave. In valda, da ni ZDA edina, saj tega tudi nisem napisal. Je pa tista, ki ima od tega največje dobičke in je to že od nekdaj njena najbolj pridobitna stvar. Zato se pa tudi špilajo mirovnike (beri:delajo sranje kjerkoli le lahko).

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
izvoz vojaške opreme-orožja je eno, sprožanje vojn pa druga zadeva
žal je ZDA od leta 1945 napadla kar nekaj držav. Svoje baze pa ima tudi po celem svetu.
btw Havajsko otočje je ZDA proti volju havjčanov in njihove takratne vlade priključila k zda

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Vidš...cajt jih je zjebu...ko bi napadli američani že takrat ko se je medvedjek odvijal ne bi bilo množične morije v bosni in hrvaškem...

Kaj porečeš na to ?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
According to the SIPRI Arms Transfers Database, the USA was the largest arms exporter for the period 2008-2012, accounting for 30% of world deliveries.

According to the SIPRI Arms Transfers Database, Russia was the 2nd largest arms exporter for the period 2008-2012, accounting for 26% of world deliveries.

According to the SIPRI Arms Transfers Database, Germany was the 3rd largest arms exporter for the period 2008-2012, accounting for 7% of world deliveries.

Mhm, Ruse moti delovanje ZDA...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
da ZDA skrbijo samo za svoje interese in nič drugega
če ni neposrednega interesa ne naredijo nič, razen, da občasno malo zalajajo, da pomirijo ostali svet.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik titov pravi:
According to the SIPRI Arms Transfers Database, the USA was the largest arms exporter for the period 2008-2012, accounting for 30% of world deliveries.

According to the SIPRI Arms Transfers Database, Russia was the 2nd largest arms exporter for the period 2008-2012, accounting for 26% of world deliveries.

According to the SIPRI Arms Transfers Database, Germany was the 3rd largest arms exporter for the period 2008-2012, accounting for 7% of world deliveries.

Mhm, Ruse moti delovanje ZDA...

ZDA moti delovanje Rusov

tu si preberi : http://www.reuters.com/article/2013/12/13/us-usa-russia-arms-idUSBRE9BC0UF20131213
http://www.reuters.com/article/2013/09/27/us-usa-crime-bout-idUSBRE98Q0PG20130927
človek ni naredil čisto nič proti ZDA

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
točno tako

razumem, da so v prvi iraški vojni šli nad irak, ker je pač irak zavzel kuvajt in so bili recimo zavezniki
vse ostalo vključno z vmešavanjem v vojno v bivši jugi pa je samo mešanje dreka in posledica delovanja lobijev