Napetost v Ukrajini - Krimu

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Ameriška vojska v konvencionalnem smislu je superiorna.... Manjka jim še tisti zorni kot, kot ga imajo Izraelci glede koleteralne škode. Fact je ta, da namenijo ogromno za razvoj imajo tudi faile still miljarde se poznajo.

Rusija na drugi strani pa je YU mit, ki so ga poveličevali tudi včasih. In nekateri ko je pač nato napadel Srbijo. Seveda so takrat rusi spet stinisli šupak, kot ga pač vedno.

Res pa je, da boga Ukraina ni kos neki Rusiju, pravzaprav se jim še dobro upira... Na fildu pa ima itak neizkušene vojake, celo brez komunikacije itd...

Če se bo vmešala ZDA pa bo do čez noč druga pesem... Poletijo tomahavki na lokacije separatistev, se še vedlo nebo kaj jih je doletelo. Potem jim ostane le še gverila.

Vendar kot vedno agende američanov niso vedno take kot bi pričakovali.... Verjetno pa je destabilizacija Rusije blizu. To je pomoje najpametnejše stvar, ki jo lahko naredijo... Nizka nafta, sankcije, delanje puča v Čečeniji.....

se da to zlo dobro rešit in Rusija bo v kausu, več front ne bo prenesla....
In še nekaj vojska in plačanci stanejo... Rusija pa nima več kje vzet, energenti so pocen, oligarhi ven dnar furajo, podgane jih zapuščajo....

ideologija pa kopni..

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:

Če se bo vmešala ZDA pa bo do čez noč druga pesem... Poletijo tomahavki na lokacije separatistev, se še vedlo nebo kaj jih je doletelo. Potem jim ostane le še gverila.

Govoriš, kot da, če se vmeša ZDA, da bodo separatisti ostali sami. Če se vmeša ZDA, se bo aktivno vmešala Rusija. Potem bodo leteli tomahawki v obe smeri.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
Ja, ime je pa res najbolj važna stvar
crazy1.gif

Menda ne misliš, da Rusi nimajo vodenih raketic srednjega in dolgega dosega

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Citat:
Če se vmeša ZDA, se bo aktivno vmešala Rusija.

Dej človek si res tko zaslepljen al kaj?

Rusija je že zdavnej vmešana aktivno, sami separisti nikoli niso sposobni kaj takega. Zakaj misliš, da so sankcije. To je ravno tako kot če bi Srbe o Srebrenici prašal.. ni bilo nič...

Mislim, da je stabo brezveze nabijat poste, ker očintega ne priznaš. Kako Rusi delujejo pa smo videli v Srbiji, čeprav so bile tudi takrat grožnje, da bodo ob meribnem napadu zarožljali...

še več nato je razbil takrat celo kitajsko veleposlaništvo... Skratka tvoje fikcije so res nekaj boljšega tukaj.

Še enkrat američani delajo z svojo logiko, katera jim pač najbolj odgovarja in to je predvsem destabilizacija Rusije po liniji najmanšega odpora...

- beg denarja jim je že ratal
- sankcije (swift, sberbank, zamrznitev računov....)
- ukinitev pomoči Rusiji
- prepoved uvoza orožja
- embargo na tehnološke izdelke
- delanje puča v Čečeniji
- zbijanje cen energentov
- pospešeno delanje terminalov v EU
...........

Kitajska pa itak držai v ZDA, ker ima toliko obveznic, da nima kaj kalkulirat....

Še enkrat tvoja naivnost nima meja.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Res? Vidiš kje ruske 'tomahawke', Sukhoi-e, helikopterje?

Ali res misliš, da to kar vidiš zdaj, je vse, kar Rusija premore in da imajo le američani tomahawke?

Poleg tega je bil ob napadu na Srbijo, predsednik Rusije še Jelcin, ki jo je itak spravil sam na kolena.

Putin != Jelcin.

Nazadnje urejeno:

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Ameriška vojska v konvencionalnem smislu je superiorna.... Manjka jim še tisti zorni kot, kot ga imajo Izraelci glede koleteralne škode. Fact je ta, da namenijo ogromno za razvoj imajo tudi faile still miljarde se poznajo.

Rusija na drugi strani pa je YU mit, ki so ga poveličevali tudi včasih. In nekateri ko je pač nato napadel Srbijo. Seveda so takrat rusi spet stinisli šupak, kot ga pač vedno.

Res pa je, da boga Ukraina ni kos neki Rusiju, pravzaprav se jim še dobro upira... Na fildu pa ima itak neizkušene vojake, celo brez komunikacije itd...

Vendar kot vedno agende američanov niso vedno take kot bi pričakovali.... Verjetno pa je destabilizacija Rusije blizu. To je pomoje najpametnejše stvar, ki jo lahko naredijo... Nizka nafta, sankcije, delanje puča v Čečeniji.....

se da to zlo dobro rešit in Rusija bo v kausu, več front ne bo prenesla....
In še nekaj vojska in plačanci stanejo... Rusija pa nima več kje vzet, energenti so pocen, oligarhi ven dnar furajo, podgane jih zapuščajo....

ideologija pa kopni..

V bistvu je ravno obratno. In ob napadu na Srbijo se je to zelo dobro pokazalo. Seveda zame velja vseeno racionalno razmišljanje boljše od mitoloških nesmislov. Mit, ki je tako pri Jugo kot Ruski vojska je v tem kontekstu, le balansirka USSA propagandi in nič drugega. Reala je , da USSA vojska razen nekaterih beduinskih plemen ne more premagat nič. Padle so države, kot sam praviš, ki so ostale brez zaledja oziroma bile pod popolno blokado. USSA se obnaša kot tipični bully.

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
http://cassad-eng.livejournal.com/ --- Stran, ki je namenjena bolj resnim spremljevalcem situacije na fronti... Pod zemljevidom 2.2.2015 si lahko odprete poročilo za ta dan in ugotovili boste ( kdor ga bo seveda prebral), da je precej realno....Vsem malikovalcem Hollywoodskih tomahawko, pa seveda toplo priporočam, da se teh stvari ognete na široko... Konec koncev, ni nič hujšega, kot če ti nekdo pove, da božiček zares ne obstaja...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.906
113
Sem preletel. Ko sem videl da govori o tem da ni ruske vojske tam, da se vedno delujejo samo lokalna airsoft drustva in da citira rt, putinovo trobilo, sem nehal

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Sem preletel. Ko sem videl da govori o tem da ni ruske vojske tam, da se vedno delujejo samo lokalna airsoft drustva in da citira rt, putinovo trobilo, sem nehal

nisi niti preletel članka...trolaš....

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.906
113
Preletel sem njegovo stran, videl zgoraj omenjeno in dol vgasnil. To kar ti beres ima tocno enako tezo kot cnn ipd, iz nasprotne strani. Resnica je kot vedno nekje vmes, sami eni tega enostavno ne morete razumet

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Sem preletel. Ko sem videl da govori o tem da ni ruske vojske tam, da se vedno delujejo samo lokalna airsoft drustva in da citira rt, putinovo trobilo, sem nehal .... "The Chief of Staff of Ukraine’s Armed Forces, General Viktor Muzhenko stated that the only Russian citizens fighting in the contested region are residents of that region or Ukraine and some Russian citizens." .... http://fpif.org/ukraine-govern...ops-fighting-us ... Ampak, kot sem že napisal.... Nekateri pač še vedno verjamejo v božička... Hvala bogu, da jih je globalno vsak dan manj...

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Preletel sem njegovo stran, videl zgoraj omenjeno in dol vgasnil. To kar ti beres ima tocno enako tezo kot cnn ipd, iz nasprotne strani. Resnica je kot vedno nekje vmes, sami eni tega enostavno ne morete razumet

Torej nisi niti prebral.....

Ne resnica ni nikoli vmes....Dva ki sprejmeta resnico kot dogovor med njima samo oba lažeta. Zdej pa bi že lahko bilo vam to jasno. In zanimivo....ravno v tem članku je bilo to govora...hmmm.....ne verjamem v naključja....niti ne v tvoj naključen trol.

Ker si tako "naključno" miniral stran bom prilepil del tega članka s katerim se popolnoma strinjam in sem tudi sam opazil skozi čas ko kaj preberem n RT-ju.

"In my opinion, RT already understates in its coverage and reporting as does Al Jazeera. Both news organizations understand that they cannot be too forthright, at least not too often or on too many occasions.

I have often wondered why the Russian government allows 20 percent of the Russian media to function as Washington’s fifth column inside Russia. I suspect the reason is that by tolerating Washington’s blatant propaganda inside Russia, the Russian government hopes that some factual news can be reported in the US via RT and other Russian news organizations.

These hopes, like other Russian hopes about the West, are likely to be disappointed in the end. If RT is closed down or assimilated into the Western presstitute media, nothing will be said about it, but if the Russian government closes down Washington’s agents, blatant liars all, in the Russian media, we will hear forever about the evil Russians suppressing “free speech.” Remember, the only allowable “free speech” is Washington’s propaganda.

"

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
"Kaj pa njihovo orozje? Tudi ne? "..... Jej, jej.... Čigavo orožje pa je imela in ima Ukrajina, že od nekdaj... Pa ne morda NATO...?? Samo v vzhodnem delu je bilo v skladiščih in kasarnah stacioniranega orožja za več let takega bojevanja kot trenutno poteka v Donbasu.... Saj pravim... Božiček dela čuda..