Napetost v Ukrajini - Krimu

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Skratka... EU energetska politika je jasna... Pa še Ruse smo zhebal... Konec koncev prodajajo proizvode, ki jih dandanes nihče več ne potrebuje... Kdo sploh še rabi plin in nafto...

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Še tukaj:

Slovenija mora it v izgradnjo LNG terminala, lahko v sodelovanju s Hrvaško, na Hrvaškem. Okolica Reke/Krk, recimo. Podoben recept mora izvest tudi ostala Evropa.
Potem lahko dobimo plin iz ZDA, bližnjega vzhoda, Afrike ali Malezije. Nismo več odvisni od enega, verjetno nestabilnega partnerja.

Kar se financ tiče:

Litvo je terminal stal 100 mio €. Bagatela za infrastrukturne projekte.

Gazprom je po izgradnji spustil cene za 20%. Trenutno kupujejo LNG na londonski borzi za okrog 350$, slovenska pogodba z Gazpromom je 480$. 37% več. Ne vem kako je s stroški transporta/pretovarjanja, ampak dvomim da znesejo 37%.

http://en.delfi.lt/lithuania/e...a.d?id=66226156

http://en.delfi.lt/lithuania/energy/test-lng-cargo-arriving-in-klaipeda-terminal.d?id=66238946

http://www.rferl.org/contentinfographics/gazprom-russia-gas-leverage-europe/25441983.html

Edini problem - pridobivanje&transport ruskega plina je poceni in lahko ogromno $ pade v žepe prisklednikov. V Rusiji, tujini in pri nas. Tu bodo pijavke pač žejne.

Ob padajoči ceni nafte so se Rusi hvalili, da je njihova proizvodna cena 4$/sodček.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Če bi bila SLO pametna, bi zdaj začela lobirat USA in it v projekt izgradnje terminala...ampak verjetno smo za kaj takega tudi že prepozni, saj to okoli južnega toka predstavlja novico le nam, "odgovorni" so to vedeli že mesece prej...

Edini problem nafte oz goriva iz amerika je v visoki proizvodni ceni, ugiba se da so stroški pridelave iz skrilavca tam nad 40$, kar pomeni da je trenutna cena nekje glih na meji rentabilnosti...ni hudič, da sama rusija ne niža cen nafter, da bi na tak način zjebala ameriške pridelovalce, ki so dejansko odgovorni za znižanje cene...torej uničiš konkurenco s nizkimi cenami, da propadejo, potem si pa spet šef...če preživiš to
wink-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Predmestja rusije kaksna so? Pojdi pogledat vse od madzarske naprej je povsod isto. Pa poglej se pariz, pojdi v center dunaja in ostala evropska velemesta. Na dunaju drek na dreku sami tujci niti enega avstrijca. V predmestjih kriminala da se policija tja ne upa. Povsod je isto ocitno si bil samo v sloveniji in rusiji. Se v centru ljubljane imas razpadajoce zapuscene stavbe. Pelji turista v predmestje ljubljane na roje bo sel domov razlagat da je sama ciganarija
wink-1.gif

Za ceno nafte se pa govori da jo savdijci zbijajo da bi usa zjebal. Kaj je res pa bohve...

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Oh bil kr nekaj časa v Londonu, še veliko več v Bracknellu, sicer slednji industriska cona but still, črto potegnem sami Pakiji, sploh London. Še zmeraj pa se vse to niti Tirana ne more primerjat z ruskimi mesti.

Beda taka, da te zmrazi. Čeprav se strinjam, da so tujci velik problem teh velikih mest. Druga stvar, tako očitne mafije kot je tam je nimaš nikjer. Tam ena stvar, da ne bo šla brez nekih lokalnih veljakov in birokratov..

Sploh pa LJ primerjaš, misilm tako neobjektivnega človeka pa še ne.... Valda pa da v vsakem mestu najdeš bednico, sam v Rusiji je to pravilo....

Lokalna mafija in šerifi pa so neverjetni. No lep primer dokumentarca so Putinove igre. Tam dejansko pokaže kako sposobni so tile Rusi. Tako nesposobnost, da je še Putko na rit fuknl...., kar more biti res šalabajzerstvo brez primere...

Pa še nekaj, polno ljudi tam sploh ne podpira Putina in politike, vendar je enoumje pač tam pravilo, če ga kršiš, te snamejo sredi ulice, te jebe policija, te prefukajo, razlastninijo itd....

Če greš z svojo glavo kej modrovod in veljaka zmotiš...... Kar si mi predstaljati ne upamo. Prvo pravilo, ki so nam ga dali, govorite samo o poslu in zajebanciji (babah itd....) političnim temam se izogibajte... Kot te nekdo praša za politiko, morš rečt da te to pač ne zanima...

Kej tazga ne doživiš pogostokrat.

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
No saj si sam povedal se dogaja povsod vec ali manj isto nevem zakaj je potrebno rusijo izpostavljati. Poglej predmestja v usa se hujse.

Drugace me bk za rusijo in usa jaz gledam kaj je najboljse za nas kot drzavo. Neko brezvezno navijanje za ene in druge mi gre na kozlanje medtem ko mi izgubljamo
wink-1.gif

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Zopet ena bedarija, ki jo stalno ponavljajo "svobodni" mediji... Padec cen nafte prizadene VSE proizvajalce... Koliko koga pa je predvsem odvisno , kolikšni so stroški črpanja in transporta...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Nevem sem bral en clanek da najbolj boli venezuelo pa se eno drzavo sem pozabil katero. Pa fracking bo propadel ob takih cenah to pa savdijci hocejo baje da propade. Ob vseh nakladanjih v medijih vprasanje kaj je res.

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
"Weakening oil prices could put a crimp in the U.S. energy boom. At $90 a barrel and below, many hydraulic-fracturing projects start to become uneconomic, according to a recent report by Goldman Sachs Group Inc. While fracking costs run the gamut, producers often break even around $80 to $85."

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Mi s'tako politiko bomo vedno izgubljali, ker so vzvodi za biznis pri nas pač taki, da vsak išče samo okoriščanje. Rusija vseno izstopa po korupciji in neenakosti.

Problem je tako velik, da te dejansko opozorijo na to. Vidi se korupcija na vsakem nivoju. Predvsem pa folk je tam nezadovoljen in kakršnakoli opcija, da bi ti bil tam nek podjetnik ali bilo kaj naletiš takoj na lokalno mafijo...

Poleg tega tam folk resnično živi zelo mizerno. Stem pa ne pravim, da ne vidiš folka tako bogatega, da te kap. Če bi reku čisto nič komunajzerska država, le totalitarna anarhija.

Njihov sistem je katastrofa od katastrofe. Folk u groundu nima ene dobre besede povedat. Prav depresiven se mi zdi. Zelo realno prikazuje nemški dokumetarec Putinove igre....

Kako se to dela, menim celo, da je tam omiljeno prikazano dejansko stanje. Tisti, ki pa si drzne kontrirat ga jebejo na lokalnem nivoju od prvega policaja naprej.

Bom povedal še nekaj, ta mafija se poserje na države in podjetja po neki pripadnosti, sistemu... prišlo je samo do točke davaj, davaj... In tukaj je Rusija izgubila point na celi črti. Vsi vlečejo po svoje in dejansko folk tam kasira od vsepovsod, danes ta, drugič drugi..

Nekako v tem stilu. In ja po videnem jim ne verjamem nič. Ni države, v kateri bi dobil tak občutek. Sploh me je tam ubijala depresija folka.

Tko, da ne vem če so tvoje primerjave na mestu.
Če lahko rečem, da če primerjam našo Slovenijo, lahko rečem, da smo Švica proti Rusom. Oni za tak sistem, k ga mamo mi lahko le sanjajo.

Pa je pri nas marsikaj narobe, vendar majstri k delajo kelel pr nas Rusi, se samo smejijo, čemu mi jamramo... Jes sem bil tam in ti to potrdim iz prve roke...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.284
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
No saj si sam povedal se dogaja povsod vec ali manj isto nevem zakaj je potrebno rusijo izpostavljati. Poglej predmestja v usa se hujse.

Drugace me bk za rusijo in usa jaz gledam kaj je najboljse za nas kot drzavo. Neko brezvezno navijanje za ene in druge mi gre na kozlanje medtem ko mi izgubljamo
wink-1.gif

Tako tako
467716-post_slo.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
hysterical-1.gif

A si ti z marsa padel? A v sloveniji smo pa vsi veseli, vsi podpiramo vlado, cedita se med in mleko ?
uf-1.gif

In ti si nek poznavalec rusije in ruske politike
bonk.gif

Ocitno pojma nimas o zivljenju v sloveniji nevem na katerem planetu zivis ce ne drugega malo preglej ta forum ti bo hitro jasno in o mafiji in o denarju in o politiki in o "veselih slovencih"....

Nazadnje urejeno: