Napetost v Ukrajini - Krimu

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Poslovni rizik pač, Moj infond life farmacevtski šopek mi je letos prinesel 30% pa še 5% bo-lahko pa tudi ne bi.Malo primerjaj gospodarsko moč Rusije in takoimenovanega svobodnega sveta-za zjokat. Apple je več vreden kot cela njihova borza. Rusi potencial imajo-neskončen,nažalost pa tudi neskončno zalogo idiotov na oblasti. Zato pa so kjer so.. Komu je že dolžna Evropa? Sama sebi. Ruskega plina pa tako nihče ni maral,ker je mazal piskre. Vsaj ženske tako pravijo.

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ne lahko ti ga pa zrihtam
tongue-1.gif

Kaksne ekonomske.misice evrope sanjate zapufani smo do amena in se huje bo. Tebi se ne pozna dejansko je ze nekaj ljudi bankrotiralo pri nas zaradi rusije ampak tipicno slovensko - sosed naj crkne..... Zalostno uglavnem.

EU je največja ekonomija na planetu, poleg tega močno visokotehnološka. Zraven dodaj še 3. največjo (ZDA) pa smo tam kjer smo.

Zaradi ljudi, ki ne znajo hedgat, ne mislim poslat nizvodno zadnjih 70 let evropskega reda.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.404
5.661
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
A ti rabis psihiatra? Treba se je zavzemati za mir !!!

smile-1.gif
ne vem zakaj sem se ob zadnjem stavku spomnil ne ex predsednika Tuerka...

Samo se "s pomocjo družbenega dialoga in z medgeneracijskim konsenzom" bi moral dodat
aplauz.gif

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
A ti rabis psihiatra? Treba se je zavzemati za mir !!!

smile-1.gif
ne vem zakaj sem se ob zadnjem stavku spomnil ne ex predsednika Tuerka...

Samo se "s pomocjo družbenega dialoga in z medgeneracijskim konsenzom" bi moral dodat
aplauz.gif

Pa daj nehi, to je tako drugorazredna tema.
uf-1.gif

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Ruski predsednik Vladimir Putin je danes dejal, da Rusija ne more nadaljevati s projektom plinovoda Južni tok, če mu Evropska unija nasprotuje, poroča Reuters.

Da je projekt Južni tok končan, je dejal tudi direktor Gazproma, Alexei Miller.

Plinovod Južni tok, ki naj bi pomenil konkurenco trasi čez Ukrajino, bi po prvotnih načrtih moral prečkati tudi Slovenijo. Vrednost slovenskega dela projekta je bila ocenjena na dobro milijardo evrov. Celoten projekt Južni tok je bil vreden okoli 20 milijard evrov.

Podjetje Južni tok Slovenija bo sigurno delovalo še nekaj let.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Da južnega toka ne bo, smo tu pisali že v začetku leta, pa ni nihče verjel
wink-1.gif

To je tudi dober znak, ker očitno EU grunta načine, kako se rešit odvisnosti od rusije, kar je samo pozitivno...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Ampak Južnega toka ni zaradi Rusije, ampak zaradi podj*bavnja Bruslja.

Rusija je pač našla alternativo, nam pa rekla, da naj se znajdemo po svoje in adijo investicija ene milijarde in denar za tranzit plina čez našo državo.

Bruslju in američanom se reži na naš račun. Komu boš rekel hvala? Tistemu, ki je hotel investirati ali tistemu, ki ti je zaj*bal investicijo in zaslužek?

Odvisnost od Rusije domo zamenjali za odvisnost in diktat iz Bruslja. Briga EU za Slovenijo, Madžarsko, Srbijo in Bolgarijo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
To je res, a raje imam za šefa EU, kot rusijo, šefa pa bomo vedno imeli, ker je pač takšna naša realnost, nismo švica in nikol ne bomo.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Lej ne vem al zanalašč zavajaš, al v čem je fora...
Tudi če bi bil, ga nebi dobili, šel bi namreč čez Avstrijo.

tko da...

Pa še nekaj... kot je pri nas v navadi, mi pri takih projektih ki padejo v vodo zmeraj profitiramo ne zgubimo.. Zakaj pa vemo. Lahko si pogledamo infrastrukturne projekte...

Povsod preplačamo 2krat 3 krat.... Dars je za par ha gmajne odštel milone a kvadrat je vereden 20 centov top 80 če gre za ne vem kakšen les...

Torej ....
priden.gif

Vi Rusofili ste res neverjetni. Ruski nategun je tudi nategovnil Trbovljančane... Skratka komentirate Ruske posle a pojma nimate o njih.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Rus se je umaknil iz TET-a, ko se se izpostavili, da so zadaj nategunski posli slovencev. Zakaj je potem on nategun?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
In zakaj Severni tok ni bil problem, Južni pa je bil?

Vprašaj uradnike, a rekel bi, da se pač pravila s časom spreminjajo. Včasih je tudi bil dizel OK na cestah, zdaj pa ne več, pa pozdravljaš to odločitev in ne dvomiš o njeni nameri, ker pač enkrat v preteklosti je blo ok zdaj pa ni več.

Saj je EU že pred časom izdala mnenje (al kaj je tisto že bilo?), da južni tok ne ustreza našim pravilom, pomoje če najdeš ta dokument, boš našel tudi razlago kaj jih moti, bi pa rekel, da nečedna ruska posla...kot so recimo bila v sočiju, etc...pač korupcija na višku in še prek.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
okoljske škode in tveganja so zate nategi....
svašta
Sej ni v Rusiji, da dela kar se mu zljubi...
.... nehej no....

Kr se tiče J toka..
Umaknil so kljub obljubi tudi traso iz Slovenije.. Da ne omenim, kakšne težave imajo Telovci z temi čefurji. Ko pa prideš na njihov teren pa je na plačilni listi od birokratov do lokalne mafije... Mi pa v spremstvu do fabrke... kao varnost..

Sem že parkrat bil v njihovem imenu dol, tko da iz prve roke... Še to ti lahko povem, da ko greš v predmestje je tam taka beda, ki jo tudi v Tirani ne vidiš, pravzaprav se zdaj Tirana razvija petkrat hitreje, seveda imajo roko čez Nemci...

Glede nato, da v Rusiji še nikoli nisi bil si izreden filozof iz kavča.. to ti morm priznat... Jest sem bil 16 krat in vedno ista zgodba.. Beda, beda, beda....
Recimo Albanija je pa zakon na drugi strani.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Trasa preko Slovenije ni bila umaknjena. Nazadnje jo je potrdil Lavrov, ko je bil v Mariboru. V Avstrijo je šla samo ena veja.

south_stream_with_austria2.jpg

O kakšnih okoljskih škodah in tveganjih govoriš?