Kameleon, debata je sicer o Ukrajini, ampak naj ti vse eno odgovorim.
Ti se lahko utikaš v moje služenje na karavli. Imaš vso pravico, dokler nisi žaljiv. Jaz imam tudi pravico do svojega mnenja in sem ponosen da sem JLA odslužil na težek način. Pač nekdo je moral tudi to narediti. Saj bi ti še kaj povedal, ampak nima smisla če nisi bil tam. Nebi zastopil, treba je doživeti.
Stražarji in graničarji so bili enote ki so bili na ''borbenom zadatku''. Nekdo je moral branit tisto državo. Če nebi mi nastradali bi nastradali civili v notranjosti. Raznih emigrantov in teroristov je bilo veliko, pobrskaj po netu. Tudi v času konflikta z informbirojem in še kasneje je bilo veliko streljanja. Nekdo je moral to oddelat in ponosen sem na to.
Sevede tiste države ni več in je tudi ne bo. Ampak tedaj smo živeli v njej.
Glava bedaka... malo grobo rečeno, saj verjamem da je tak pregovor, ampak če je treba oddelat, je treba.! Počeli smo še kaj drugega da bi pomagali lokalnim prebivalcem. Ne moreš si predstavljat kakšno veselje izkažejo ko jim nekaj pomagaš. Vedeli so da smo mi prvi ki jim bomo pomagali, pa čeprav v malenkostih.
Kar se pa Alan Fordov tiče, imam jih vseh prvih sto. Ampak vojska je vojska, civilstvo pa civilstvo. Razen spominov ni nič povezano.
Pa nisem nikjer rekel da sem junak, samo da sem ponosen na to kar sem odslužil.
Če te še kaj zanima dajmo raje na PS, pustimo debate čiste.