Napetost v Ukrajini - Krimu

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Pri nas marsikdo nima groba...se tu tudi drzis za glavo?

Sicer pa ne vem zakaj bi razsipal denar v teh tezkih casih...pac pokopljes...cez cas das pa pogresane med uradno mrtve...

Sicer pa a nimajo "dog tags"?

Vsak si zasluži pošten grob, ampak a se ti ne zdi da je malo razlike med tistimi ki so 70 let že mrtvi in tisttimi ki so umrli takorekoč včeraj? Spoštovanje do sorodnikov? Če pošlješ ljudi da umirajo za neko državo in ta še deluje, naj poskrbi za svoje mrtve, ranjene, itd.

Ni težkih časov, če jih pošlješ umirat poskrbi za njih, od hrane, do opreme, poštenega pokopa... Ne vem kako imajo to urejeno novorusi, ampak to res ni lepa gesta od kijevskih oblasti da ne poskrbijo za svoje mrtve in njihove sorodnike.

Dog tags, kaj je to če zgoriš v tanku? Ti ne pomaga nič pri identifikaciji.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.661
113
Se pravi...ce te prav zastopim pri tebi uboj/zlocin zastarata?

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:

NE, totalno me narobe zastopiš. Zločin ne zastara.

Ampak če praktično v 25 letih samostojne Slovenije niso mogli nič dokazati tudi ne bodo, žal... Vsako pogrevanje starih stvari je zguba časa in denarja.

V 70 letih so se svojci navadili da njihovih bližnjih ni več. Tem Ukrajincem so pa bližnji umrli pred kratkim. Sočustvujem z njihovo izgubo. Neglede na to na kateri strani so se borili. Po drugi svetovni ni bilo nobenih DNK testov, niti ni bilo več države ki bi poskrbela za svoje vojake, žrtve izvensodnih pobojev. Sedaj kijevska Ukrajina še obstaja in bi morala poskrbeti za svoje mrtve.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:

Še nekaj, kako ti smatraš da pošiljajo vojake v gotovo smrt? Kdo je kriv, nesposobni oficirji, neumni politiki ki polnijo svoje žepe? Da nimajo primerne opreme? Če to ni zločin, sodil jim pa ne bo nihče. Streljanje po civilih pa ni zločin ali kako?

Videe uničene Kijevske opreme imaš polno na YT. Tudi streljanja brez veze po civilnih objektih. Poišči si sam.

Pošiljajo vojake da umirajo za njihove ideale in nakraden denar. Ne morejo pa jim in sorodnikom privoščiti dostojen pogreb. SRAMOTA IN ŽALOST.

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.661
113
Ubistvu nenavaden zadnji post za nekoga ki je ponosno sluzil v karavli (pa sorry za ponovno omenjanje tega dejstva...ampak mi je res zanimivo in ne morem mimo tega!)

Se zavedas da so na obuki JNA racunal z 0.03% smrtnostjo? Zavedno so te posiljal v (mogoco) smrt z vsakim dnem "sluzbovanja"....kjeri fašisti
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.661
113
In ti
smile-1.gif
"idealist" si se ponosno trkal po prsih...kakšen junak sem! Peecke ko si se vrnil domov pa vse mokre med nogami...vratio se Rambo in so padale za "slobodo"

Kakšne generacije...ni cudno da smo v buli ce so nas vzgojil/naredl taki "Alan Fordi"
smile-1.gif

Kako se je ze v vasih casih rekl?
smile-1.gif

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Kameleon, debata je sicer o Ukrajini, ampak naj ti vse eno odgovorim.

Ti se lahko utikaš v moje služenje na karavli. Imaš vso pravico, dokler nisi žaljiv. Jaz imam tudi pravico do svojega mnenja in sem ponosen da sem JLA odslužil na težek način. Pač nekdo je moral tudi to narediti. Saj bi ti še kaj povedal, ampak nima smisla če nisi bil tam. Nebi zastopil, treba je doživeti.

Stražarji in graničarji so bili enote ki so bili na ''borbenom zadatku''. Nekdo je moral branit tisto državo. Če nebi mi nastradali bi nastradali civili v notranjosti. Raznih emigrantov in teroristov je bilo veliko, pobrskaj po netu. Tudi v času konflikta z informbirojem in še kasneje je bilo veliko streljanja. Nekdo je moral to oddelat in ponosen sem na to.

Sevede tiste države ni več in je tudi ne bo. Ampak tedaj smo živeli v njej.

Glava bedaka... malo grobo rečeno, saj verjamem da je tak pregovor, ampak če je treba oddelat, je treba.! Počeli smo še kaj drugega da bi pomagali lokalnim prebivalcem. Ne moreš si predstavljat kakšno veselje izkažejo ko jim nekaj pomagaš. Vedeli so da smo mi prvi ki jim bomo pomagali, pa čeprav v malenkostih.

Kar se pa Alan Fordov tiče, imam jih vseh prvih sto. Ampak vojska je vojska, civilstvo pa civilstvo. Razen spominov ni nič povezano.

Pa nisem nikjer rekel da sem junak, samo da sem ponosen na to kar sem odslužil.

Če te še kaj zanima dajmo raje na PS, pustimo debate čiste.

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.661
113
Nimam problema s tabo kot granicarjem...niti ne mislim da si bedak....

Ampak vseeno mal nenavaden post...ker ocitno se (je) moralo odsluzit v vseh drzavah...samo v ukrajini je pa "mal drgac" al kako bi ti rad predstavu to
sprasujem se.gif

Lahko na zs...lahko ob pivu...nimam problemov...
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.661
113
OFF: Edin privat cajta mam zadnje case bolj malo...upam da kolegi in alterkolegi to zastopjo...

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Saj po svoje te zastopim, ampak ko se kaj reče uživo se vidi po obrazu in izgovoru, kako se kaj misli, ko se napiše se pa lahko zastopi čisto drugače.

Je razlika med tem kako sem jaz in meni podobni služili in Ukrajino. Mi smo bili naborniki ki smo morali iti, bili smo napol še otroci (če sedaj pogledam za nazaj) Pri 18-20 drugače zastopiš, pa tudi moraš iti. Če boš pogledal posnetke na YT boš videl da je večina 30-40 let stara. Uglavnem so prostovoljci ali tisti ki se odzovejo vpoklicu. Toliko stari so še v solidni kondiciji, so pa psihično dosti bolj stabilni kot mlajši.

Je pa tam dejansko vojna, jaz sem bil samo v razmerah, kjer bi se teoretično lahko kaj zgodilo, oziroma se je tudi dogajalo pred mojim prihodom, tista leta se je že pomirilo, pravzaprav povsod razen na albanski meji.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
PS: ja kdaj se lahko dobimo na pijački, ampak saj se ne mudi.

Če se v nečem ne strinjava, še ne sme pomenit da se kregava. Najbolj zanimive debate so ko se dva ne strinjata.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.975
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
Rusi pa nič ne skrivajo, celo svojo vojsko pošiljajo na zasedeno ozemlje ( tako kot Srbi na Hrvaškem ) streljajo in pobijajo nedolžne, ko pa pridejo krste mladih nič krivih nabornikov pa je vse tiho.

Rosenthal

Pripravnik
11. okt 2007
515
18
18
Citat:
Ukrainian military officials say 12 pro-Russia armed men have been killed in attacks on buildings at Donetsk airport despite a ceasefire between Kiev and the pro-Moscow forces.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
8888 kje ti vidiš nabornike? Kje vidiš vojake v regularnih ruskih uniformah. Pokaži mi, me res zanima.

Daj še enkrat si poglej ta video, sem ga že postavil. Koliko jih izgleda nabornikov do 20 let. Nekaj jih je sigurno do 20, večina pa ni.

https://www.youtube.com/watch?v=rITiBggfYGo

Kako novorusi streljajo po nedolžnih?
13.gif
Fronte so na robovih mest, torej so obrnili topove in streljali na svoj narod po mestih?

Daj malo razmisli kaj pišeš, saj vem da te matra ideologija, ampak nakladat pa tudi ni treba.

Rosenthal, po dogovoru bi se morali kijevska vojska umakniti na svojo stran če nočejo, njihov problem. Bodo pač nastradali. Donetsko letališče ima podzemne rove da bi lahko preživeli atomski napad. Ker nočejo ven jih pač zalivajo z kerozinom in zažigajo. Okrutno, ampak taka je vojna. Ljudje umirajo.

Sicer sem pa dal dva linka na YT kako se obstreljujejo, glede na to da so topovi spuščeni dosti nizko so sorazmerno blizu.

Premirje žal ne drži.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Germany is poised for its first deployment of troops in Ukraine since the Nazi invasion of then Soviet territory in 1941 which led to millions of deaths.