Napetost v Ukrajini - Krimu

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
vojna je itak biznis......
Sam tale cena je pa mal huda...

Sploh za Ruse in Ukrajince...
Glede nato, da je tam plača okol 80$ na mesec bi prej reku da na mesec je to top. Kot pri nas en vojak na misiji bruto.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Je bilo včeraj ali v nedeljo na rtvslo ja. Bojda bodo spremenili zakonodajo, da bodo plačanci tudi kazensko odgovarjali.

Drugače pa so bojda lepi zaslužki, mogoče sem sicer narobe razumel, a za 1 teden "vojskovanja" bi naj dobili plačano 3000 oz 2000$, odvisno na kateri strani so.

Bolj se splača bit kak diler. Več denarja, manj šans, da te ubijejo.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Zakaj bi se matral, rdeča knjižica v nacional banko po 100 miljonov...

legalno.....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Očitno nisem edini, ki so mu prazne prikolice čudne, čeprav eni tu pravijo, da je to pač nosilnost.

#ICRC is wondering whether such quantity of trucks for #Russian aid convoy is needed if they're next to empty, Chaliy presser |EMPR

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Eni se pa res v vsak drek vtaknejo...
bonk.gif

Namesto, da bi v humanitarni konvoj prispeval kanto vode ali žakelj moke, modruje, zakaj so prikolice precej prazne...
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Eni so pametni in vedo na kateri strani morajo biti.

Le mi se silimo rusom in spet bomo izviseli...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.966
6.222
113
blizu močvirne prestolnice
Saj ne vem zakaj niste, zakaj ste tako proruski? Matr, se vam ne da dopovedati, da je isto kot leta 1990 ko so nekateri začeli ustvarjati SAO krajine pa so potem močno dobili po buči?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.966
6.222
113
blizu močvirne prestolnice
Rusi so omili sankcije.
Rusija je dva tedna po uvedbi popolnega embarga na uvoz večine hrane iz zahodnih držav skrajšala seznam prepovedanih živil.
Pa koliko smo se od naših rusofilov naposlušali o superiornosti in samozadostnosti rusije......
aja še to preberite o pomankanju hrane;
Food sanctions hit Russian shoppers' pockets

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Saj to sem jaz že takrat rekel. Da sankcije zahoda so usmerjene proti mafiji, politikom in vodilnim v državi. Sankcije rusije pa so usmerjene proti navadnemu, malemu človeku.
Ampak rusija je vseeno glavna, zahod pa grdi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
BREAKING: Su-25 fighter jet of Ukrainian armed forces was downed near Luhansk. Fate of the pilot remains unknown,...

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Eni so pametni in vedo na kateri strani morajo biti.

Le mi se silimo rusom in spet bomo izviseli...

Lani smo u Rusijo izvozili preko miljarde €, v ZDA, skoraj 3x manj, u Ukrajino pa 4x manj. .

Na kateri strani moramo biti? Sicer pa če mene vprašaš bi se konflikt moral rešiti na miren način, ne z nasiljem Kijevskih oblasti,

Tako ali tako bodo izgubili po vojaški poti, napenjanje mišic ne pomaga, sploh pa če nimaš več s čem. Teli rabljeni in nemodernizirani T72 so bolj krste za tankiste in niso več na nivoju. (če bi bili prilagojeni novejšim standardom bi bili še uporabni, ampak taki...

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Saj ne vem zakaj niste, zakaj ste tako proruski? Matr, se vam ne da dopovedati, da je isto kot leta 1990 ko so nekateri začeli ustvarjati SAO krajine pa so potem močno dobili po buči?

Kaj pa primerjava z Slovenijo? Sicer nisem proruski, ampak sem za miren način rešitve, drugače se ne da, tudi če NATO/USA zalagajo ukrajince z rabljeno in iztrošeno opremo ne bodo nič dosegli.

Je pa tudi res da ukrajinci delajo vojne zločine, naprimer pretirana uporaba sile po civilnih objektih...

https://www.youtube.com/watch?v=kGmO7DMSigQ

Recimo tole naredi raketa Tochka. Mesto eksplozije do razbitj šipe je okvirno 3km, kaj je šele bilo z ljudmi v bližini eksplozije.

http://en.wikipedia.org/wiki/OTR-21_Tochka#mediaviewer/File:Tochka-U_rep_parad_Yekat.jpg

Kakšna vojska je to ki namenoma strelja po svojih državljanih? Ali pač niso več njihovi, so pa še vedno civili.

Nazadnje urejeno:

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Citat:
Lani smo u Rusijo izvozili preko miljarde €, v ZDA, skoraj 3x manj, u Ukrajino pa 4x manj. .

Na kateri strani moramo biti? Sicer pa če mene vprašaš bi se konflikt moral rešiti na miren način, ne z nasiljem Kijevskih oblasti,

Tako ali tako bodo izgubili po vojaški poti, napenjanje mišic ne pomaga, sploh pa če nimaš več s čem. Teli rabljeni in nemodernizirani T72 so bolj krste za tankiste in niso več na nivoju. (če bi bili prilagojeni novejšim standardom bi bili še uporabni, ampak taki...

Pozabu pa si povedat, da je to plunk v morje proti izvozu v EU okoli 1,8 miljarde na mesec. Največji izvoz pa imamo itak v Nemčijo. Torej .....

Kaj bi rad povedal, da se odpovemo 3/4 izvoznemu partnerju, za neko Rusijo.
Kako pa Rusija poravnava dolgove pa tudi vemo, imamo staro kripo v kopru, ki je samo za star želez.

Druga stvar orožje, Ruski cekarji niti vzdževat ne morjo svoje vojske primerno....
Primer jamrajo kavbojci z 500 miljardami letnega proračuna proti Ruski vojski 45 miljard...

Ko boš dojemal cifre se javi...
Še več EU in ZDA dajeta denar za vzdževanje ruskega jedrskega orožja, ker jebivetri tega sami niso sposobni.
Zaenkra je še tako, kot bo ZDA rekla tako bo...
in strinjala se bo Kitajska, EU, Japonska in večino Azije....

Stvar je v denarju, le ti tega ne dojameš. Kitajci pa zaradi par oligarhov ne bodo bankrotirali zaradi nekega smrkca tam, ki vloži 50 miljard v OI in še hokejska reprezentanca v četrtfinale ne pride.....

tolko o sposobnosti Rusije.

Kr se pa tiče Ukrajincev pa takole, pod Rusi prebivalci z univerzitetno izobrazbo z 80 dolarji na mesec pač niso bili preveč zadovoljni. Mimogrede pr nas je socialna pomoč 4 krat večja....

Nekateri pa še kar nabijate, kaj je Rusija dala Ukrajini.... bedo, užast, horor.... Če odmislmo une k so se z barkami po jezerah vozil. Folk pa stradov....

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Citat:

Pozabu pa si povedat, da je to plunk v morje proti izvozu v EU okoli 1,8 miljarde na mesec. Največji izvoz pa imamo itak v Nemčijo. Torej .....

Kaj bi rad povedal, da se odpovemo 3/4 izvoznemu partnerju, za neko Rusijo.
Kako pa Rusija poravnava dolgove pa tudi vemo, imamo staro kripo v kopru, ki je samo za star želez.

Druga stvar orožje, Ruski cekarji niti vzdževat ne morjo svoje vojske primerno....
Primer jamrajo kavbojci z 500 miljardami letnega proračuna proti Ruski vojski 45 miljard...

Ko boš dojemal cifre se javi...
Še več EU in ZDA dajeta denar za vzdževanje ruskega jedrskega orožja, ker jebivetri tega sami niso sposobni.
Zaenkra je še tako, kot bo ZDA rekla tako bo...
in strinjala se bo Kitajska, EU, Japonska in večino Azije....

Stvar je v denarju, le ti tega ne dojameš. Kitajci pa zaradi par oligarhov ne bodo bankrotirali zaradi nekega smrkca tam, ki vloži 50 miljard v OI in še hokejska reprezentanca v četrtfinale ne pride.....

tolko o sposobnosti Rusije.

Kr se pa tiče Ukrajincev pa takole, pod Rusi prebivalci z univerzitetno izobrazbo z 80 dolarji na mesec pač niso bili preveč zadovoljni. Mimogrede pr nas je socialna pomoč 4 krat večja....

Nekateri pa še kar nabijate, kaj je Rusija dala Ukrajini.... bedo, užast, horor.... Če odmislmo une k so se z barkami po jezerah vozil. Folk pa stradov....

Kot prvo, pozabil si pogledat za kaj se sploh gre, in da ima to vmešavanje (zahoda) resne posledice tudi za nas, 55%plina dobimo iz rusije. Kot drugo ne govori o uradni politiki Slovenije, ampak odnosu nas ki smo na forumu. Nekaj objektivnosti bi pa že lahko imeli, ne pa da se navija kot na fudbal tekmi, vsak za svojo stran. Na kateri strani moramo biti? Na objektivni. To kar mi škrabamo ne bo spremenilo nič in tudi Slovenija je premajhna da bi storila karkoli za pomiritev spopadov.

Miljarda dolarjev ni plunk v morje, sploh pa za malo Slovenijo. Potencial tržišča je pa še veliko večji. Res je da je EU največji trgovinski partner Slovenije, ampak nazadnje ko sem se zbudil je bila Slovenije še vedno v EU, kjer se ne more uvajat ekonomskih sankcij na našo držvo, ker naj bi bil prost pretok blaga in storitev. Če ni tako res ne vem kaj delamo v EU?

Daj najdi mi kje piše da daje uSA denar za rusko jedrsko orožje, sigurno nekje piše na netu če tvoja trditev drži.

USA največ denarja (v biljonih) dolguje Kitajski, nato Japonski, pa še mnogim drugim. Pravzaprav je USA najbolj zadolžena država na svetu, Poglej Ruski dolg.

Kje imajo 80$ plače v Rusiji ali Ukrajini. Imaš kaj bolj konkretnega?

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage

Kako kaj je rusija dala Ukrajini? Kdaj, Ukrajina je približno 25 let samostojna, če si sami niso znali pomagati.... Kar je bilo pa 100-200-300- itd let nazaj pa ni več važno.

Vojaški proračun USA je res večji od ruskega, čeprav si se zmotil v številkah, je pa Rusija vse eno druga največja izvoznica orožja in je še vedno velesila. Vprašaje je tudi za kaj se porabi denar, morda za Tajske maserke v Bondsteel (če veš kje to je), za neštete vojaške baze po svetu ki ničemur več ne služijo, razvoju opreme ki jo zaustavijo, za velike plače... Ni vse tako kot izgleda na CNN reklami

https://www.youtube.com/watch?v=G7gJocCHp5M

Priporočam ti malo manj CNN pa malo več obiska po raznih ne ameriških forumih, kjer debatirajo strokovnjaki dosti bolj kompetentni od naju.

Moje želje so da se bo vse čim prej ustavilo in rešilo na miren način

PS: kaj pa odcepitev Slovenije od Juge je pa OK, to pa ni, ali kako?