Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Boljši chipset rabiš ali pa ne rabiš, zvočne nisem primerjal, porte si vzameš takšne da imaš dovolj, meni pač zadostuje H81K, ker imam en disk in 2*8gb rama zato ne rabim štirih slotov, USB 3.0 mi je tudi dovolj 1 ali 2, vsakomur pa seveda ne bo dovolj, tisti pa vzame višji rang (B85) ali še višji H97 (bo podpiral novejšo generacijo procesorjev).
Kupil sem na hardwareversand.com, moreš pa izdelke zmetati v košarico preko idealo.de (kot naš ceneje.si, tam je nižja cena, da so višje rangirani), ker imaš še dodaten popust pri vsaki komponenti. Če pogledam cene dobiš tistega xeona, ki ga imam js za 250€, torej i7 napram i5 pri nas, pri 800€ se v glavnem nabere za 100€. Poštnine je 12€, nad 500€ dobiš še 10€ popusta s kuponom. Glede reklamacij izpolniš obrazec na spletni strani, ga sprintaš in imaš zastonj poštnino v nemčijo. Sicer pa opažam ja, da so se na splošno kr precej dvignile cene vseh komponent.
To je sicer res... ali pa tudi ne.... Ce govorimo za budget gaming rig ali druzinski pc je zadeva fantasticna. Sploh ce overclockas. On bo verjetno pocel se kaj poleg tega tako da se boljsa plata splaca ze zaradi boljsega audio codeca, multi gpu, vec portov, vec ram slotov, itd, itd