Namizni računalnik - nakup

serviser!

Fizikalc
21. jun 2021
318
50
28
jaz sem "zaenkrat" s to znamko zelo zadovoljen. Na linku pa en od cenejših.
Z licenčnimi Win 11. Cena je ok

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.620
403
83
35
Čuden problem imam, da mi sistem javlja, da v tem računalniku ni mogoče izvajati sistema Windows 11. Imamo kakšno rešitev?

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
2.040
1.235
113
Čuden problem imam, da mi sistem javlja, da v tem računalniku ni mogoče izvajati sistema Windows 11. Imamo kakšno rešitev?
Verjetno je še kakšna druga varijanta, sam bi pa preizkusil tole...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.620
403
83
35
Po parih poskusih je šlo čez, Windowsi so z vsako novejšo verzijo bolj buggasti. Ker se mi je mudilo, sem vzel tole in se še malo zdilal za ceno.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.959
1.381
113
Kupuje se prenosnik za devetošolca, septembra se gre v smeri gimnazije... Kaj vzeti, da bo pokrilo osnovne zahteve za srednješolsko delo? Igric se ne igra, le spletni šah... Baterija ni tako pomembna... Razmišljam tudi v smeri rabljenega...

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.310
8.586
113
Daj nehi no, rabljenega. Vsak nov kompjuter je dovolj dober za napisano in reci kar ces, darilo, ce je le mogoce, se da v škatli, ne pa pobuskano...

Glej da ima vec kot en ali pa usbja, po moznosti kaki usb-c. Glede izgleda pa... Vsake oci imajo svojega malarja. Jaz sem bolj za kaki lenovo izgled, ampak moji fantje so pa bolj navduseni nad izgledom mojega nitra, ker se dela, da je gejmerski z vsemi temi cudnimi linijami in blink blink bonboncki. Ker baterija ni pomembna, domnevam, da rudi forma ni. Bo doma na mizi? Ni nekih zahtev po lahkosti in kompaktnosti?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.320
4.324
113
Daj nehi no, rabljenega.
Tam nekje od osamosvojitve, ko sem kupil prvi PC za firmo, pa potem hitro prve "notesnike" sem se naučil, da dve leti star Apple ProBook nese še čisto vsakega low and middle budget v istem cenovnem rangu.

Še noben mi ni hardversko zdržal toliko kot japka, edino original baterija po 5 letih shodi, pol pa na leto in pol nadomestna za 30€ in je.

• Všeč mi je
Reactions: map

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.310
8.586
113
moj predragi sin enake starosti je pred par leti, ko so morali začeti neke powerpointe pa worde pisat dobil tole:

moj stari laptop, ker pač ni pokazal dovolj za novega. in je zdržal do letos. zdaj mu wi.fi neče več delat, LANa pa nima... Igric pa seveda s tem ne gre igrat že. pa ker je bil doma na mizi, ne vem kako je z baterijo, je že leta na kablu. tudi jaz ga nisem prenašala okoli že kar nekaj let prej, ker sem pač službo menjala.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.847
1.422
113
Osebno imam za nezahtevno domačo uporabo drugega Asusa(ViVOBOOK..rang 600-900€), ker sem imel z njim(zdržal cca 9let z nadgradnjami....ssd, baterija,...:) ) od prej dobre izkušnje. Je pa to rang za lepo rokovanje in je že na otip bistveno manj robusten kot recimo Serija T (služben) od Lenova, ki zdrži preverjeno marsikaj "fizičnega".Če bi dost na bateriji vzemi čim večjo baterijo.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.959
1.381
113
Pa kaj vem do kakšnega zneska... Niti "lučke" mu niso všeč, prej bi ga odbile...

5 let imam že službenega Lenovo ThinkPad-a, je super, robusten, dela kot urca... Doma imamo še Lenovo ThinkBook-a, se vidi, da ni tako robsuten, ampak po mojem nekje tukaj...

serviser!

Fizikalc
21. jun 2021
318
50
28
Pa kaj vem do kakšnega zneska... Niti "lučke" mu niso všeč, prej bi ga odbile...

5 let imam že službenega Lenovo ThinkPad-a, je super, robusten, dela kot urca... Doma imamo še Lenovo ThinkBook-a, se vidi, da ni tako robsuten, ampak po mojem nekje tukaj...
Potem vzami rabljenega thinkpada