Naložba denarja... kam?

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Čisto hipotetično (včerajšnja raprava v naši družbi).
Kolega bi rad nekam "vtaknil" recimo 100.000eur... Ne pričakuje nobenega velikega dobička, le toliko da mu ne bi denar ležal doma (prodaja nekaj premoženja).

Ker nihče ni imel enkstra pojma o tem, lahko vi kaj REALNEGA prosim, svetujete? Noče se it kakih poslov z delnicami. Pravi, da je preveč tvegano in da se tega ne bo šel.
Če v banko, hranilnico,,,, KATERO?
Dati v zlato?

Hvala
roza.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
Nekaj zlato, nekaj slike, mogoče nek deležtudi v kakšne delnice-sklade, nekaj pa obvezno spičkat. Ker če maš tako iberžn dnar, če ga ne spičkaš ti ga vazmejo, al tatovi ali pa država.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Nekaj zlato, nekaj slike, mogoče nek deležtudi v kakšne delnice-sklade, nekaj pa obvezno spičkat. Ker če maš tako iberžn dnar, če ga ne spičkaš ti ga vazmejo, al tatovi ali pa država.

To je denarja za dva top of the line Passata. Kdo ti bo kaj vzel, ne pretiravaj.

Jaz bi razpršil po tujih (fizično) in domačih bankah, če bi bilo vlaganje problem.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
KSZ: denar ni moj, zato človeku ne morem reči, naj si kupi dva top od top Passata
grin1.gif

RESNO prosim, kaj naj mu svetujemo. V delnice/sklade NE ZAUPA - noče vlagat.
Avta si ne bo kupil, saj je trdo delal za ta denar in ga ne bo tako zapravil Rad bi ga nekako naložil "za prihodnost".

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
KSZ: denar ni moj, zato človeku ne morem reči, naj si kupi dva top od top Passata
grin1.gif

RESNO prosim, kaj naj mu svetujemo. V delnice/sklade NE ZAUPA - noče vlagat.
Avta si ne bo kupil, saj je trdo delal za ta denar in ga ne bo tako zapravil Rad bi ga nekako naložil "za prihodnost".

Če ni bilo jasno: NEUMNO bi bilo kupiti dva top of the line Passata. Ravno tako ni razloga za zapravljanje dela tega zneska (ker denarja ni tako zelo veliko).

Kaj bi jaz naredil v takem primeru, sem tudi napisal.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.471
6.977
113
Najbolj sigurno - v banko. Če ve da ga dolgo ne bo rabil, pa se kaka vezava.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
Trenutno je zlato nizko, del zneska se zagotovo splača vložit tudi v rumeno.

Vezava na banko? je bolje če ga imaš kar doma v štumfu.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Trenutno je zlato nizko, del zneska se zagotovo splača vložit tudi v rumeno.

Vezava na banko? je bolje če ga imaš kar doma v štumfu.
100.000*2%= 2000€ obresti. Če ti to ne pomeni nič mi lahko ta nič vsako leto nakažeš na moj račun, pa si bom namesto tebe privoščil soliden dopust
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.925
113
pri taščici
Dajo se danes 2%?
Varno je recimo depozit, potem pa zlato (vendar pazi na tatove) zlato vrednosti nic ne bo imel (razen tatovi)
Denar lahko devalvira.... Ce ze denar, potem razlicne valute da razbijes valutna tveganja (spomin na franke pred letom al kdaj ze)

Razne pokjninska varcevanja so bolje obrestovana kot depoziti. Vendar ce bos denar lahko dobil sele cez 40 let (vmes bo pa nekjakrat devalviral) potem.....
Ne vem kako je z nakupom obveznic kot fizicna oseba (pazi se tipa nlb podrejenih obveznicl

Nazadnje urejeno:

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Noče se it kakih poslov z delnicami. Pravi, da je preveč tvegano in da se tega ne bo šel.

A zlato pa ni tvegano? Se celo BOLJ kot delnice ane.

Kupi naj obveznice SIJ za dobo 5 letih, fiks 4 % na leto!

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
Pri delnicah dobiš še dividende... Tako da... Tam ko imam jaz delnice, dobim cca 5 do 10% dividend glede na vrednost delnice, tako da sem srečen. Plus še kontrolni delež podjetaj itd. win win.

roblek007

Pripravnik
19. apr 2009
228
3
18
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Pri delnicah dobiš še dividende... Tako da... Tam ko imam jaz delnice, dobim cca 5 do 10% dividend glede na vrednost delnice, tako da sem srečen. Plus še kontrolni delež podjetaj itd. win win.

Lahko napišeš, katera firma da 5 do 10% dividend glede na vrednost delnice.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
Firma ni na borzi, srednje viliko d.d. podjteje notranji trg z delnicami,

roblek007

Pripravnik
19. apr 2009
228
3
18
Pa vsaka normalna firma je vesela, če se jo pohvali - reklama pa to. Pohvali še ti svojo, naj se glas sliši v deveto vas in nam zaupaj to ime firme.

roblek007

Pripravnik
19. apr 2009
228
3
18
Ah sej poznaš tole: "Zaradi bogatije zaprto." razlagaš si pa lahko po svoje.
Aja pa še to: če imate še preveč dela, bo potrebno kakšnega dodatno zaposliti - več prihodkov, večji procent devidend od delnice...(sploh po odlični reklami), tudi zato sprašujem, da bom gledal prosta delovna mesta v tej firmi.

Nazadnje urejeno: