Nalet divjadi in službeno vozilo (Triglav)

ssokec

Pripravnik
23. dec 2012
85
33
18
Konec oktobra sem s službenim vozilom zbil košuto, glede na to da je le ta obležala mrtva sredi cestišča sem klical policijo, policisti so naredili zapisnik, seveda sem moral tudi pihati in alkotest je pokazal 0,07 mg/L izdihanega zraka (spil sem eno pivo cca 30 min pred tem nesrečnim dogodkom).

Po telefonskih informacijah med skrbnico vozil v podjetju in zavarovalno agentko naj splošni kasko tega sploh nebi kril, kajti v splošnih pogojih za kasko službenih vozil naj bi bilo zapisano da voznik ne sme biti pod vplivom alkohola oziroma mora biti čista nula.

Zahtevek na zavarovalnico zaradi te telefonske informacije ni bil (še) vložen.

Brskam po internetu in ne najdem nekih splošnih kasko pogojev za katere bi bil 100% prepričan, da veljajo za službena vozila.

PS: Ocena škode na uradnem servisu cca. 6K + ddv, neuradni servis 2K + ddv

A ima kdo kakšne iskušnje s podobnim primerom oziroma rabim link do splošnih pogojev katri veljajo za službena vozila.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.890
-360
113
kako zavarovalna agentka ne ve tocno? naj pogleda polico in pravilnik zavarovalnice, in naj ti sporoci.

bi pa rekel, da ima vsaka zavarovalnica svoje kasko pogoje, in jih ni zapisanih v nekem drzavnem zakonu.

igiNo1

Guru
24. feb 2018
1.452
661
113
Razlika pri reševanju je med službenim vozilom in službenim voznikom, kot zaposlitev poklic. Poklicni voznik mora imeti o,o voznik službenega vozila pa po CPP. ker si napihal te čakajo sankcije,
od 0,5 g/kg do 0,8 g/kg
od 0,24 mg/l od 0,38 mg/l
600 EUR + 8 kazenskih točkMožna udeležba na zdravstvenem pregledu s svetovanjem pri osebnem zdravniku – za izbris 4 KT

firma dobi nastalo škodo povrnjeno, zavarovalnica pa refundira od vinjenega voznika.
Vsaj tako je bilo pri Savi.

ssokec

Pripravnik
23. dec 2012
85
33
18
Nisem "poklicni voznik" oziroma ne opravljam dejavnosti z vozilom, s službenim vozilom sem se vračal od stranke kjer sem na terenu pač opravil potreben servis.
na strani triglava sem našel edino ta dokument:
PG-aka-24-6.pdf

ni pa razvidno ali ta dokument velja samo za fizične osebe ali tudi za podjetja.

1731168046926.png

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
Ko voziš službeno vozilo si poklicni voznik.

Za delavca, ki vozi služben avto, veljajo predpisi poklicnih voznikov, kar pomeni, da v krvi ne sme imeni popolnoma nič promila alkohola.

• Všeč mi je
Reactions: DOMEK in brane_new

ssokec

Pripravnik
23. dec 2012
85
33
18
Definicija poklicnega voznika: link 27

»poklicni voznik oziroma poklicna voznica (v nadaljnjem besedilu: poklicni voznik)« je voznik, ki ima opravljene temeljne kvalifikacije in se redno usposablja skladno z zakonom, ki ureja prevoze v cestnem prometu. Voznik lahko status poklicnega voznika dokazuje s spričevalom o pridobljenih temeljnih kvalifikacijah ali s spričevalom o rednem usposabljanju ali z označbo kode Skupnosti »95« na izkaznici o vozniških kvalifikacijah ali na vozniškem dovoljenju;

krko

Guru
5. sep 2010
2.691
1.397
113
Ko voziš službeno vozilo si poklicni voznik.
3. člen
(pomen izrazov)

27. »poklicni voznik oziroma poklicna voznica (v nadaljnjem besedilu: poklicni voznik)« je voznik, ki ima opravljene temeljne kvalifikacije in se redno usposablja skladno z zakonom, ki ureja prevoze v cestnem prometu. Voznik lahko status poklicnega voznika dokazuje s spričevalom o pridobljenih temeljnih kvalifikacijah ali s spričevalom o rednem usposabljanju ali z označbo kode Skupnosti »95« na izkaznici o vozniških kvalifikacijah ali na vozniškem dovoljenju;

Ker si napihal znotraj tolerance bo zavarovalnica izplačala škodo.....v internih pravilnikih podjetja pa je lahko določeno, kdaj oz. v katerih primerih in v kakšni višini (%) si dolžan povrniti povzročeno škodo.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.569
2.612
113
še v SLO - ampak komaj
Je pa seveda odvisno kaj je vozil (pod 3.500 kg) in da ni slučajno vozil drugih zaposlenih. Pa še tisto je treba videti ali je bila vožnja med delovnim časom ali izven.

• Všeč mi je
Reactions: krko

Rekreacija

Majstr
7. avg 2019
971
543
93
Konec oktobra sem s službenim vozilom zbil košuto, glede na to da je le ta obležala mrtva sredi cestišča sem klical policijo, policisti so naredili zapisnik, seveda sem moral tudi pihati in alkotest je pokazal 0,07 mg/L izdihanega zraka (spil sem eno pivo cca 30 min pred tem nesrečnim dogodkom).

Po telefonskih informacijah med skrbnico vozil v podjetju in zavarovalno agentko naj splošni kasko tega sploh nebi kril, kajti v splošnih pogojih za kasko službenih vozil naj bi bilo zapisano da voznik ne sme biti pod vplivom alkohola oziroma mora biti čista nula.

Zahtevek na zavarovalnico zaradi te telefonske informacije ni bil (še) vložen.

Brskam po internetu in ne najdem nekih splošnih kasko pogojev za katere bi bil 100% prepričan, da veljajo za službena vozila.

PS: Ocena škode na uradnem servisu cca. 6K + ddv, neuradni servis 2K + ddv

A ima kdo kakšne iskušnje s podobnim primerom oziroma rabim link do splošnih pogojev katri veljajo za službena vozila.
A tale podatek 0,07mg/L drži?

ssokec

Pripravnik
23. dec 2012
85
33
18
Osebno vozilo, sam v avtomobilu.
Veliko podjetij ima službena vozila tudi za managment (direktorji, uprava,..) in prodajo, ali tam veljajo ista pravila?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.569
2.612
113
še v SLO - ampak komaj
Interni akti podjetja? Si bil eksplicitno opozorjen, da (če je temu seveda res tako) dovoljeno imeti samo 0,0?

Načeloma te “nihče” ne sme bremeniti za nastalo škodo, če ta ni bila povzročena namenoma (ali groba malomarnost), ozr. so bila kršena določila internih aktov.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in krko

ssokec

Pripravnik
23. dec 2012
85
33
18
V internih aktih podjetja je ničelna toleranca do alkohola in ostalih opojnih substanc (0.00) ob nastopu dela in med delovnim časom.

Tukaj ne poteka debata o kršenju internih pravilnikov ampak iščemo dokument zavarovalnice Triglav oziroma link do tega dokumenta kjer naj bi bilo navedeno v nekih takoimenovanih splošnih pogojih KASKO zavarovanja za službena vozila (zavarovanja vozil pravnih oseb) da je zahtevana 0.00.

Glede na moj prvi post sumim da je lahko šlo:
- za nerazumevanje v telefonskem pogovoru.
- vozilo sploh ni zavarovano za primer naleta divjadi

lahko pa je tudi kakšen dogovor med podjetjem in zavarovalnico zaradi ugodnejše cene zavarovanj vozil za ničelno toleranco do alkohola in opojnih substanc.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.635
6.698
113
pri taščici
Tudi sam obcasno vozim sluzbeno vozilo (kombi).
1x je ze bila debata okol tega
Apollo je rekel da ce nisi po pogodbi voznik potem ne rabis imeti 0.
Razmerje zavarovalnica podjetje je pa druga zgodba.