Nakupovanje preko www.pixmania.si

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Greš v kliku na zadnja nakazila, pa stisni PrintScrn tipko in jim pošlji sliko pogleda.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Mater, sami strokovnjaki tukaj gori pa vsi naivni. Ne skapirate da Pixmania stvari ki jih naročujete NIMA na zalogi in namerno zavlačuje da te stvari dobi kar pa zna včasih trajat... tudi jaz sem na disk čakal kar nekaj časa, oni imajo pač zadeve v ponudbi, jih naročijo naprej pri drugem dobavitelju ki jih prav tako morda nima na zalogi in se zadeva zavleče... A res mislite da zadeva ni poknjižena v 10 dneh? Dajte no, SEPA je v EU državah skoraj VEDNO drugi delovni dan. Torej bit potrpežljivi ali pa ne preko Pimaxnije več naročevat..

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Ma če prvič naročujem tam in me kar špikne, ko začnejo z nategovanjem, da denarja še ni. Če bi povedali, da ni na zalogi in naj malo počakam, bi se takoj bolje počutil. Tako pa niti ne vem, ali bom še kdaj videl denar/izdelek ali ne.
frown-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Boš dobil, jaz sem naročil 2 izdelka, prijatli tudi enih par izdelkov in so VSE dobili, res pa da je bilo vedno treba "malo" počakat
smile-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Mater, sami strokovnjaki tukaj gori pa vsi naivni. Ne skapirate da Pixmania stvari ki jih naročujete NIMA na zalogi in namerno zavlačuje da te stvari dobi kar pa zna včasih trajat... tudi jaz sem na disk čakal kar nekaj časa, oni imajo pač zadeve v ponudbi, jih naročijo naprej pri drugem dobavitelju ki jih prav tako morda nima na zalogi in se zadeva zavleče... A res mislite da zadeva ni poknjižena v 10 dneh? Dajte no, SEPA je v EU državah skoraj VEDNO drugi delovni dan. Torej bit potrpežljivi ali pa ne preko Pimaxnije več naročevat..

Pri vsakem izdelku piše ali je na zalogi oz. koliko je približen rok dobave. In če naročip več izdelkov, tiste ki so na zalogi pošljejo takoj, ostale pa kasneje - brez doplačila. Namesto da iščeš kakšne teorije zarot o zavajanju kupcev raje pomisli, da je potek plačila prek kartice povsem samodejen - od naročila, do potrditve plačila gre vse samodejno.
Pri nakazilu prek banke pa mora biti tvoje plačilo obdelano s človeško delovno silo - in ker je ta draga, jo imajo spletne trgovine na minimumu, sicer postanejo predrage ali imajo izgubo. Tako pride do tega, da se na potrditev plačiča čaka nekaj dni.
V letu 2010 sem imel 5 naročil, v 2011 2 naročili - vse sem dobil prej kot v 4 delovnih dneh - razen zadev, za katere je pisalo, da niso na zalogi.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
In to da nimajo na lagerju seveda lahko kakorkoli podkrepiš, ali samo uživaš v zarotah?

Kaj meniš, da si ti "in tvoji prijatli" edini, ki kupujete pri pixmanii? Kaj meniš da pri konkurenčnosti, ki vlada na trgu, Pixmanie ne bi že raztrgali na vseh forumih.

Za spremembo se otresi paranoje in enkrat kupi s kartico, namesto z bančnim nakazilom - če se bojiš, da kdo komaj čaka, da ukrade tvoje podatke, lahko to izvedeva z mojo kartico - pa da vidiva razliko v dobavi. Si upaš?

EDIT: http://geizhals.at/?sb=866

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Hmm? Z nekom si me zamenjal bebček?
smile-1.gif
Sicer pa vedno kupujem preko kartic če je le možno, najraje pa preko paypala :p

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Hmm? Z nekom si me zamenjal bebček?
smile-1.gif
Sicer pa vedno kupujem preko kartic če je le možno, najraje pa preko paypala :p

Tuakj si se ti ukvarjal s knjiženjem, SEPA itd..

Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Sicer pa, če nimajo ravno "23123 naročil", potem se jim popolna avtomatizacija ne izplača - če pa imajo toliko naročil, potem je kar nakaj potencialnih ozkih grl.

Mi je pa vedno zanimivo, kako mnogi v svoji omejenosti predvidevajo, da so najpametnejši, in si dovolijo druge naslavljati s ponižujočimi izrazi. Ponavadi so to taki, katerim se tudi sanja ne, kako izgleda logistični center podjetja, ki deluje na 500-milijonskem trgu in mislijo, da lahko naredijo primerjavo s skladiščem lokalnega trgovca s pijačami.

Še bolj zanimivo je, da so najbesnejši in najbolj občutljivi na dobavne roke ravno tisti, ki so sposobni cel teden po vseh mogočih straneh iskati izdelek vrednosti 50,00 in ga kupiti tam, kjer je 0,39 EUR cenejši. Potem pa še pyzdakajo, če zadeva za njih ni odpremljena prednostno.
Grem stavit, da si izbral "Standard delivery" (5-6 delovnih dni za odpremo) in ne Express delivery (24-48 ur). In sem prepričan, da bodo pri Pixmanii prav veseli, če se bodo znebili kupca, ki jim za vsak izdelek brez zveze teži in jim krade čas (in s tem denar).

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Evo, 20 dni po nakazilu dobil potrditev plačila. Torej bo zadeva končno ta teden doma. Prvič je bila v enem tednu, tako da ni bilo nič nategovanja.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Meni so tudi danes potrdili plačilo. Neverjetno. Kar po 16 dneh. Sem jih pa vmes že klical v UK in so obljubili, da bo odgovor v 24h, kar ga pa seveda ni bilo. No, očitno tam ne bom več kupoval, vsaj ne z bančnim nakazilom.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Zaključek:

Za potrditev plačila so potrebovali: 16 dni
Paket je do mene (z najcenejšo poštnino 4€) potoval: 3 delovne dni
smile-1.gif