Nakup - vračilo tablice

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Znašel sem se v situaciji za katero sem mislil, da sploh ne bo problematična, a kot kaže bo.

Prek ene izmed znanih internetnih trgovin, ki se ukvarjajo s prodajo tehnike sem na podjetje kupil tablico Prestigio za cca. 200€. Glede na komentarje in karakteristike sem pričakoval tablico srednjega razreda, ki se ne more primerjati z najboljšimi, vseeno pa dela tekoče in normalno.

Po 2 dneh uporabe sem videl, da je resnica daleč od tega, če sem bil v pritličju (modem je v 1.nadstropju) tablica sploh ne najde omrežja, oziroma če ga najde, pada dol. Če odmislimo stene je oddaljenosti cca. 3m, prav tako ne gre za staro stavbo in debele zidove.
Na enakem mestu mi vse drugo (Iphone, ipad, samsung tab, laptop) dela povsem normalno.

Ko sem šel zadevo raziskovati sem videl, da kar nekaj ljudi graja prestigio za slab wifi signal. Posledično sem hotel tablico po 2 dneh vrniti in vzeti boljšo tablico - Nexus 10, da bi se rešili teh problemov.

V trgovini so mi povedali, da tega ne morejo narediti, ker je bila tablica odprta. V glavi imam, da lahko vse kar kupimo prek interneta v roku 15 dni vrnemo, nevem pa kako je z nakupom, ki je bil opravljen prek podjetja. Je res, da ta člen potem ne velja?

Kakšen je vaš nasvet?

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Nasvet št. 1? Uporabi google in poišči zakon, ki ureja področje nakupa preko interneta. Poglej, kaj v njem piše.

Nasvet št. 2? Preglej spletne strani za pomoč potrošnikom, tam vse o tem piše že 100x. Mogoče to naredi prej, kot narediš zadevo po nasvetu št.1
smile-1.gif

Nasvet št. 3? Ne kupuj tablice pod 400€, ker je vse to en sekret. Glede wifi povezave nobena tablica ne bo naredila čudeža, uredi dodaten AP ali dva, če živiš v graščini.

20. okt 2008
327
25
28
Kolikor je meni znano vračilo izdelka v spletnih prodajalnah za pravne osebe ne velja oz. je to samo dobra volja trgovca. Preostane ti samo prodaja tablice preko ala bolhe in nakup druge.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jap, ker nima lastnosti, ki se oglašujejo oziroma = defektna že v štartu.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Se oglašuje, da wifi deluje čez stene? Verjetno piše, da samo podpira ta in ta protokol, kar pa vse drži. Wifi tudi deluje do določene razdalje, tako da je težko govoriti o napaki? Torej uporabnik pričakuje, da bo zaradi cene počasnejša, malo štekala, wifi bo pa deloval na nivoju dražjih naprav?

I

Izbrisan uporabnik #488

Oglašuje se, da deluje = pričakovana povprečna dostopnost.
Dok nisem videl na kitajski tablici kako bedno vleče, nisem verjel, da je to možno
smile-1.gif

To je napaka, ker nima pričakovanega=povprečnega dosega. Bi morali na to opozoriti, da deluje le, če wifi router nosiš zraven.

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Torej uporabnik pričakuje, da bo zaradi cene počasnejša, malo štekala, wifi bo pa deloval na nivoju dražjih naprav?

Sploh ne na nivoju dražjih naprav, dražje naprave imajo v tem prostoru poln signal, delujejo tudi še eno nadstropje nižje, ne glede na to,da je to v kleti. Od tablice za 200€ pa pričakujem, da mi bo 3 m od modema in preko 1 ne ravno debele stene, delovala.

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Podjetje ni potrošnik.
Bo Snecer razložil razliko.

(na kratko: zakoni, ki začenjajo s "potrošnik..." ne veljajo v tem primeru)

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.139
113
Vem, ja, in to je cena, da nisi več "potrošnik" ampak "podjetje".
In posledično ni vračila.
Ne moreš imeti "i ovce i novce".

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Koliko časa pa moraš imeti sedaj to tablico, ker je vzeta na podjetje? Jo lahko takoj prodaš in vzameš drugo?