Nakup uvoženega vozila

kocka430

Pripravnik
8. jun 2008
46
0
6
Pozdravljeni

Zanimam se za nakup rabljenega vozila , ki je bilo okoli marca pripeljano v slovenijo.Nekje v začetku aprila je bila narejena homoligacija ,a vozilo še do danes ni bilo registrerano pri nas.Karambolirano ni bilo ,negre mi pa v glavo zakaj nima servisne knjige.In še manj jasno mi je kje je avto bil od aprila do danes ,ker prodaja se ne ravno veliko časa.Uvoženo je bilo iz Francije in Ima neke papirje ,francosko prometno in slovensko homoligacijo.Serijske številke na papirjih in na vozilu se ujemajo.Gledal sem že na straneh kjer je seznam ukradenih vozil a tam nisem nič zasledil.Ve mogoče kdo za kakšno takšno francosko stran kjer so ukradena vozila.

In še to ali je res ,da ima sedaj že veliko vozil elektronsko servisno knjižico in ,da se na servisu to lahko ugotovi ,če so bili servisi res narejeni.

lp in hvala za odgovore.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Zapiši si številko šasije in pejdi na pooblaščeni servis, da ti povejo zgodovino avta.

kocka430

Pripravnik
8. jun 2008
46
0
6
Ja številko sem si prepisal.Na kateri servis pa najbolje da grem ,oziroma katerji je glavni za slovenijo?

hitra_kaca

Pripravnik
8. avg 2007
106
0
16
Lahko, da je bil kakšen leasing, takrat se servisna tudi izgubi
smirk-1.gif

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Avtomobili,kateri so uvoženi za namen preprodaje,največkrat niso za kupit!
ne-ne-1.gif

Seveda je lahko ta eden od "svetlih" izjem.
rolleyes-1.gif

kocka430

Pripravnik
8. jun 2008
46
0
6
Avto naj bi bil v Francinji zapljenjen na Leasingu.Prodaja ga pa neki privatnik ,ki ima prodajo vozil je pa iz Šentjerneja.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.555
1.084
113
Titograd
Če je to ta iz Šentjerneja (kolikor vem sta tam dva) ima baje avte zjahane u božjo mater, foter se vozi tam okrog občasno in mi je šel pogledat en avto, ki je na slikah še kar zgledal, bil kao odlično ohranjen, ravno narejen glavni servis itd. ... potem pa se mu je že na 20 metrov videlo da je avto podrtija, gume od zunaj požrte, vse 4, noter tako močno popraskan kot da je noter bil zaprt trop mačkov, masten motor, itd. .... No, ostali avti ki jih ima baje niso nič boljši, prodaja jih pa neka ženska ki ne ve o avtu nič več kot je že napisano v oglasu. Avte pa ima skoraj vse iz uvoza.Tako da previdno.

kocka430

Pripravnik
8. jun 2008
46
0
6
No ta ni bil nič karamboliran ,smo preverili z merilcem in tudi ohranjen je dobro.Na celem avtomobilu sem zasledil samo 3 manjše praskice ,notranjenost pa je tudi zele ohranjena ,in tudi kadilo se ni.

Sem pa šel preko serijske številke preverjat v avtohišo Rodex in so mi povedali , da lahko ugotovijo samo kar je bilo popravil v garanciji in še to je bilo samo nekaj malega.Takrat ko je bil avto na servisu je imel 81.000 km to je bilo 7.5.2008 ,sedaj jih pa ima 112.000. To se potem kar nekako ujema.

hitra_kaca

Pripravnik
8. avg 2007
106
0
16
Se mi je zdelo, da je bil lizing, ker imam tudi sam nekaj podobnega. Le da sem dobil vsaj tri mesece garancije. Če ga boš že kupil, naredi potem servis (se bolje počutiš
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Torej ti na Peugeotu ne morejo pogledati zgodovino rednih servisov? Torej pri koliko km in kdaj si imel prvi, drugi, tretji, četrti... redni servis, kdaj je avtomobil imel veliki servis itd...?

kocka430

Pripravnik
8. jun 2008
46
0
6
Meni so rekli ,da lahko pogledajo kdaj je bil avto narejen in koliko oz. kakšna popravila so bila v garanciji.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Poskusi poklicat na drugega Peugeot pooblaščenca, tega ne verjamem oz. čudno se mi zdi...

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Drži kar kocka pravi .... pa še če je bil na kakšnih vpoklicih lahko vidijo ... več pa ne žal ...
isto so meni rekli

kocka430

Pripravnik
8. jun 2008
46
0
6
Sem se danes zanimal še na enem Peugeot servisi in so mi isto povedali.Do več informaciji ne morejo.

Kako pa je s temi spletnimi strani ,na katerih preverjaš vozilo če je ukradeno.A to 100% drži ali je bo tako tako?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Te strani so čist točne ampak problem je v tem da če je avtomobil KAO ukraden še zdaj ni prijavljen v matični državi, torej ti ga boš kupil, registriral, ga veselo vozilo in nekaj mesecev za tem bodo v tujini prijavili krajo. Preveri pa lepo v vseh bazah, ekstra v italjanski, potem pa še v vseevropski bazi...

kocka430

Pripravnik
8. jun 2008
46
0
6
Aha to sem tudi že slišal ja ,da lahko avto prijavijo kot krajo šele potem ,ko ga jaz že registreram.
Bom še pogledal malo po teh straneh.